• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
ANKARAN  20:41
poslušate // VEČER NA RADIU CAPRIS
vrti se // BE ALRIGHT   avtor // DEAN LEWIS
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Danes obeležujemo Svetovni dan preprečevanja samomora

Mednarodno združenje za preprečevanje samomora (IASP) in Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sta leta 2002 10. september razglasila za Svetovni dan preprečevanja samomora. V Kopru so ga danes obeležili s samim pobudnikom in soustanoviteljem dr. Diegom de Leom. Letošnji projekt poteka pod geslom Preprečevanje samomora po vsem svetu: krepitev varovalnih dejavnikov in vzbujanje upanja. Dr. Diego de Leo, ki je tudi vodja Slovenskega centra za raziskovanje samomora (SCRS UP IAM), je povedal, da sodeč po podatkih za Slovenijo velja, da je eden večjih dejavnikov tveganja za dejanje samomora alkoholizem:

 

 

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije vsako leto naredi samomor milijon ljudi, strokovnjaki pa sklepajo, da se bo ta številka v naslednjih letih povečala na milijon in pol. Lani si je v Sloveniji življenje vzelo 437 ljudi, kar je okoli 30 odstotkov manj kot pred desetimi leti, a nas še vedno uvršča na najvišja mesta svetovnih statistik. Diego de Leo je povedal, da je podobno kot drugod po svetu tudi v Sloveniji veliko tveganje za dejanje samomora pri starostnikih, po številu samomorov pa je naša država na tretjem mestu v evropskem prostoru:

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno