• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
HRVATINI  13:53
poslušate // POPOLDNE NA RADIU CAPRIS
vrti se // NAKED [CADE REMIX]   avtor // JAMES ARTHUR
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

FOTO: Servitski samostan - kaj se z njim dogaja?

Objekt Servitskega samostana v Kopru je bil leta 2006 za potrebe Univerze na Primorskem predan v upravljanje Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

 


Foto: Viktorija Rozman

V tem letu je bil na Upravnem odboru Univerze na Primorskem (UP) potrjen tudi dokument identifikacije investicijskega projekta za adaptacijo Servitskega samostana in ureditev prostorov v sosednjem Pionirskem domu, navajajo v dokumentu iz leta 2011, objavljenem na spletu v Univerzi na Primorskem. V letu 2008 je bil izdelan dokument Fakultete za management, ki je med drugim obravnaval tudi varianto »rekonstrukcije in prizidave obstoječega objekta Servitskega samostana v Kopru, skladno z izdelano idejno zasnovo«. Prenovo Servitskega samostana je UP predvidela v svojem srednjeročnem načrtu investicij v letih 2009-2013, sprejetem na upravnem odboru , z namenom operacionalizacije načrtov pa je bila prenova Servitskega samostana vključena tudi v razvojni program UP »Primorski kampus«, ki ga je UP že predstavila pristojnim ministrom in ministrstvom, od katerih je dobila tudi podporo. Glavni namen investicije je, kot navaja dokument, zagotoviti ustrezno prenovo ohranjenega samostanskega kompleksa ter zagotoviti ustrezne prostore za izvedbo kulturnih dogodkov in dejavnosti, ki potekajo v okviru Univerze na Primorskem in njenih članic. Na Univerzi na Primorskem smo povprašali kaj se s Servitskim samostanom trenutno dogaja, odgovor pa še čakamo.

 

Poglej vse fotografije:

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno