• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
ŠALARA  11:20
z vami // Žiga Rustja   
v oddaji // Obalne štorije
vrti se // VALERIE   avtor // MARK RONSON FEAT. AMY WINEHOUSE
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Na Obali kmalu dve demenci prijazni točki

Slovensko združenje za pomoč pri demenci Spominčica – Alzheimer Slovenija je prvo demenci prijazno točko odprlo lani v prostorih varuha človekovih pravic v Ljubljani – do sedaj so jih odprli več kot 35, kmalu bodo dve taki točki odprli tudi v Kopru in Izoli. Kaj je namen demenci prijaznih točk, predsednica Spominčice – Alzheimer Slovenija Štefka Zlobec:

V zdravstvenem domu Izola bodo demenci prijazno točko odprli v petek, 15. junija, v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper pa v sredo, 20. junija.

 

 

Kako prepoznati demenco in kako komunicirati z dementno osebo?

Demenca je v naši družbi še vedno močno stigmatizirana. Vsako pozabljanje pa še ni demenca, pojasnjuje Štefka Zlobec. Vprašali smo jo, kako prepoznati demenco:

Kot dodaja, se zelo pogosto zgodi, da oseba z demenco v trgovini ne plača stvari, saj ne zna več delati z denarjem. Za dementne je značilno tudi, da veliko ponavljajo in neštetokrat postavijo enaka vprašanja. In kako komunicirati z njimi:

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno