• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
LUCIJA  01:40
poslušate // NOČNI PROGRAM
vrti se // GOODBYE   avtor // FEDER FEAT. LYSE
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Obala! Združimo se za malo Danay!

Radio Capris je na razprodanem Caprisovem koncertu dobrodelna sredstva v višini 3.500 evrov letos namenil Tjaši Likar, katere zgodbo smo spoznavali v prvih mesecih letošnjega leta. "Ko smo začeli akcijo za nadaljevanje Tjašinega zdravljenja v Nemčiji, je ekipa Radia Capris takoj ponudila pomoč. S Tjašo sva bila zelo hvaležna in to izredno ceniva še sedaj. Tjašino zdravljenje pa je žal ubralo svojo pot in terapij ni mogla nadaljevati, kot sva želela. Trenutno je v kliničnem centru v Ljubljani in sedaj ji gre na bolje. Kmalu bo spet tu z nami," je na odru koncerta povedal Tjašin sopotnik Marko Stropnik in se vsem zahvalil za pomoč in pozitivne misli.


Tjaša se nam je med koncertom iz bolnišnice oglasila s tem video sporočilom:

Tjaša in Marko kot obljubljeno pomagata naprej. Skupaj z Radiem Capris sta se odločila, da zbrana sredstva na Caprisovem koncertu namenita nekomu, ki pomoč v tem trenutku nujno potrebuje, in sicer 2-letni deklici Danay in njeni mamici Adrijani, za kateri dobrodelno akcijo na Caprisu pričenjamo s pričetkom poletja.

ZGODBA DANAY:

Poleti bo mala Danay dopolnila dve leti, njeno mlado telo pa je v tem času prestalo že 16 operacij. Mamica Adrijana je pri tej hudi življenjski preizkušnji ves čas ob svoji hčerki Danay in skupaj z njo preživlja dan za dnem v bolnici, zaradi česar je izgubila stik s prijatelji in znanci.  Deklica boleha za redko hudo genetsko motnjo (Pffeiferjev sindrom v hudi obliki povezan z Crouzon sindromom). Omenjena motnja nastane, ko se otrok rodi z deformirano glavico in zaprtimi zaraščenimi temenici. Primerov take bolezni je po svetu menda le okoli 200. "Njeno obolenje je edini tako resen primer v Sloveniji. Genetska motnja je bila potrjena takoj po rojstvu in tako je bilo Danay omogočeno nadaljnje zdravljenje v Franciji, saj tovrstne operacije le tam izvajajo," nam zgodbo opiše mama Adrijana.Adrijani kritje stroškov v Franciji ne pripada, čeprav mora biti poleg otroka, saj tako zahtevajo tamkašnje zdravstvene ustanove poleg tega si to tudi sama želi. Za sedem mesecev bivanja v Franciji je porabila 7.000 EUR, saj je jedla zelo malo ali pa nič, ker so stroški bivanja in prehrane tam visoki. Septembra morata z Danay ponovno na operacijo v Francijo, potrebovali bosta sredstva, tako za bivanje kot za pot. V naprej zdravniki ne morejo predvideti, koliko operacij bo potrebno opraviti in koliko časa bo Danay z mamo v tujini. Skupaj jim lahko podarimo najlepše darilo – življenje. Adrijani in Danay ves čas ob strani stoji Marjana Križman Jesenik iz Centra za socialno delo Koper. Adrijanini družini nudijo tudi denarno pomoč, vendar so zmožnosti žal omejene, zato so se za pomoč povezali tudi s humanitarnim društvom Križemrok. Danay sedaj potrebuje tudi našo pomoč, zato je stekla nova dobrodelna akcija Radia Capris. Danay smo namenili 3.500 evrov iz naslova Caprisovega koncerta, pomoč, v obliki denarnih prispevkov pa je še naprej nadvse dobrodošla.

Svoj prispevek lahko nakažete na račun društva Križemrok:
 
Humanitarno društvo Križemrok
Kamniška Graba 141
2351 Kamnica

Koda: CHAR
Namen: Danay
TRR: SI56 6100 0000 8119 441
Sklic: 00 433459

Hvala, ker nam vedno pomagate pomagati!

zadnje
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno