• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
MONTINJAN  09:09
v oddaji // Nedelja na Caprisu
vrti se // NUMB   avtor // DOTAN
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Filmoljubcem se je predstavil Frenk

Občinstvo v Portorožu je s pozitivnimi odzivi pozdravilo otvoritveno projekcijo filma Jaz sem Frenk, režiserja Metoda Pevca. Zgodba namreč prikazuje naš vsakdan, kjer velikokrat tudi družinske odnose uničita kapital in pohlep po denarju. Ostajajo pa posazmezniki, ki svojih vrednot ne prodajo. To je storil tudi glavni igralec celovečerca – Frenk, ki ga igra Janez Škof.

Režiserja smo vprašali, zakaj se je tokrat (večino je v ospredje v svojih filmih postavil žensko glavno vlogo) odločil za osrednji moški lik v filmu?


In zakaj oziroma kdaj je nastal Frenk?

Sporočilo filma je tudi razmislek o družbeni neenakosti oziroma želji po tem, da bi bili vsi eno. Kot nam je povedal, izbor take tematike ni bilo naključje ...

Metod pa je prepričan, da je za uspeh filma potreben res dober scenarij, ki pa ga ni enostavno pripraviti...

Nič kaj manjše pozornosti pa ni požela tudi Katarina Čas, ki igra vlogo Ines. Kot pravi, je sodelovati s takšno ekipo velika čast in prinaša veliko zadovoljstva:

... je povedala igralka, ki še dodaja:

Mnogi so Katarino, sicer ekonomistko po izobrazbi, spoznali prek televizije, vendar jo je film vedno privlačil in doživela je uspehe tako doma kot tudi v Hollywoodu. Kot pravi, nikoli ni obupala:


Celovečerec bo v naslednjih mesecih zagledal tudi luč projekcije v naših kinematografih. Vabljeni v kino, da tudi vi spoznate Frenka.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno