• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
ANKARAN  05:59
poslušate // NOČNI PROGRAM
vrti se // OK   avtor // ROBIN SCHULZ & JAMES BLUNT
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Caprisova AKCIJA: Tudi v Istri športamo – pokažite nam kako

*** AKCIJA JE ZAKLJUČENA - ZMAGOVALNO DRUŠTVO JE OBJAVLJENO NA NASLENDJI POVEZAVI ---> KLIK

 

Odprite si svet priložnosti in sodelujte v novi Caprisovi akciji, v kateri skupaj z Banko Koper iščemo najbolj zanimivo lokalno športno društvo oziroma najbolj izviren istrski šport. Ste športno društvo, ki se ukvarja s posebno zanimivim športom? Ali ste samo zelo zanimivo društvo, ki se ukvarja z navadnim športom? Imate zanimive priprave, treninge, običaje ali je šport, s katerim se ukvarjate nekaj posebnega, nenavadnega, izvirnega? Predstavite se nam ter sebi in svojim športnim kolegom prislužite bogato nagrado – športno opremo v vrednosti do 1000 evrov.

Na elektronski naslov istra@radiocapris.si pošljite kratko tekstovno predstavitev, v kateri nam opišite, zakaj ste ravno vi najbolj posebno športno društvo v slovenski Istri, ali zakaj je ravno vaš šport najbolj izviren, nenavaden. Priložite foto material, tisti najbolj ustvarjalni lahko posnamete tudi kratko video predstavitev. Le malo truda je potrebnega za sodelovanje v akciji Tudi v Istri športamo, nagrada pa je velika – Banka Koper bo najzanimivejše društvo in/ali šport nagradila s športno opremo v vrednosti do 1000 evrov. Potrebujete nove drese, balince ali puške za paintball? Kaj še čakate?! Napišite nam, kaj najbolj potrebujete in morda ravno to tudi dobite. Čas imate do 15. februarja.

Kdo bo izbral zmagovalca? Naši zvesti poslušalci seveda. Prijavljena športna društva bodo predstavljena pod tem člankom in na naši Facebook strani, od 16. 2. do 20. 2. pa bo potekalo glasovanje preko SMS sporočil z vsebino »istra (presledek) številka najljubšega društva« na številko 031 533 288. Društvo, ki bo prejelo največ glasov bo nagrajeno s športno opremo, naslednja 4 najvišje uvrščena društva pa sponzorske majice Banke Koper.

Pogoj za sodelovanje je, da ste športno društvo, ki prihaja iz območja slišnosti Radia Capris, se pravi iz Mestne občine Koper, občine Izola, občine Piran ali občine Ankaran, občine Ilirska Bistrica ali občine Hrpelje-Kozina, ter da nimate sponzorjev. Sponzorirano športno opremo Banke Koper boste namreč morali uporabljati vse leto.

Vendar akcija se tukaj še ne konča. Vseh pet nagrajencev bo imelo še eno priložnost za osvojitev bogate in uporabne nagrade. Po enem letu bodo nam in Banki Koper predstavili svoje dosežke preteklega leta in tisto društvo, ki se je v svojem športu najbolje odrezalo, bo nagrajeno s športno opremo, ponovno v vrednosti do 1000 evrov. Mamljivo?

Prijavite se na našo akcijo, prislužite si novo športno opremo in bodite v novem letu najboljši, kar ste lahko!

Preberite pogoje in pravila sodelovanja.

Prijava št. 39: Twirling in mažoretni klub Lucija

 

Kratka predstavitev: Twirling in mažoretni klub Lucija je edini uradni klub na slovenski Obali s twirling in mažoretno dejavnostjo. Twirling je plesna zvrst z baletnimi in gimnastičnimi prvinami v povezavi s tehniko twirling palice. V letošnjem letu klub sestavlja 35 aktivnih članic, starih od 6. do 20. let. Naš primaren cilj je spodbujanje in ohranjanje aktivne plesne dejavnosti otrok in mladostnikov. Poleg mažoretnih in twirling nastopov ob raznih prireditvah in slavnostnih otvoritvah, tekmujemo na twirling državnem prvenstvu. Naše članice vsako leto dosegajo odlične rezultate na državnem nivoju in se uvrščajo na mednarodna tekmovanja. Tradicionalno, ob koncu šolskega leta, priredimo zaključno produkcijo, kjer želimo naše znanje o dejavnosti povezati s širšim zgodovinskim in obalnim kontekstom. Vsako leto pridobimo vsaj eno priznanje tudi s strani Športnega in mladinskega centra Piran, kot tudi ostale občinske pohvale za delovanje.
Zakaj smo mi tako posebni? Zato ker se vedno nalezljivo smejemo, ker je twirling šport, kjer plešemo, se gimnastično izpopolnjujemo, vrtimo palico in to ne zmore ravno vsak, ker se ob tem zabavamo in resno treniramo ter vzgajamo timski duh. To je šport, kjer včasih plešemo vsi skupaj, včasih v dvoje ali pa sami s seboj. Vendar pa nikoli nismo povsem sami. Združuje nas prijateljstvo, medosebna pomoč, zaupanje, vztrajnost, predvsem pa veselje ob skupnih uspehih, kot tudi podpora ob neuspehih. Skupaj smo za praznike, ob večerih, ko vsi že spijo, poleti v valu vročine ali pozimi na dežju. Klub deluje zaradi želje po znanju, napredku in ljubezni do twirlinga.

Video: http://youtu.be/AnxMc3kGhVc 

Prijava št. 38: Plavalni klub Koper

 

Kratka predstavitev: Plavalni klub Koper bo 8.julija beležil 57 let delovanja, 29. leto pa že deluje kot izvajalec odpravljanja plavalne nepismenosti v naši občini in tudi širše na Obali. Poleg tekmovalnega plavanja v klubu razvijamo tudi rekreativne dejavnosti (vodna košarka, vodna aerobika, vodena rekreacija za odrasle idr.), družabno življenje, aktivni pa smo tudi pri organizaciji večjih prireditev, povezanih s plavanjem in vodnimi športi, pri čemer se povezujejo tudi z ostalimi društvi v MO Koper. Navajamo le nekaj prireditev, ki jih organiziramo: državna in mednarodna plavalna tekmovanja, Alpe-Jadran, prijateljske tekme, Dnevi slovenskega plavanja, Dnevi odprtih vrat koprskega športa, Uživajmo ob morju, Voda za vse in druga. Od leta 2008 dalje klub organizira mednarodni plavalni miting Pokal Kopra, ki se ga vsako leto udeležijo številni slovenski in tuji plavalci, med njimi tudi najboljši slovenski reprezentanti. Klub se lahko pohvali z mednarodnimi uvrstitvami kar nekaj svojih plavalcev, kopico državnih rekordov in medalj z državnih prvenstev, opravljenimi plavalnimi tečaji za več kot 36.000 otrok iz vrtcev in šol MO Koper in Obale, razvoju programov množičnosti in izvedbi več večjih prireditev v zadnjih letih. Za treninge kot prireditve, ki bi pripomogli vodne športe še bolj približati otrokom, bi potrebovali: "tepih za tek po vodi", medicinke, trx trakove, treninrke, kratke majice, plavutke, "plavuti morskih psov" ter ostalo opremo za uspešno delovanje kluba.

Prijava št. 37: Konjeniški klub Obala

 

Kratka predstavitev: Nahajamo se le nekaj minut vožnje iz Kopra. V neokrnjeni naravi vam nudimo sprostitev za vas in vaše štirinožne prijatelje. Konjeniški šport želimo približati vsem, tako otrokom kot odraslim, tako rekreativnim ljubiteljem konj kot tudi tistim, ki bi si želeli tekmovati v dresurnem jahanju. Lepota gibanja, harmonično in usklajeno delovanje jahača in konja in njuna medsebojna povezanost – to je dresurno jahanje. V klubu imamo za to tudi primerno peščeno jahališče in strokovno usposobljen kader ter primerno izšolane konje. Inštruktorica Nastia Vrčkovnik je dolgoletna tekmovalka v dresurnem jahanju. V letu 2014 je zasedla 2. mesto na Pokalu Slovenije v članski konkurenci s konjem po imenu Flambo. Dolga leta pa je tekmovala s sedaj 24-letnim konjem po imenu Apache. Zasedala sta najvišja mesta na tekmovanjih v Sloveniji in severni Italiji. Pod vodstvom inštruktorice so svojo tekmovalno kariero začele učenke: Alessandra Veglia (v zadnjih letih ima več zmag tako v Sloveniji kot Italiji), Matina Prunk je svojo tekmovalno kariero začela v letu 2014 s konjem Weltgoslar in je na svoji prvi tekmi v Pozzuolo del Friuli IT tudi zmagala. Posebnost našega kluba, pa sta ponija Silver in Kika. Smo edini klub na Obali, ki se je udeležil tekmovanja v vodenem jahanju za otroke stare od 4. do 10. leta. Zahvala gre ponjiju z imenom Silver, ki je Taji Bertoša, Francesci Vegliach in Giorgi Fantini pomagal do odličnih rezultatov. Potrpežljiva poni Kika pa približa konjski svet najmlajšim. Želimo se razvijati v smeri, da bi otroci, mladina, pa tudi ostali preživljali prosti čas v sožitju s konji in naravo, kar je v sedanjem času že skoraj redkost. Za varno izvajanje treningov pa potrebujemo opremo kot so: jahalne čelade, zaščitni jopiči, jahalne hlače, ščitniki za konje ipd.

Prijava št. 36: Judo klub 15. maj Marezige

 

Kratka predstavitev: Judo je stara japonska borilna veščina, s katero si razvijamo telo in duha. Učimo se samoobrambe in koncentracije. Delamo krepilne vaje za celo telo in globinske vaje za možgane. Borimo se z upoštevanjem strogih pravil in veliko, ampak zelo veliko se zabavamo! Judo je igra in zato pridi in jo igra z nami. Za naše treninge skrbijo naši trenerji iz vseh obalnih občin, Kopra, Izole in Pirana, kjer delujejo judo športne šole za mlade. Vsi sodelujemo na medsebojnih skupnih tekmovanjih in srečanjih. Skupaj doma organiziramo mednarodne kampe, ki potekajo v Izoli. Ravno tako se skupno udeležujemo raznih tekmovanj in večdnevnih judo kampov, tako doma kot v tujini.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4AufLX--4mk&feature=youtu.be

Prijava št. 35: Plavalni klub Biser Piran

 

Kratka predstavitev: Plavalni klub Biser Piran je bil ustanovljen 7. 9. 1984. V plavalnem klubu izvajamo vadbo za vse starosti, od začetnikov-neplavalcev do rekreativcev, seveda pa smo usmerjeni tudi v tekmovalno plavanje. Trenutno klub šteje več kot 150 članov, od tega je 115 plavalcev različnih starosti in znanja plavanja. V klubu vadbo vodi 6 učiteljev in vaditeljev plavanja, treningi so vsak dan od ponedeljka do petka med 19.00 in 21.00. S plavalkami in plavalci, ki so se odločili za tekmovalno plavanje se tudi udeležujemo plavalnih tekem v Sloveniji in tujini. Plavanje je eno od najpogostejših oblik rekreacije v zadnjih letih, saj je zelo zdravo za celo telo, možnost poškodb pa je minimalna. Posebnost našega kluba, ki izvaja vadbo v bazenu hotela Metropol v Portorožu je ta, da edini v Sloveniji treniramo in vadimo v slani vodi, čeprav so vsa tekmovanja, katerih se udeležujemo v sladki vodi. Kar se tiče športne opreme, nujno potrebujemo bazen, ker slednji stane malo več kot 1000 evrov, bomo seveda zelo veseli opreme za »suhe« treninge, kot mi imenujemo vadbo v telovadnici, recimo TRX pasove za vadbo.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=fxrKermGwjk&feature=youtu.be

Prijava št. 34: Gimnastično društvo Capris 

 

Kratka predstavitev: Smo Gimnastično društvo Capris iz Kopra. Septembra 2014 smo proslavili našo 10. obletnico delovanja, garanja, doseganja odličnih rezultatov, trdih treningov in seveda ljubezni do športa. Ukvarjamo se z vadbo za otroke od 1.-3.leta starosti (Kobacajček in starši), osnovno motoriko, ki je namenjena otrokom od 3.-5.leta starosti, ritmično gimnastiko, ki jo poučuje izvrstna mednarodna tekmovalka in trenerka iz Ukrajine Tetyana Zahorodnia, cheerleadingom (navijaštvom) in športno ginastiko, s katero dosegamo vrhunske rezultate, in z organizacijo nepozabnih in zabavnih športnih rojstnih dnevov. Naše punce so večkratne državne prvakinje tako v gimnastiki kot akrobatiki in navsezadnje tudi v skokih iz male prožne ponjave. Poleg novih dresov, v katerih bomo zablestele na naših tekmovanjih v želji po lovu za odličji, si želimo tudi nekaj novih gimnastičnih pripomočkov.

Prijava št. 33: Veslaški klub Argo


Kratka predstavitev: Smo veslaški klub Argo z dolgoletno tradicijo in izkušnjami. Izolani nas poznajo že od leta 1925. Veslače vseh generaciji (kar nas je!), od cici veslačev do veteranov, druži volja po uspehu in druženju. Ponosni smo na večkratnega državne prvaka Rajka Hrvata, državno prvakinjo Tinko Kersiklo, kakor tudi na vse bodoče zmagovalce! Treniramo vsak dan v naravi, telovadnici, na morju in kot edini v Sloveniji, tudi v notranji veslarni. Veslamo skozi vse leto. Najlepše pa je poleti, ko se v klubu zberemo vsi in kakovostno, zabavno, predvsem pa tekmovalno, preživimo poletne počitnice. Ker skupaj preživimo veliko časa, smo stakli prave prijateljske vezi. Skupaj se borimo za najboljše rezultate, se veselimo vsake zmage. Ob vzponih smo vzhičeni, ob padcih si podamo roko. Res smo najboljša družba!

Video si oglejte na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=g1WgAnsGFg8&feature=youtu.be

Prijava št. 32: Društvo naprednih obrambno-borilnih metod 

 

Kratka predstavitev: Smo Društvo naprednih obrambno-borilnih metod s tradicijo in uradnim delovanjem na slovenskih tleh že preko 10 let. Na Obali smo prvi, ki se ukvarjamo s preučevanjem in poučevanjem filipinskih in indonezijskih borilnih veščin (KALI – ARNIS – ESKRIMA in PENTJAK SILAT) v duhu realne konfrontacije, kar pomeni, da tradicionalne tehnike prilagajamo modernemu času in predvsem ulični oz. realni samoobrambi. Delujemo z namenom širjenja znanja samoobrambe, katero bo pomagalo vsakemu se ubraniti proti različnim fizičnim napadom in s tem narediti premik od žrtve do zmagovalca. Poleg praktičnih vaj in tehnik, se poglabljamo in preučujemo tudi anatomijo realne ulične konfrontacije, kar zajema tudi teoretično znanje o psihologiji borbe in zaščiti. Nova oprema bi nam pripomogla pri še učinkovitejšemu poučevanju borilnih veščin in samoobrambe, saj bi nam omogočala tudi bolj specifične vaje in simulacije v situacijah realne konfrontacije. S tem bi bilo našim članom in članicam veliko lažje se pripraviti na različne primere napadov, kateri se zgodijo v dejanskih konfliktih izven varnega in kontroliranega okolja.

Prijava št. 31: Plavalno društvo Peter Pan

 

Kratka predstavitev: Smo plavalno društvo Peter Pan in že peto leto delujemo v Izoli. Posebni? Da. Zanimivi, uspešni, zabavni in profesionalni. Že pet let z užitkom delamo z otroki različnih starostnih skupin. Imamo čudovit pristop do vadečih. Tudi zapojemo med vadbo, poučujemo jih o zdravi prehrani ter vedno prinesemo s seboj prigrizek, npr. lešnike, orehe, suho sadje ... Nimamo nobenega sponozrja, vadeče pa kljub temu nagradimo vsako leto, zato bi si letos želeli vaše pomoči. :)  Še naprej bo Športno društvo Peter Pan delovalo v srčnem in čudovitem vzdušju!!! Športni pozdrav!

 

Prijava št. 30: Klub gorskih kolesarjev Obala

 


Kratka predstavitev: Adrenalin, moč, druženje, sprostitev in sobivanje z naravo ... to in še veliko več predstavlja gorsko kolesarjenje. Klub gorskih kolesarjev Obala (KGKO) je nastal zaradi ljubezni do športa, ki se na svetovni ravni zelo hitro razvija. Govorimo lahko o gorskokolesarskem bumu. V le enem letu se je v vrstah KGKO združilo okoli 50 članov - od otrok do upokojencev. Čeprav smo mlad klub, nam navdušenja ne manjka! V sodelovanju z občino Izola gradimo kolesarski poligon PumpTrack (PT), ki bo vseboval proge različnih težavnostnih stopenj, na katerih bodo otroci varno prekolesarili prve metre, tisti bolj izkušeni pa trenirali, izpopolnjevali spretnosti ter se zabavali.
Zakaj smo posebni? Ker smo večni entuziasti! Načrt poligona uresničujemo kljub slabim vremenskim razmeram. Namesto dopusta in vikend oddihov kopljemo tudi z lastnim orodjem in sredstvi, da bi PT čim hitreje zaživel.
Ciljev imamo ogromno, vendar smo omejeni s številom znakov, zato jih bomo našteli le nekaj: širjenje gorsko-kolesarskega športa in osveščanje mladih glede vsestranskih prednosti kolesarjenja, sodelovanje z drugimi kolesarskimi organizacijami doma in v tujini, sodelovanje z osnovnimi šolami pri organiziranju športnih dni in drugih obšolskih dejavnosti, organizacija kolesarskih tur po kolesarskih poteh, saj menimo, da bi s svojo raznolikostjo terena Obala lahko z malo razumevanja in dobre volje postala pravi raj za gorsko kolesarjenje na vseh stopnjah.
K akciji »tudi v Istri športamo« smo se prijavili predvsem zato, da bi lahko priskrbeli otroška gorska kolesa in zaščitno opremo ter jo najmlajšim ponudili v brezplačno izposojo.

Video si oglejte na tej povezavi: http://vimeo.com/119281514

Prijava št. 29: Kickboxing klub Koper

 

 

Kratka predstavitev: Do leta 2013 smo delovali pod imenom Kickboxing klub ISTRA. Smo društvo v Kopru, katerega je glavni cilj zdravo gibanje in druženje. Prav zato nas je kar veliko, tako mladih od 6 let, pa starejših čez 60. Kickboxing je primeren za rekreacijo ne glede na spol in starost. Je zelo zanimiv tekmovalni šport, kjer imamo kar nekaj uspešnih tekmovalcev na državni in mednarodni ravni. Poleg kickboxinga pa izvajamo še razne telovadbe za ostalo populacijo. Naš cilj nikoli ni bil finanča korist, zato damo največkrat vse prav iz lastnega žepa. Kljub temu, pa smo vedno nasmejani, pripravljeni pomagati vsakemu z nasvetom, športnim ali življenjskim, in vedno polni energije. Spodbujamo šport skozi vsa življenjska obdobja. Leta 2014 smo praznovali 10. obletnico kluba! V telovadnici nam manjka še kar nekaj opreme, kot so blazine, vreče, razini pripomočki za vadbe otrok, oprema za tekmovalce, ... Hvaležni vam bomo za vsako pomoč.

Prijava št. 28: Minimoto Klub Obala Racing

 

Kratka predstavitev: Smo motoristično društvo Minimoto Klub Obala Racing. Že naše ime pove, da smo predstavniki Obale, saj vsi člani prihajamo iz slovenske Istre. Naš klub je majhen, trenutno sestavljen iz 3 voznikov in nekaj zvestih navijačev. Vozniki so obenem tudi svoji mehaniki, navijačice pa kuhamo, jih spodbujamo, navijamo in se veselimo. Čeprav smo majhen klub, še ne pomeni, da nismo upešni. Med vozniki imamo slovenskega državnega prvaka 2014, ki je hkrati tudi četrti v Evropi, in pa najstarejšega voznika tega motošporta. Minimoto pri nas ni zelo znan, imamo le nekaj prog, zato redno nastopamo tudi v Italiji, predvsem v regiji Veneto, ki je nam najbližja. Poleg rednih treningov na motorju (najpogosteje v Italiji), se morajo naši športniki tudi fizično pripravljati z raznoraznimi vajami, tekom, kolesarjenjem ... Poleg dirkanja, smo tudi ambasadorji varne vožnje z motorji. Z raznimi predstavitvami, ki potekajo tudi v sklopu AMZS Sport želimo varno vožnjo z motocikli približati mladim in pa tudi razširiti ta nepoznani šport. Ker je naš šport precej drag, iščemo pomoč pri donatorjih, ki jih pa v današnjem času ni veliko, zato stroške krijejo vozniki in člani društva sami. Če zmagamo na natečaju tudi v Istri športamo si bomo vozniki kupili nove kombinezone, ki so poleg čelade najpomembnejša zaščita na dirkah. Brezhibna oprema je pomembna, saj se dosegajo velike hitrosti, ne glede na to, da je motor majhen. Obenem bi radi izkoristili priložnost, da povabimo vse poslušalce radia, da nas spremljajo na dirkah, nam najbližja je v Vrtojbi in morda se kdo navduši in nam pridruži na dirkah, polnih adrenalina. 8. in 9. Maja pa bo potekala predstavitev vseh avto-moto športnih panog v Portorožu.

Prijava št. 27: AK Koper, sekcija Hitra hoja

 

Kratka predstavitev: Do leta 2011 se ni s hitro hojo v Sloveniji, razen par veteranov, bavil nihče in je bila popolnoma nepoznana, kljub temu da je povsem enakovredna vsem ostalim olimpijskem disciplinam. Končno je AZS vendarle sprejela poziv zamejskega Slovenca in člana AK Koper Fabia Ruzziera, da vključi hitro hojo v program Državnega prvenstva, najprej za najmlajše, nato pa vsako leto za starejše kategorije. Pri AK Koper je Ruzzier takoj zbral skupinico najmlajših hitrohodcev in hitrohodk, ki se je nato stalno večala. Pristopili so še nekateri veterani, tako da se trenutno s to disciplino ukvarja od 12 do 15 tekmovalcev od 8 leta dalje. Zaradi pomanjkanja izkušenih trenerjev, je v Sloveniji AK Koper, pod vodstvom večkratnega svetovnega in evropskega veteranskega prvaka ter 7-kratnega članskega državnega reprezentanta Ruzziera, edini klub v Sloveniji, ki se ukvarja s to naporno disciplino. V Ljubljani, Celju ter Mariboru je sicer še nekaj posameznikov, ki pa tudi občasno pridejo na Obalo trenirati pod vodstvom našega trenerja. Od kar je bila uvedena hitra hoja v uradni program Atletske Zveze Slovenije, so najmlajši atleti AK Koper osvojili vse kar se je dalo, od državnih naslovov v pionirskih kategorijah U10, U12, U14 in U16 ter med Mlajšimi mladinci/kami, do zmag na APS in Pokalnih tekmovanjih. Poleg tega je Eva Čanadi že 3x nastopila v pionirski reprezentanci. Naši tekmovalci so tudi lastniki večine državnih rekordov od pionirskih do članskih in veteranskih kategoriji. Cilj našega kluba in izrecno naše sekcije je ustvariti v Kopru šolo hitre hoje, od koder naj bi se v naslednjih letih ta disciplina razvila po celotni Sloveniji. Začetek je več kot spodbuden zaradi česar smo gotovi, da se bodo naše želje tudi uresničile!

Prijava št. 26: ŠD Otroška nogometna šola Obala

Kratka predstavitev: Športno društvo Otroška nogometna šola Obala je bilo ustanovljeno leta 2014. Dekliški nogomet je bil na Obali do sedaj v drugem planu, zato se nam zdi prav, da nogomet približamo tudi vsem zainteresiranim dekletom od 7. do 15. leta starosti ter se tako tudi same preizkusijo z igranjem nogometa in že od samega začetka trenirajo s sovrstnicami. Z namenom popularizacije dekliškega nogometa pri najmlajših se v šolskem letu 2014/15 po osnovnih šolah na slovenski Obali odvijajo treningi dekliškega nogometa. V društvu smo pozitivno presenečeni nad velikim odzivom ter željo, navdušenjem in znanjem deklet, ki si na treningih pod budnim očesom trenerjev prizadevajo napredovati. Društvo se je v januarju v Vipavi že udeležilo tudi prvega turnirja in se tako predstavilo širši nogometni družini. Prav zaradi dejstva, da smo edino obalno društvo, ki se ukvarja izključno z dekliškim nogometom, smo nekaj posebnega in vzbujamo še dodatno zanimanje. Glede na dosedanje delo smo v društvu prepričani, da lahko skupaj zgradimo pravo zgodbo, v kateri bodo imela glavno vlogo obalna dekleta in nogomet! Športna oprema bo dodatni prepoznavni znak deklet, ki se bodo letos udeležile več turnirjev, pomenila pa bi tudi dodatno motivacijo in izredno veliko pomoč za društvo ter možnost nadaljnjega razvoja obalnega dekliškega nogometa. Skupaj z Radiem Capris in Banko Koper se zdijo naši cilji še bolj uresničljivi!

Poglejte si še njihov video:https://www.facebook.com/video.php?v=1556379027936676&set=vb.1554573284783917&type=3&theater

Prijava št. 25: Nogometni klub Dekani

 

Kratka predstavitev: Nogomet tudi v Sloveniji, kot drugod po svetu, igrajo vse generacije, od najmlajših do najstarejših. Običajno se z nogometno igro prvič srečajo deklice in dečki pred svojim 10. letom starosti. Ulični nogomet, igra na šolskih igriščih ali v šolskih telovadnicah, pa tudi organizirana vadba cicibanov pri nogometnih klubih so možnosti, da se z nogometno žogo seznanijo naši najmlajši. Nogometna šola NK Dekani poskuša ponuditi organizirano in strokovno utemeljeno možnost nogometnega udejstvovanja na otrokom prijazen način. Osnovno vodilo našega delovanja je tako bilo in še vedno ostaja zabavno učenje nogometnih prvin. Nogometni klub Dekani in njegova nogometna šola sta ambiciozna športna nogometna organizacija, ki je usmerjena v navajanje na zdravo, športno življenje, vzpostavljanje boljših pogojev za nemoten telesni razvoj, navajanje na medsebojne odnose in delo v skupini ter razvoj in oblikovanje psihofizičnih lastnosti in specifičnih motoričnih sposobnosti, zaradi česar jo velja podpreti oziroma investirati v njen razvoj. Nogometna šola je zastavljena zelo široko, zato ima izjemen potencial, saj je dela in možnosti za razvoj, v tako veliki organizaciji, ki združuje skoraj 200 otrok Obalno–kraške regije, na pretek. Ponosni smo, da se je tudi v letošnji sezoni veliko staršev odločilo, da je svoje najmlajše zaupalo našemu klubu in našim trenerjem.

Prijava št. 24: Ekipa KO-MET

 

Kratka predstavitev: Ekipa KO-MET iz ŠD Mavrica je ena izmed najmlajših slovenskih ekip ultimate frizbija. Ustanovljena je bila z razlogom širjenja tega športa tudi na območju Obalno-kraške regije. Ekipo sedaj sestavlja že več kot 15 članov. Vsem nam je skupno to, da se predvsem zabavamo in uživamo v igri. Ultimate frizbi – brezkrbna aktivnost v dvoje, troje... - brez zaščite! Poseben je, ker je šport brez kontakta, je sinonim za super rekreacijo, saj pomeni veliko teka, skakanja, lovljenja in podajanja, je eden tistih športov, kjer je nežnejši spol del ekipe – igrajo torej mešane ekipe, nima sodnikov, kar pomeni, da se tudi glede prekrškov in odmorov dogovorijo igralci sami, je igra, kjer je poudarek na športnem duhu, ne pozna starostnih omejitev, gre za šport, kjer med igralci (vsaj med igro) ni kontakta, zato ni skrbi, da bi veliki hrust podrl majhno drobno dekletce oziroma da bi majhnega pobalina med igro popraskala baročna primadona. Na sploh na tekmovanjih zaradi vseh prej omenjenih prednosti nastane posebno prijetno in presenetljivo sproščeno vzdušje, ki se zaključi s pridobljenimi izkušnjami, novimi poznanstvi ter nasmehom. Frizbi danes .šteje 100 000 aktivnih igralcev in se igra kar v 40. državah. Mednje s ponosom prištevamo tudi 100 slovenskih igralcev in igralk.

Video: http://youtu.be/ie3xZMlblko

Prijava št. 23: Športno društvo 3ŠPORT ŠOLA

 

Kratka predstavitev: Nekoč triatlonsko društvo je danes mnogo več, saj vztrajno rastemo in štejemo že krepko čez 250 članov – odraslih in otrok. Čeprav bi marsikdo rekel, da smo posebni zaradi tega, ker smo za svoj šport izbrali nekoliko »divjo« disciplino, smo v resnici posebni zato, ker skrbimo za gibanje, sprostitev in zabavo vseh generacij – od vrtčevskih otrok pa vse do starejših. Izvajamo različne skupinske vodene programe, ki so prilagojeni zmožnostim posameznikov. V 3ŠPORT ŠOLI otroci obiskujejo gibalne urice ter treninge teka, plavanja in kolesarjenja, odrasli 3ŠPORTniki pa migajo na zdravi vadbi ABC,  tečejo, kolesarijo in/ali plavajo ter se borijo v triatlonu. Naša druženja se pogosto odvijajo tudi izven stadiona in bazena ter predstavljajo dodano vrednost društva, saj se zavedamo, da strokovna vadba zagotavlja večjo učinkovitost in pestrost, a v kombinaciji s sprostitvijo v dobri družbi pomeni tudi velik korak k ohranjanju visoke kakovosti življenja ... ker življenje je izziv!

Videohttp://www.sd3sport.com/o-klubu/predstavitveni-video 

Prijava št. 22: Športno društvo Žusterna


Kratka predstavitev: Smo Športno društvo Žusterna in smo trenutno edina vaterpolo ekipa v Obalno-kraški regiji, ki tekmuje v slovenskem državnem članskem prvenstvu. Po propadu nekdanjega koprskega vaterpolo kluba smo se nekdanji igralci skupaj z vodstvom društva zbrali in odločili, da ohranimo ta vodni šport na Obali in tako nadaljujemo dolgoletno tradicijo vaterpola v Kopru. Ekipo sestavlja 16 fantov, tako starejših igralcev z izkušnjami tudi na najvišjem nivoju kot mladih in perspektivnih igralcev, pred katerimi je lahko še bogata kariera. Skupaj tekmujemo že četrto sezono v prvem slovenskem članskem prvenstvu, v katerem iz leta v leto presegamo vsa pričakovanja. Brez finančne podpore sponzorjev smo se že dvakrat zapored uvrstili v finale državnega prvenstva in osvojili končno 2. mesto. Ozadje teh uspehov je, da nas druži ljubezen do vaterpola in medsebojno prijateljstvo v bazenu in izven njega. Potrebujemo pa bodisi trenirke, kopalke, kopalne plašče kakor tudi nove žoge in kapice za tekmovanja.

Prijava št. 21: Društvo plezalcev Koper

 

Kratka predstavitev: Leta 1999 smo se obalni plezalci združili v društvo, nato smo leta 2004 ustvarili prvo umetno plezalno steno na Obali. Naš cilj je širjenje plezalne kulture v slovenski Istri, ker slovenska Istra nudi najlepša naravna plezališča (Osp, Mišja peč, Črni Kal). Ta plezališča privabljajo plezalce iz celega sveta! Društvo organizira plezalno vadbo za otroke vseh starosti, že od 4. leta naprej, plezalne izlete, tabore, tekmovanja, rekreacijo za odrasle, tečaje športnega plezanja ... Umetno plezalno steno, ki se nahaja na Škofijah, vsako leto tedensko obiskuje preko 50 otrok iz slovenske Istre. Organiziramo tudi čistilne akcije Kraškega roba, ker spodbujamo skrb za naravo. Društvo se udeležuje mednarodnih, državnih in regijskih tekmovanj, kjer dosega uspešne rezultate. Naši člani so zelo uspešni tudi v skalnem plezanju. 

Zakaj smo posebno društvo?
Ker smo edino športno plezalno društvo v slovenski Istri, ker smo edini na Obali, ki nudimo umetno plezalno steno za otroke vseh starosti, ker so člani društva najuspešnejši športni plezalci v slovenski Istri, ker pri plezanju krepiš mišice, razvijaš logično mišljenje in premaguješ strah!

Za našo dejavnost potrebujemo vrvi, čelade, plezalne pasove, vponke in sisteme, varovalne naprave, plezalne čevlje za otroke in oprimke za plezalno steno. Trenutno zbiramo tudi sredstva za zaprtje nadstreška pred umetno plezalno steno, ki bo omogočalo širitev stene in boljše pogoje za izvajanje dejavnosti na umetni plezalni steni.

Prijava št. 20: Plesno društvo AKS dance studio


Kratka predstavitev: Smo plesno društvo AKS dance studio iz Svetega Antona. Ukvarjamo se z FREESTAYL CHEER plesom ter HIP HOP CHEER plesom. Imamo najmlajše plesalce iz vrtca 3-4 let, nato so plesalke iz OŠ ter skupino +30, to so Mamita's, mamice naših plesalk, ki plešejo pri nas. Gold Zajčice so deklice, ki so v štirih letih bile 2x državne prvakinje in 1x podprvakinje. Julija 2014 so se uvrstile na EP v CHEER DANCE-u, ki je bilo v Manchestru (UK), ter v hudi konkurenci osmih držav zaostale le za Rusinjami in Poljakinjami ter domov prišle z bronasto evropsko medaljo. Udeležujemo se tekmovanj v naši državi kot v tujini. Letos se bomo udeležili EP v Cheer dance-u, ki bo v Zadru na Hrvaškem. Ker plesalke morajo biti vedno lepe in urejene, potrebujemo tudi me nove drese. :)

Prijava št. 19: KDSI Punta Piran

 

Kratka predstavitev: Smo "KDSI (Kulturno Društvo Starodavnih Iger) Punta Piran" in igramo starodavno igro pandolo. Že več kot 20 let sodelujemo v državnem prvenstvu, kjer smo nekajkrat dosegli tudi prvo mesto ali se uvrstili na sam vrh. Pandolo je zelo stara tradicija v Istri, ki smo jo pred leti obudili z namenom, da ne bi šla v pozabo. Zanimivost pandola je, da je to predhodnica baseball-a in ga igrajo po vsem svetu, le da ga povsod poznajo pod različnim imenom in z rahlo spremenjenimi pravili. Udeležujemo se tudi mednarodnih turnirjev na Hrvaškem in v Italiji, kjer smo tudi dosegli zmago med ekipami iz raznih držav (Italija, Hrvaška, Meksiko, Španija ...). Naš cilj je ohraniti to tradicijo in nadaljevati s to igro še naprej, saj nam omogoča druženje in zabavo ter rekreacijo. V državnem prvenstvu organiziramo tudi sami enega do dva turnirja na leto. Ker bi želeli ohraniti tradicijo, a je to zaradi trenutnih razmer izziv, je vsaka pomoč dobrodošla, saj nam omogoča udeležbo na turnirjih.

Prijava št. 18: Kegljaški klub Adria - Koper

 

Kratka predstavitev: Kegljaški klub Adria – Koper je društvo, ki združuje mlade in starejše ljubitelje kegljanja. Ženska ekipa tekmuje v 1.B ligi, moška ekipa v 3. ligi, podmladek pa tekmuje v državnih ligah in naši tekmovalci se vedno borijo za sam vrh. Opažamo, da se zanimanje za ta šport med mladimi kar povečuje, saj smo na letošnje državno prvenstvo U18 in U23 prijavili po dve ekipi. Moška ekipa, ki tekmuje v 3. ligi je tudi najmlajša ekipa v ligi. V njej nastopajo 4 starejši igralci, ki so predvsem v podporo mlajšim tekmovalcem, 2 igralca imata 20 let, 2 igralca pa 17 let. 2 igralca sta stara 15 let in najmlajši igralec je dopolnil 12 let. V reprezentanco Slovenije U18, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo, ki bo maja v Nemčiji, sta bila vpoklicana Gašper Kragelj in Leila Lisjak. Ker rabimo športno opremo, predvsem trenirke, se z veseljem prijavljamo na vašo akcijo z upanjem, da bodo poslušalci glasovali tudi za klube, ki so manj atraktivni in poznani pa vseeno uspešno predstavljajo svoj kraj.

Prijava št. 17: Društvo za športno rekreacijo Partizan Koper

 

Društvo Partizan je eno najstarejših društev v Mestni občini Koper, ki neprofitno izvaja programe športne rekreacije. Izpolnjujemo poslanstvo ohranjanja zdravja in obnavljanja življenjske moči. Ustanovitev društva sega v leto 1953 in lani je praznovalo svojo 60. obletnico, V leto 2014 si je vodstvo društva, ki ga tvori petnajst članov razširjenega izvršnega odbora zadalo še širše cilje in dejavnosti razdelilo v devet sekcij: odbojka, mali nogomet, košarka, namizni tenis, kegljanje in bowling, vodena rekreacija v dvoranah za staro in mlado, kolesarjenje in pohodništvo, ribištvo in ples. Vsaka sekcija je že pripravila programe delovanja, ki se bodo odvijali v teku celega leta in kamor bodo vabljeni vsi občani. Zakaj smo posebno društvo? Med našimi člani je vedno večje število uspešnih upokojencev. Naj omenimo, da ima vodja kolesarske sekcije že čez 70 in čez leto prekolesari zavidanja vredne relacije (npr. od Kopra do Albanije, po stari Jugoslaviji ...), pri plesni sekciji se ravno tako zavrtijo tudi upokojenci. Namiznoteniška sekcija se je letos vključila v slovensko ligo. Najmlajša članica je lani praznovala 18 let, najstarejši član pa nekaj čez 70. Društvo sodeluje tudi na drugih prireditvah. Lani smo prostovoljno sodelovali na 1. Istrskem teku, kjer smo udeležencem delili vodo in sadje. Članom društva in vsem, ki nas vprašajo za sodelovanje pomagamo tudi pri drugih dogodkih kot je npr. obiranje kakijev, družabna srečanja (martinovanje, pust, ipd.)

Prijava št. 16: Bowling klub Planet Koper

 

Kratka predstavitev: Smo mlado društvo, ki je zaživelo v letu 2014. Iz enotedenskega rekreativnega igranja bowlinga smo se odločili, da se preizkusimo tudi na državnih tekmovanjih, nastopamo v Tretji slovenski ligi zahod s člansko ekipo in senior ekipo v svoji konkurenci. V bowlingu lahko v eni ekipi igrajo skupaj moški, ženske, starejši in mlajši igralci, in ravno zaradi tega smo posebni. Na ligaški tekmi igramo vsak po 4 igre posamično in 2 v paru, ena igra šteje 12 okvirjev. Seštevek vseh 4 članov ekipe se sešteje kot ekipni rezultat. Ena tekma traja približno 3 do 4 ure, želja vsakega igralca je podreti 12 strikov zapored in doseči rezultat 300 v eni igri. Naša oprema so hlače, dres, bowling čevlji in krogle zvrtane za vsakega posebej po meri dlani igralca. To je tudi najdražji kos naše opreme.

Prijava št. 15: KŠD Dolga Štorija

 

KŠD Dolga Štorija je obalna organizacija, ki s svojim delovanjem spodbuja razvoj ter razširjanje kulturnih in športnih dejavnosti dediščine slovenske Istre. Ideja o ustanovitvi samostojnega društva je nastala z namenom razvoja istrske igre Pandolo. Društvo je vključeno v Zvezo društev igre Pandolo Slovenije in je registrirano kot uradni nosilec izročila žive kulturne dediščine (Register žive dediščine). Pandolo je tako edini uradni šport v Sloveniji, ki je hkrati registriran kot živa kulturna dediščina. Člani društva (še pred nastankom društva samega) prispevajo k razvoju in prepoznavnosti igre na vseh področjih. Poleg aktivnega igranja na turnirjih, društvo izvaja predstavitve po šolah ter kulturnih in športnih prireditvah slovenske Istre. Veliko vlogo imajo člani društva tudi pri razvoju igralne opreme, inovativnih računalniških aplikacij ter sooblikovanju predpisov (tekmovalnih, igralnih, ipd). Panda United je skupno ime združenih Pandolo ekip KDŠ Dolga Štorija, zastopamo združeno Istro sever (vse obalne kraje). Sestavljajo ga trenutno tri ekipe (Mazza la Panda, Panda la Mazza ter Pazipandolič), ki zadnjih nekaj let redno tekmujejo in dosegajo vidne rezultate na državnih prvenstvih. Ekipe sodelujejo tudi na vseh prijateljskih in mednarodnih turnirjih. Naše društvo ima največ aktivnih ekip (tri) v državnem prvenstvu igre Pandolo Slovenije. V petih zaporednih sezonah sta vsaj dve naši ekipi dosegli mesta med prvimi tremi ekipami državnega prvenstva. Oprema, ki bi jo potrebovali so: mace (les zanje), pandoli (izdelani), zaščitni telovniki in maske, rokavice ter novi dresi.

Prijava št. 14: Kajak kanu klub Adria Ankaran

 

Zakaj smo ravno mi posebni? Ker smo brez morja, kakor ribe na suhem.

Ker smo najstarejši Kajak klub v Ankaranu, ustanovljen 1989.
Ker je naš predsednik kluba V. Jakomin, prvi pripeljal šport kajak v Slovenijo.
Ker je naša članica najboljša tekmovalka na mirnih vodah 2014.
Ker veliko treniramo, potujemo, tekmujemo po svetu.
Ker obožujemo, ko dežuje, ker bo morje mirno.
Ker ko se zbudimo, najprej preverimo vremensko napoved.
Ker varneje zavežemo kajak na prikolico, kakor otroka v avtu.
Ker izbiramo čokoladice glede na to, koliko je vodoodporen ovitek.
Ker mi lahko prepoznamo prijatelje 300 m stran, glede na to, kako veslajo.
Ker hitro reagiramo na izraza, kot sta "ste pripravljeni?" in "pozor?".
Ker so za nas motorni čolni goljufanje.
Ker preoblačenje na parkiriščih, je za nas normalno.
Ker veslamo v vseh vremenskih razmerah.
Ker je naš trener Ištrian in vedno uporablja izraze kot so, "una mati ruzna, ki ti je mleko zizat dala", "merda banana", "pif puf paf, če se ne boste molali"...

Prijavili pa smo se, ker nujno potrebujemo novo športno opremo ter novi kajak v predolimpijski sezoni za Anjo Osterman.

Prijava št. 13: NK Ankaran Hrvatini

   

Kratka predstavitev: Pod okriljem NK Ankaran Hrvatini že dve leti delujemo tudi ženska nogometna ekipa. Vse igralke smo amaterke, študentke in dijakinje. V klubu veliko pozornosti posvečamo tudi delu z mladimi in jim skušamo zagotoviti najboljše pogoje za treniranje. Dekleta smo v svoji dvoletni karieri v Ankaranu uspešno nastopila že na veliko turnirjih, poleg tega pa dve leti tekmujemo tudi v prvi slovenski nogometni ligi, kjer si po lanskem odličnem debiju, letos želimo še višje. Želje po uspehu so velike in zato je tudi trud, ki ga punce vlagamo v treninge in same tekme ogromen, a žal nam za sam vrh v naši ligi primankuje finančnih sredstev, s katerimi bi si lahko privoščile še bolj kvalitetne treninge. Vesele bi bile kakršnekoli pomoči, najbolj pa trenutno potrebujemo nogometne rekvizite.

Prijava št. 12: Kajakaški kanu klub Orka Ankaran

 

Smo Kajakaški kanu klub Orka Ankaran. Klub smo ustanovili l. 2006 s štirimi tekmovalci in prva posebnost našega športnega društva je to, da smo v samo nekaj letih s trudom in načinom dela postali športno društvo z največjim številom tekmovalcev mlajših kategorij izmed vseh klubov v Sloveniji. Druga posebnost našega športnega društva je, da poleg tekmovalnega razvijamo tudi rekreativno kajakaštvo, tako poskrbimo tudi za preostale člane družine (starše, stare starše, bratce, sestrice). Pri nas se držimo načela, da starost v kajaku ni ovira. Tretja posebnost (naš ponos) so izjemni rezultati naših tekmovalcev, saj imamo kar lepo število državnih prvakov, podprvakov, prvakov v skupnem seštevku tekem za slo pokal, imamo tekmovalce, ki so Slovenijo že zastopali na svetovnih in evropskih prvenstvih v sprintu in maratonu. Naša največja posebnost je predanost in ljubezen do tega športa, do morja, kar trenerji kluba Orka znamo prenašati tudi na vse naše tekmovalce in ostale člane. Posebnosti je še veliko (smo licencirani ocenjevalci po sistemu barvnih vesel, organiziramo tekme, športne dneve, sodelujemo s šolami in pri projektih kot so Dnevi odprtih vrat, Uživajmo ob morju, Veter v laseh). Pri delu nam najbolj primanjkujejo kajaki in vesla, zelo pa si želimo, da bi naši tekmovalci imeli klubske trenirke, saj si jih do sedaj nismo mogli privoščiti.

Prijava št. 11: Društvo ulične vadbe Izola

  

Kratka predsatvitev: Predstavljamo društvo iz Izole, ki se ukvarja z ulično vadbo, bolj znano kot street workout. Društvo sestavlja 10 članov, ki skupaj trenira v našem parku. Vse smo si naredili sami in stroške pokrili z lastnimi sredstvi. Ulična vadba oz. šport prihodnosti izvira iz Amerike in Rusije. Mi se zavzemamo bolj za rusko različico, kjer je več gimnastičnih elementov in statičnih vaj, ne pa samo dvigovanje na drogu. Radi se družimo ob športni dejavnosti, zdravo živimo in se ob tem zabavamo. Ta vrsta športa je kot nalašč zato, da na svežem zraku treniramo vsi, ne glede na fizično pripravo. V takem hitrem tempu življenja, ki ga označuje predvsem sedeči položaj, namenjamo manj časa športu in zdravemu načinu življenja, zato bi radi dokazali vsem generacijam, bodisi mladim in starim, da ulično vadbo krasijo zgolj superlativne stvari, od druženja na prostem, boljšega počutja, krepitev telesa, pa vse do odmika virtualnemu svetu in komuniciranja preko socialnih omrežij, kar je dandanes zelo pogost pojav. Veseli bomo prav vsakega, ki se nam bo pridružil.

Prijava št. 10: Konjeniški klub Histria PRE

 

Kratka predstavitev: Konj in človek. Skupaj združena v naravi, športu, prijateljstvu, pozitivni energiji in nepozabnem doživetju. Zato, da bi v pristnem stiku skupaj premagovala psihične in fizične ovire, si postavljala nove izzive in v človekov stresni vsakdanjik prinašala sproščenost, veselje, motivacijo za nov jutri. To smo mi. To je naš klub. Ljubezen do konjev in jahalnega športa nas združuje. Majhne in velike, mlade in malo manj mlade. Za otroka je prvi stik s konjem, učenje osnov jahanja in spoštljivega odnosa do življenja in živali nova življenjska izkušnja. Doživetje na konju pa mu lahko pomeni več kakor polni zaboji igrač v njegovi sobi. Ljubezen do konjev in veselje do jahanja zagotovo vplivata na razvoj zdravega duha v zdravem telesu. Vse to spodbujamo skozi številne dejavnosti in dogodke, ki jih naš klub organizira. Da bi pridobili nove izkušnje, spoznali delo drugih jahalnih klubov, se pozimi odpravimo v Bohinj. V aprilu se vsakič znova veselimo »Primorske konjenice«, ko konjenike iz cele Slovenije povabimo na pohod s konji po naši prelepi Istri. V maju imamo informativni dan-Poni Armani se vam predstavi. Dogodek je namenjen našim najmlajšim bodočim jahačem (5 do 9 let). Otroci imajo priložnost, da spoznajo konje in delo z njimi, pa tudi kako je sedeti in jahati na poniju. V času šolskih počitnic smo poleg konjeniških taborov, kjer se družijo otroci iz cele Slovenije, sodelujemo tudi s kampom Adria v Ankaranu. Tam lahko turisti in obiskovalci kampa vsak vikend jahajo konje. V času prihodov križark organiziramo vožnje s kočijo po mestu Koper. V decembru naši konji v Kortah že tradicionalno s kočijo popeljejo božička. V okviru kluba obiskujemo tudi številne druge prireditve, tekmovanja in sejme v Sloveniji in tujini (Verona, Milano, Zaragoza, Sevilla,...).

Prijava št. 9: ŠK Flip Piran

  

Kratka predstavitev: V ŠK Flip Piran vadimo dekleta in fantje, veliki in majhni. Najmlaši hodijo še v vrtec, veliko je učencev in dijakov, pa tudi študentje in celo senior skupina. Flip je poseben klub, ki se ukvarja z različnimi zvrstmi: akrobatika, skoki na mali in veliki prožni ponjavi, orodno gimnastiko, cheerleading, ples, petje, gledališče, muzikal in še kaj. Naši tekmovalci so večkratni državni in evropski prvaki. Ponosni smo na naziv najboljšega slovenskega kluba v splošni gimnastiki. Ob tem, da pridno treniramo, se tudi zabavamo, tekmujemo, nastopamo in potujemo ter zastopamo Slovenijo na gimnastičnih festivalih v Evropi in ZDA. Od leta 2002 je Flip letos že dvanajstič zapored proglašen za najboljši klub v Gimnastiki za vse v Sloveniji na podlagi zmag na državnih prvenstvih in v pokalu Slovenije ter uspehih na svetovnih in evropskih gimnastičnih festivalih. Leta 2013 smo prejeli tudi Bloudkovo priznanje. Športne opreme pa potrebujemo kar nekaj, od dresov in kostumov do gimnastičnih pripomočkov.

Prijava št. 8: Roller team Snežnik


Kratka predstavitev: V zadnjih dveh letih poskušamo v smučarskem klubu Snežnik iz Ilirske Bistrice, s trdim delom in majhnimi sredstvi ponovno vzpostaviti tekmovalno in rekreativno smučanje. Ker so letne priprave na ledenikih izjemno drage, smo se odločili, da jih izvedemo malo drugače. Tako smo spomladi leta 2013, pričeli s treningi in šolo slaloma na rolerjih med količki (INLINE ALPINE SLALOM), lani septembra pa smo se udeležili tudi prve tekme v Italiji, kjer smo kot ekipa osvojili 3. mesto. Navdušenje nad rezultatom nas je napeljalo na misel, da tudi sami organiziramo takšen dogodek. Tako smo konec septembra 2013 organizirali prvo tekmo tudi pri nas, v Ilirski Bistrici. Uvideli smo, da ima disciplina inline slalom, ki je dostopna vsakomur, izjemno prihodnost. Da bi lahko nadaljevali in nadgrajevali začeto, smo v smučarskem klubu Snežnik ustanovili sekcijo ROLLER TEAM SNEŽNIK. Znotraj sekcije imamo več starostnih skupin, učitelje smučanja, ki skrbijo za treninge ter tehnično osebje, ki poskrbi za opremo in postavitev proge. Obenem pa se zavedamo, da je varnost na prvem mestu. Z varnostjo mislimo predvsem na celotno zaščitno opremo, kot je čelada, zaščitne hlače, zaščita za hrbet ter zaščita za roke in kolena. V klubu si prizadevamo, da bi čim večjemu številu otrok omogočili varno vadbo, zato v ta namen zbiramo sredstva za nakup zaščitne opreme. V akciji Radia Capris vidimo priložnost, da bi bili korak bližje našim ciljem in nasmejanim otroškim obrazom.

Prijava št. 7: Strelsko društvo Portorož z Lio Lazar

 

Kratka predstavitev: Strelsko društvo Portorož se v zadnjih letih uvršča v sam vrh slovenskega strelstva s tekmovalko Lio Lazar, ki je edina iz te regije, ki v mladinski konkurenci z malokalibersko ter zračno puško in dvoranskim samostrelom dosega vrhunske rezultate.

Važnejši dosežki v letu 2014: 1. mesto MT Trzin, zračna puška 10m, kategorija kadeti; 2. mesto DP zračno orožje, kategorija kadetinje; 2. mesto DP MK puška trojni položaj 50m, kategorija mladinke; 2. mesto DP MK puška leže 50m, kategorija mladinke; 5. mesto DP match samostrel 10m, kategorija članic; 6 X državni rekord v kategoriji kadetinj (2 x zračna puška 10m in 4 X MK puška 50m); Strelka leta 2014 Strelske zveze Slovenija, kategorija kadetinje.

Za vrhunske dosežke je potrebna tudi vrhunska oprema, ki bi jo s pomočjo Radia Capris in Banke Koper nabavili. Trenutno potrebuje vrhunske strelske čevlje, strelsko rokavico, strelsko spodnje perilo in jopo, športno – strelsko torbo za prenos opreme.

Prijava št. 6: Društvo MMA Koper

Kratka predstavitev:

Smo športno društvo MMA Koper, ki od eta 2010 deluje na področju mešanih borilnih športov in samoobrambe (MMA - Mixed Martial Arts) oz. tako imenovane proste borbe. Že od prvega leta ustanovitve smo tekmovalno aktivni, tako na slovenskih kot mednarodnih tekmovanjih, kjer z zelo mlado ekipo dosegamo dobre in vedno boljše rezultate.

Konec januarja smo v zadnjem kolu slovenske MMA lige za leto 2014 v Vrhniki, poleg dveh podprvakov v svojih kategorijah, dobili prvega prvaka v klubu - 1. mesto med slovenskimi Juniorji, v kategoriji do 66kg!

Zanimivi smo zato, ker smo uradno in dejansko še vedno edini tovrstni klub v slovenski Istri, ker dosegamo odlične rezultate, ker smo že 5 let med 5. najboljšimi tovrstnimi klubi v Sloveniji in še posebej, ker nimamo uradnega sponzorja! :)

Želimo si postaviti provizorični ring v prostorih društva, kupiti še kakšno blazino, vrečo, oblaziniti zidove in postaviti spletno stran. Kimone in trenerke bi nam prav tako prišle prav. Veseli bomo vsake pridobitve, ki bi nam olajšala delovanje in priprave na bodoča tekmovanja!

Prijava št. 5:  Jadralni klub Jadro Koper - jadralki Eva Peternelj in Valentina Baruca


Kartaka predstavitev: Sva Eva Peternelj in Valentina Baruca, jadralki iz Jadralnega kluba Jadro Koper že od leta 2002. 

Klub se ponaša z izjemno tradicijo saj je leta 2011 upihnil svojo 60. Svečko. Bil je eden prvih klubov  v Jugoslaviji in gotovo najbolj znan v Sloveniji. Vrsta vrhunskih jadralcev je ponesla ime kluba v svet. Brez dvoma je Jadralni klub Jadro Koper valilnica najboljših slovenskih jadralcev, ki sodelujejo na svetovnih, evropskih prvenstvih in seveda Olimpijskih igrah. 

Najina skupna športna pot se je začela leta 2011, na Olimpijski klasi 470. Danes že tekmujeva na evropskih in svetovnih prvenstvih in ostalih mednarodnih regatah in se iz dneva v dan izboljšujeva. Leto 2014 je bilo za naju kar uspešno, saj sva na evropskem prvenstvu dosegli 9. Mesto in na svetovnem 13. Mesto v mladinski konkurenci do 23 let. 

Imava visoke cilje za katere je potrebno veliko truda, dela in podpore. Kljub dobri podpori staršev, kluba in zveze nam pa finance ne dopuščajo dovolj učinkovito napredovanje. Zato bi bile vesele vsake Vaše pomoči !  Predvsem z nakupom športne opreme, kot so jadra katera trenutno najbolj potrebujeva. 

Prijava št. 4: Avto moto društvo Beli kamen Sečovlje

 

Kratka predstavitev: Avto moto društvo Beli kamen združuje skupino ljudi s skupno ljubeznijo do motocrossa oziroma bencinskih športov. 

Blato, skoki, hitrost, bencin, adrenalin, motor...to smo mi!

Zakaj smo posebno društvo?
Ker smo ponovno zaživeli šport, ki je bil pred leti v slovenski Istri skoraj pozabljen. Motocross se je po ustanovitvi društva zelo razvil tako med mladimi kot med starejšimi in postaja iz dneva v dan vse bolj popularen in priljubljen, čeprav uradnega poligona za treninge še nimamo. 
Poleg amaterske vožnje imamo v društvu tudi tekmovalce z licenco, ki dirkajo na državnem in pokalnem prvenstvu Slovenije ter v tujini na evropskem in celo svetovnem nivoju.
V letu 2011 smo organizirali nasploh prvo dirko Cross country prvenstva v Sloveniji in po desetletjih tudi prvo motoristično dirko na tem koncu Primorske. Dobili smo dve leti zapored tudi nagrado za najboljšo organizacijo le te.
Ne samo, da je naš šport zelo naporen in nevaren, zahteva tudi velika finančna sredstva: od motorja (bencin, rezervni deli, gume) od opreme (ščitniki, škornji, čelada, rokavice, majce, hlače) od potnih stroškov (za kvaliteten trening na pravi progi prevozimo od 100-200km in še več).

Prijava št. 3: Balinarski klub Korte

 

 

Kratka predstavitev:  Balinarski klub Korte neprekinjeno deluje že 38 let. V klubu se trudimo, da bi tekmovalno in organizacijsko obdržali nivo na najvišji ravni.Ekipa članov trenutno tekmuje v ligi OBZ Slovenska Istra, pred leti je tekmovala v drugi državni ligi.

Ekipo vsako leto pomlajujemo z mladimi kadri naših mlajših ekip. Ekipe U-18, U-14 in U-12 tekmujejo v državni ligi.Tekmujejo na vseh državnih mednarodnih prvenstvih in turnirjih ekipno in posamezno.
V sodelovanju z osnovno šolo Korte že peto leto deluje otroški krožek, ki ga obiskuje 11 otrok naše krajevne skupnosti.
Treningi potekajo na balinišču v Kortah, v zimskem času v balinarski dvorani Luke Koper v Kopru.
Organiziramo državna prvenstva in mednarodne turnirje v vseh kategorijah.Skozi vse leto urejamo in vzdržujemo igrišče, klubske prostore in okolico, ki je v lasti občine Izola.

Prijava št. 2: Mladinski nogometni klub Izola

Kratka predstavitev: Nogometni klub Izola že od nekdaj velja za klub ljudi, kateri so zelo navezani nanj. Že od samega začetka, ko je klub nastopal v italjanskih ligah in tam dosegal izjemne dosežke za klub naših obsežnosti, pa do kasnejših časov, ko smo nastopali v Jugoslovanski ligi in kasneje prvi slovenski ligi. V obdobju 90-ih let so bili značilni derbiji s Koprom, Olimpijo, Mariborom in nekaterimi drugimi klubi, ki so privabljali ogromno število ljudi na izolski stadion ob nastanku naših navijačev Ribarov. Leta 1992 je Izola igrala znamenito tekmo z Benfiko, v sezonah, ki so sledile po tej tekmi pa je šlo vse navzdol. Sledil je potop in padec v najnižjo ligo.

Klub trenutno nastopa v 3. slovenski ligi in se po dolgih letih morda spet pobira in vrača na pot, ki si jo po mnenju mnogih tudi zasluži. Članska ekipa je trenutno vodilno moštvo v 3.ligi-zahod in se tako po dolgem času spet bori za napredovanje v 2.ligo. Poleg tega so naši mladinci in kadeti po dolgih letih napredovali iz druge v prvo ligo in trenutno nastopajo v 1.slovenski ligi. Klub je pred nekaj dnevi dobil tudi svojo himno za kar je poskrbel Rudi Bučar in s tem dodatno dvignil samozavest igralcem in članom kluba, ki si prizadevajo vrniti klub na pota stare slave.

Na vašo nagradno igro smo se prijavili, ker bi nam še kako prav prišla oprema za treninge, bodisi trenirke, žoge ali novi dresi za člansko moštvo ali mlajše kategorije.

Prijava št. 1: Namiznoteniški klub Arrigoni Izola

 

Kratka predstavitev: Smo posebno društvo, ki se ukvarja z izvirnim športom.

Zakaj smo posebno društvo:

Ker smo edini v Sloveniji, kjer fanti in dekleta igrajo v prvi namiznoteniški ligi,
ker smo eden redkih klubov, ki osvaja lovorike tako pri fantih kot pri puncah,
ker naši igralci vedno tvorijo jedro reprezentance (samo lani smo imeli 7 reprezentantov,
ker se lahko pohvalimo, da imamo v naših vrstah viceprvaka Evrope,
ker imamo ime po ribji tovarni Arrigoni, ki je zaznamovala zgodovino Izole.

Za našo redno dejavnost potrebujemo mize, mrežice, žogice, loparje, gume, trenerke, drese in športne copate.

Video: 

 

 

Pokrovitelj akcije je:

zadnje
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno