• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
POBEGI  16:11
z vami // Nejc Špeh   
vrti se // SUPERGIRL   avtor // ANNA NAKLAB FEAT. ALLE FARBEN & YOUNOTUS
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

K znižanju stopnje samomorov prispevali tudi programi pomoči

Piran danes in v sredo gosti že tradicionalno mednarodno konferenco "Triple i" o samomorilnem vedenju pri nas in v svetu v organizaciji Slovenskega centra za raziskovanje samomora Inštituta Andrej Marušič Univerze na Primorskem. Kot je ob začetku konference priznala namestnica vodje centra Vita Poštuvan, je bilo od odprtja centra narejenega veliko, vendar gre šele za prve korake. Pomembno se je namreč zavedati, da gre pri preprečevanju samomora za dolgotrajni proces. Po letu 2000 je sicer število samomorov v Sloveniji upadlo z okoli 600 na okoli 450 letno. K temu je prispevalo več dejavnikov, pomembno vlogo pa so odigrali razvoj javnih zdravstvenih programov, osveščanje javnosti in podpora ljudem v stiski, ocenjuje Poštuvanova:

Med pomembnimi dejavniki je Poštuvanova navedla tudi politične ukrepe, podporo medijev, osveščanje ter nenazadnje zadostno podporo ljudem, ki so se znašli v stiski.

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno