• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
TRSEK  16:51
z vami // Manca Hribovšek   
vrti se // SAY IT RIGHT   avtor // NELLY FURTADO
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Logicalov logistični oblak –V boj proti "praznim vožnjam"

Prazne vožnje povzročajo ogromno gospodarsko škodo. Po oceni nemške Zvezne uprave za transport je bila leta 2012 več kot tretjina voženj tovornjakov praznih, kar pomeni, da so prevozili 6 milijard »praznih kilometrov«. Prototip spletnega portala storitev v oblaku projekta Logical želi narediti temu konec.  Uvajanje spletne rešitve v oblaku v okviru projekta Logical, Programa Srednja Evropa, je del projekta Evropske skupnosti. Logistična mreža Leipzig-Halle, skupaj s 13 partnerji iz šestih držav, med njimi tudi Luka Koper,  razvija tako imenovani virtualni trg, ki bo olajšal sodelovanje prevoznih podjetij na primer pri združevanju tovora. Projekt traja tri leta in pol, zaključil se bo oktobra prihodnje leto. Zakaj je projekt pomemben je pojasnil odgovorni za stike z javnostmi v Luki Koper Sebastjan Šik:

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno