• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
STAROD  08:05
v oddaji // Vikend
vrti se // ON THE BEACH   avtor // JUBEL
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

MotoGP na Caprisu - Karma 1, Silverstone 0

Spomnim se vseh nasvetov ljudi, ki so mi rekli, da karma neprestano sledi mojim potezam. Če se nisem dobro naučil, sem najverjetno izpit moral ponavljati. Če pretiravaš v žuranju, se pozna tudi drugi dan. Nekaj podobnega se bo verjetno dogajalo v pisarnah angleške dirkalne postojanke.

Silverstone bo do naslednjega leta potreboval več stvari. Nov asfalt, sponzorje in veliko dobre volje s strani Dorne in dirkačev, da se bo dirka zgodila brez incidentov. Nedeljska dirka ni niti spomin. Ne more bit, glede na to, da je nikoli ni bilo. Odločitev, da bo dirka potekala ob 12:30 po našem času ni bila najboljša. Varnostna komisija je s svojimi BMWji naredila več kilometrov po Silverstonu kot po ostalih dirkališčih v vsem letu. Šele ob 17:00 so uradno potrdili, da dirke ne bo, ob tem pa sem se vprašal slednje: zakaj se niso odločili izpustiti Warm-up in dirkati ob 10:00, če je vremenska napoved bila lepa samo za jutranje ure, ko treningi potekajo? In zakaj varnostna komisija ni preverila stanja dirkališča v deževnih razmerah, če je že mesec dni nazaj, Lewis Hamilton na dirki Formule 1 povedal, da je proga v slabem stanju?

Na prvo vprašanje nimam odgovora. Na drugo pa ga najraje ne bi imel. Po uradni potrditvi, da dirke ne bo, so se v tiskovnem središču zbrali Loris Capirossi, Mike Webb in Franco Uncini - slednji je na vprašanje odgovoril da, ko so februarja preverili stanje novega asfalta je bilo delo opravljeno z odliko. Šele na testiranjih s Crutchlowom je bilo nekaj manjših in zanemarljivih težav. Med marcem in julijem se je stanje izredno poslabšalo, a dirkališče ni poslalo nobenih alarmizmov za dirko MotoGPja. Med varnostno komisijo in Silverstonom je vedno bilo dvostransko spoštovanje, zato so pričakovali, da za najhitrejše dvokolesnike na svetu ni bojazni.

A ta je prišla vseeno, kljub temu, da so se ekipe, organizator in sama Dorna pogovarjali tudi o tem, da bi dirko premestili na ponedeljek, kar je bilo iz logističnega vidika nemogoče. Mike Webb je pri vsem tem povedal, da težava ni dirkališče kot samo, temveč ogromna količina dežja, ki je padla in se ni pravilno izlivala z asfalta.

 Uncini je dodal, da so bila narejena vsa testiranja na (suhi) progi, vendar ne več kot to. Preverjali so običajne dejavnike. Poleg tega je poudaril, da ne obstaja test, ki bi preverjal vremensko stanje, kot so jim ga bili priča na letošnji Veliki Nagradi Britanije. Lahko poskusiš namakanje, kot so to storili v Katarju, vendar ni enako. Ve le, da tega vodstvo Silverstona očitno ni preverilo in so zato, danes bili ob 3 dirke. Pri vsem tem pa niso bili oškodovani samo tekmovalci, mehaniki, ekipe, pokrovitelji, medijske hiše in ostali udeleženci: predvsem delavci ob progi, ki so vse popoldne z metlami pometali vodo s proge, ostali pogodbeni sodelavci v Silverstonu in številni gledalci, ki so za visoke zneske kupili svojo vstopnico in na koncu videli vsega skupaj eno uro dogajanja.

Foto: motogp.com

Odločitev so konec koncev sprejeli dirkači. Na sestanku ni bilo vseh, niso bili vsi za preklic dirke. Velika večina pa ja, kar je zadostovalo, da bo letošnja dirka v Silverstonu ostala v spominu kot zmaga karme nad malomarnostjo. Denimo: noč s preveliko količino alkoholizirane pijače. Z luknjami v spominu in glavobolom.
#motogpncaprisu

Foto: motogp.com
zadnje
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno