• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
ZAZID  08:27
v oddaji // Vikend
vrti se // SUBEME LA RADIO   avtor // ENRIQUE IGLESIAS
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Obala že tretjič polni Hladilnik toplega srca

Na Radiu Capris tudi v letošnjem decembru poteka največja dobrodelna akcija na Obali v letu - "Hladilnik toplega srca". Hladilnik se letos nahaja v "rdeči hiški" pri kapitaniji v Kopru, od koder Capris ves december oddaja svoj program v živo.


Dobrodelna akcija poteka v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. "Že lani smo zbrali poldrugo tono najrazličnejših izdelkov za družine z Obale, ki so v veliki stiski. Pripravljenih je bilo 100 družinskih paketov, ob tem pa še 100 dodatnih sladkih paketov za otroke, da so bili njihovi prazniki lepši in slajši," pravi Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

V Hladilnik toplega srca lahko poslušalci tudi letos odlagajo vse, s čimer bi otrokom in mladostnikom omogočili čim lepše praznične dni:

- prehrambene izdelke z daljšim rokom trajanja;

- priboljške za praznične dni, kot so: čokolade, t. i. ''panetoni'', med, piškoti, čaji, bobonjere, bonboni ipd.

- izdelke za osebno nego in higieno: šampone, gele za tuširanje, kreme, zobno pasto, milo ipd.

- manjša praznična darila: igrače za otroke, tople nogavice, mehke odeje, skodelice za čaj ipd.

Prispevke v obliki prazničnih dobrot, izdelkov za osebno nego in igrač zbiramo vse do 31. decembra v rdečem Hladilniku toplega srca v terenski hiški v sklopu Čudolandije ter v trgovini Ružiline v Luciji (nasproti Mercatorja).

 
Letos nam lahko pomagate tudi tako, da pošljete SMS z vsebino OBALA in prispevate 1 EUR ali OBALA5 za prispevek 5 EUR na 1919. "Mnogo poslušalcev lani ni uspelo priti do zbirnih točk, zato so želeli donirati denarna sredstva, a to ni bilo mogoče. Letos smo vzpostavili sms doniranje, ki bo za mnoge bolj praktičen način pomoči. To pomeni, da lahko vsakdo po svojih močeh za družine in otroke, kjer je stiska največja, donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919," dodaja naš urednik.

Vse zbrane izdelke Radio Capris dnevno predaja članom Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki pakete pomoči potrebnim dostavljajo skozi ves praznični mesec. "Družine z Obale, ki potrebujejo pomoč, so vključene v različne humanitarne programe. Največkrat so to družine, kjer so starši sicer zaposleni, a prejemajo minimalno plačo, zato ne zmorejo pokrivati vseh življenjskih stroškov. Sredstva, ki bodo zbrana z sms sporočili, bomo razdelili družinam, ki se bodo obrnile na nas za  pomoč. Ob tem vedno poudarjamo, da družine ne dobijo nakazil, ampak jim po dogovoru plačamo račune za stanarino oz. najemnino, elektriko, vodo, komunalne storitve, vse, kar je namenjeno otrokom, kot npr. oblačila, razne prostočasne dejavnosti," navaja Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS. Radio Capris in ZPMS bosta ob koncu akcije javno objavila višino zbranih sredstev in količino zbranih prazničnih dobrot ter ostalih potrebščin za otroke z Obale, ki živijo v hudem pomanjkanju.

Vsaka vaša pomoč bo polepšala praznike obalnim družinam v stiski. Hvala Obala za vaše veliko srce. Skupaj bomo pričarali nasmejane in zadovoljne praznike ZA VSE!

 

VEČ FOTOGRAFIJ NAJDETE TUKAJ.

 

Ponosni pokrovitelj velike dobrodelne akcije:


Zbrana sredstva bodo namenjena:


zadnje
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno