• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
BERTOKI  23:05
poslušate // NOČNI PROGRAM
vrti se // DON'T CALL ME UP   avtor // MABEL
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Humanitarna akcija: Časti ½ litra tudi ti!

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Radio Capris v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom "Častim 1/2 litra!" organizirata že 19. krvodajalsko akcijo na Primorskem.

V organizaciji Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) se bo aprila ponovno začela študentska krvodajalska akcija. Potekala bo v večjih krajih po Sloveniji prek sodelovanj z lokalnimi študentskimi organizacijami. Aprilska akcija bo že 19. po vrsti, 10. obletnico akcije pa bodo organizatorji obeležili oktobra.

Na Primorskem bo kri možno darovati od 8. do 10. aprila 2019 v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost). V ponedeljek in torek bo akcija potekala med 7.30 in 11. uro, v sredo pa med 9. in 11. uro.


"Vsi tisti, ki lahko darujejo kri, so vabljeni, da se vnovič številčno odzovejo povabilu in častijo rundo, ki rešuje življenja. Vsak krvodajalec je junak, naj bo to prvič ali stotič," na akcijo vabi Nikolina Janković, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP in dodaja, da bo za krvodajalce dobro poskrbljeno tudi tokrat, saj bo omogočen brezplačen prevoz, ob malici pa bodo darovalci v sodelovanju s ŠOS in Radiem Capris prejeli tudi simbolično darilo.
V kolikor niste prepričani, če ste primerni darovalci krvi, lahko to preverite s pomočjo aplikacije Daruj kri (Android ali iOS).
Android ali iOS.

Brezplačen prevoz


Vse dni je organiziran brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice (iz Kopra na postaji pri tržnici in iz Portoroža pri UP FTŠ). Prvi prevoz je ob 8.00, zadnji ob 10.30. V torek bo organiziran tudi prevoz iz Portoroža (izpred FTŠja ob 9.20).

Prijava za brezplačen prevoz je možna prek spletnega obrazca. Izvajalec prevoza je Taxi Port.

Več informacij glede Študentskega krvodajalskega tedna je dostopnih na spletni strani www.castimkri.si
ali Facebook dogodku Častim ½ litra.


Letos Zavod RS za transfuzijsko medicino namreč praznuje 30. obletnico zdravljenja s presaditvijo krvotvornih matičnih celic. Mlade krvodajalce bodo PreProstoVoljni letos spodbujali k darovanju kostnega mozga, ki je za bolnike malignih ali avtoimunskih bolezni lahko edina rešitev. Testiranje za darovanje kostnega mozga je enostaven proces, kjer potencialnemu darovalcu odvzamejo le nekaj dodatnih mililitrov krvi. Podatke darovalca se nato zabeleži v domače in tuje registre.

zadnje
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno