• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
PARECAG  10:36
vrti se // ONE KISS   avtor // CALVIN HARRIS & DUA LIPA
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Koronavirus: koristne informacije za prebivalce Obale

Tudi življenje na Obali je zaradi širjenje Koronovirusa zastalo, so številni ostali doma oziroma v celoti prilagodili svoje dnevne navade. Zaprti so vsi lokali, neživilske trgovine in ostale aktivnosti, ki jih je po Odloku določila Vlada Republike Slovenije. V tem članku smo združili nekaj lokalnih koristih informacij v času epidemije virusa COVIDA-19.

Odprte živilske trgovine in prodajalne ostalih produktov ter dostava po pošti

Razen Mercator, ki ostaja odprt po nespremenjenem urniku, so vsi trgovci urnike skrajšali: Lidl Slovenija 8.30-18.00 (nedelja od 8.30 do 12.00), HOFER Slovenija 8.30-17.00 (nedelja od 8.30 do 12.00), KZ Agraria Koper, z.o.o. 7.30-15.00 (nedelja zaprto), Spar Slovenija v Park Center Koper 10.00-18.00 (nedelja od 9.00 do 15.00), Tuš v Planet Koper 9.00-18.00 (nedelja od 8.00 do 12.00).

Trgovci kupce prosijo, da jih obiskujejo samo v primeru, da so zdravi, da opravijo nakup tudi za svoje bližnje (in jim s tem prihranijo odhod od doma), upoštevajo razdaljo 1,5 m do oseb ves čas nakupovanja, tudi na blagajni. Nekateri trgovci so v prodajalne namestili razkužila. Vsi pa zagotavljajo, da dobava blaga ostaja nemotena.

Odprte ali omogočajo dostavo tudi nekatere specializirane živilske trgovine oziroma prodajalne rib, mesa, izdelkov za živali, vrtnarije oziroma dostavo po pošti ostalih izdelkov:

ŽIVILA

OSTALI IZDELKI

ZA ŽIVALI (lokalno, preverite še ostale po spletu - KLIK)

Dostava hrane na dom

 V Kopru lahko hrano naročite:

Easy Beer Koper

Avokado

Pizza 33

Cityburger

Čevabdžinica Sarajevo'84

Picerija Ancora

Era Okrepčevalnica Olmo

Belvi Grill

Fast Food Šalara

Dostavakosil.si

V Izoli lahko hrano naročite:

Picerija Napa

Gostilnici Gušt

Picerija Primavera

Špageterija in pizzerija Koper

Fuoriseria Šared

V občini Piran lahko hrano naročite:

Picerija Santa Lucia

V Ankaranu lahko hrano naročite:

1 Kilo

V Ilirski Bistrici lahko hrano naročite:

Gostilna in picerija Mrak Mikoza

* Obvestite nas o morebitni dopolnitvi seznama oziroma ponudbe, da naš seznam dopolnimo na: oglasi@radiocapris.si.

Pomoč starejšim

Rdeči križ Piran izvaja vsakodnevno dostavo nujnih življenjskih potrebščin pomoči potrebnim prebivalcem na celotnem območju občine Piran. Koordinator dostave je izključno Rdeči križ Piran. Župan g. Đenio Zadkovič sporoča: "Rad bi pozval vse zdrave občane, ki niso stari manj kot 18 ali več kot 50 let in so pripravljeni pomagati, da pokličejo predstavnike naše civilne zaščite na telefonsko številko 031 358 864 in se z njimi dogovorijo za pomoč. Trenutno se nam je že javilo precej prostovoljcev, je pa dejstvo, da se bodo razmere pri nas in v državi spreminjale in je smiselno, da imamo v pripravljenosti čim več prostovoljcev."


V času večje nevarnosti za okužbo s koronavirusom koprska občina skupaj z Obalnim domom upokojencev nudi pomoč pri dostavi zdravil, hrane in higienskih potrebščin starostnikom in invalidom, ki so starejši od 65 let in to pomoč potrebujejo. Če poznate kakšnega takšnega starostnika, mu posredujte telefonsko številko gerontološkega centra. Pokličejo lahko vsak delovnik med 7. in 18. uro. Iščejo pa tudi prostovoljce - KLIK.

Tudi Občina Izola za vse občane, ki ne zmorejo sami do lekarne ali do drugih ustanov in gre za nujno zadevo, bo na voljo storitev dostave artiklov na dom. Za ta namen bo občina Izola razširila aktivnosti Prostsoferja. Koordinator aktivnosti bo Denis Udovič, dosegljiv med 9.00 in 14.00 na tel 05 660 0370 ali 051 655 076.

V občini Ankaran bodo v tem času zagotovili oskrbo z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami in živili ter zdravili.  Prostovoljci in sodelavci Občine Ankaran bodoo klice občanov, ki potrebujejo najnujnejša živila in zdravila, sprejemali na telefonski številki 051 288 197, vsak delovni dan med 8. in 14. uro.

Brezplačno parkiranje

KOPER/ANKARAN: Skupaj z Marjetico Koper so »odprli« vsa parkirišča in garažne hiše in tako omogočili brezplačno parkiranje. Parkiranje bo mogoče tudi z dovolilnicami, ki so pred kratkim potekle. Nemoteno parkiranje na parkiriščih, ki so temu namenjena, omogočeno vsem stanovalcem mestnega jedra, imetnikom posebnih dovolilnic, tudi tistim, ki jim je veljavnost v tem času potekla. Pogoji za parkiranje ostajajo enaki, dovolilnica naj bo nameščena na vidnem mestu.

PIRAN: Omogočeno brezplačno parkiranje v Strunjanu, Portorožu, Luciji, Seči in Piranu ter v garažni hiši Arze. V mestnem jedru Pirana 2 uri brezplačnega parkiranja prostovoljcem, obiskovalcem in oskrbovalcem starejših občanov. Zaposlenim v mestnem jedru, ki so prej uporabljali javni prevoz, je v času trajanja izrednih razmer omogočeno brezplačno parkiranje na zunanjem parkirišču ob garažni hiši Arze in v GH Arze s posebno dovolilnico.


IZOLA: Omogočeno brezplačno parkiranje na javnih plačljivih parkiriščih, z izjemo parkirišč v mestnem jedru, to so parkirišče Lonka, Veliki trg in parkirišče za pošto.

Foto: Easy Beer Koper, Agrari Koper,

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno