• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
PODGORJE  21:57
v oddaji // Caprisov megamix
vrti se // 17   avtor // MK
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

GLASOVANJE: Natečaj za nastop na Caprisovem koncertu 2017

V aprilu smo sprejemali prijave na natečaj za nastop na Caprisovem koncertu 2017. Med vsemi prijavljenimi smo izbrali 9 skupin, ki se potegujejo za nastop na enem žuru leta na Obali.

Izmed 9 skupin bomo izbrali dve, ki bosta odprli koncertno zabavo, ki bo 16. junija na Titovem trgu. Eno bo določila posebna komisija Radia Capris, drugo pa poslušalci preko spletnega glasovanja, ki se prične v petek, 12. maja, zaključi pa v petek, 26. maja.

Glasovanje poteka na naslednji povezavi -- > KLIKNI ZA GLASOVANJE

Preveri tudi pravila in pogoje sodelovanja.

Sodelujoči glasbeniki po abecednem redu:

8Energy:

»To smo mi 8Energy«... se glasi besedilo njihove prve avtorske pesmi. Štirje prijatelji so ustanovili skupino zaradi navdušenja nad rock glasbo in druženjem. Skupino sestavljajo: bas kitara in vokal Kajetan Grižonič, na kitari Manuel Odar in Martin Varljen, bobni Enei Rojac. Vse se je začelo pri njihovih 8 energičnih letih, od tod tudi ime 8Energy. Radi igrajo starejše in tudi mlajše rock pesmi, legendarnih skupin kot so: AC/DC, Imagine Dragons, Clash, Ramons, Big foot mama... Svojo vadnico imajo v Gažonu. Skupaj vadijo enkrat do dvakrat tedensko, poleg tega pa še vsak s svojim učiteljem. Imeli so že kar nekaj koncertov (Figa Rock Bar, Hangar Bar, Mandrač Koper, Centralna plaža Portorož, Ankaranska Bandima 2016, Sečovlje, Izola Manziolijev trg ,..) največji pa je bil Explosion of rock 2016.

Grešni kozli:

Delujemo pretežno na tržaškem in slovenskem Krasu, naši stični točki sta na Proseku pri Trstu in v Danah pri Sežani.Leta 2013 smo se rodili kot glasbeno-gledališki duo in v tej obliki gostovali s predstavami na tržaškem, goriškem, po Krasu in v slovenski Istri. V zadnjih dveh letih pa smo se osredotočili na glasbeno dejavnost in iz dua je nastal bend. Danes ustvarjamo lastno glasbo v slovenskem jeziku in kraškem ter zamejskem dialektu. Uvrščamo se v rock, pop rock in etno rock stil.Matej Gruden Keko je avtor vseh besedil, večino glasbe zlaga Iztok Cergol, nekaj pesmi pa so za nas ustvarili Miro Tomassini in Aljoša Saksida. Vsi člani redno dajejo svoj umetniški doprinos pri ustavarjanju priredb.

Infamous Love:

Mlada skupina Infamous Love je pred kratkim zaokrožila prvo leto ustvarjanja v zasedbi, ki jo sestavljajo Patrik Mrak (vokal, ritem kitara), Vitan Košpenda (solo kitara), Blaž Klemenc (bas kitara) in Simon Veškovo (bobni). Ustvarjajo avtorske komade in v preteklem letu so jih nanizali štirinajst. Pri pisanju glasbe sodelujejo vsi, za besedila pa poskrbita Patrik in Vitan. Komade radi pišejo, še raje pa jih predstavljajo širši množici.

Neonate:

Smo mlada, sveže sestavljena glasbena skupina NEONATE s Primorske. Po nabiranju izkušenj z igranjem v drugih skupinah, smo dolgoletni prijatelji združili ideje, veselje in prijateljstvo ter začeli ustvarjati skupaj. Pred slabim letom je tako nastala skupina Neonate. Pišemo svojo glasbo in se trudimo ustvarjati raznolike pesmi v svojem stilu, ki se razvija ob pogostih improvizacijah. Nedolgo nazaj smo izdali svoj prvenec (ReaLieS). Koncert Radia Capris se nam zdi super priložnost, da se predstavimo vam in ostalim, ter pokažemo našo energijo, unikatnost ter strast in trud, ki smo ga v to vložili.

Nina:

Smo skupina z imenom NINA. Tako ime smo si izbrali zaradi dogodivščin Nine iz Tolmina. Igramo punk rock, avtorske skladbe v slovenščini. Z igranjem smo začeli poleti 2015.Prvi koncert smo imeli junija 2016 v UPInde, Koper. Med drugim smo igrali na natečajih kot so Rock vizije, Mladina se štima kjer smo prišli v finale. Bili smo gosti večera Poletje v Bertokih, jeseni 2016 pa smo nastopili na festivalu Explosion of rock in si z zmago pridobili snemanje v studiu Hendrix.

O.K. Junior:

 

O.K. Junior so mlada virtuozna skupina, kjer seštevek starosti članov skupine ne presega 30 let. Sestavljajo jo trije člani: Vid Kavrečič, Maj Primik in Maj Pucer. Združili so se na začetku leta 2016 in imeli prvi nastop na valetinovo v Snack Baru v Žusterni. Junija istega leta so nastopili na zaključnem koncertu Glasbene šole Koper v portoroški Kaneli, meseca avgusta so prejeli tretjo nagrado na natečaju KŠOK ter nastopili v koprski Taverni v okviru Oživele ulice. Zagotovo je bil veliki koncert v Koštaboni, kot predskupina Bajage & Instruktorjev. Na omenjenem koncertu so predstavili svojo prvo avtorsko skladbo "Ležim". Skupina trenutno preigrava priredbe, vendar so pričeli z ustvarjanjem avtorske glasbe.

Rerum:

Smo mlada skupina ReRum in smo akustični trio s svojim stilom in pozitivno karizmo. Skupaj smo ob ljubezni do glasbe in zadanimi cilji prava kombinacija. Igramo in ustvarjamo od slovenske do angleške glasbe, v večini pa pop-rock. Do sedaj smo vedno navdušili svojo publiko. Bomo dobili priložnost, da tudi vas?

The Abluesment:

The Abluesment so petčlanska skupina, ki prihaja iz obale. Tukaj tudi igrajo in ustvarjajo svojo avtorsko glasbo, katere stil je blues s pridihom rock'n'rolla. Sestavljajo jo: Tine Farkaš (bass), Mark Godina (kitara), Aljoša Davidovič (kitara), Marko Stojilkovič (bobni) in Matej Mittendorfer (vokal).

Jean:

Jean je bivši punkrocker, ki se je ustalil v bolj mirnih kantavtorskih vodah kot onemanband. Njegov stil in glasba se spogleduje z Bobom Dylanom, Neilom Youngom in Led Zeppelini. Trenutno se pripravlja na snemanje svojega prvenca.

zadnje
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno