• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
HRASTOVLJE  20:53
poslušate // VEČER NA RADIU CAPRIS
vrti se // WALK ME HOME   avtor // (PI) PINK
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Mlade je treba vključiti v vse stopnje procesa odločanja

Kulturno izobraževalno društvo PiNA in Gimnazija Gian Rinaldo Carli sta včeraj v Kopru organizirala posvet Participacija mladih ali kaj lahko za participacijo storijo šole? Posvet, ki so ga pripravili v okviru mednarodnega projekta Mreža participativnih demokratičnih šol, je bil namenjen predvsem oblikovanju lokalnega konzorcija kot posvetovalnega telesa za pripravo referenčne lestvice participacije mladih v šolah v regiji, je pojasnila Katerina Kljun iz PiNE.

K sodelovanju so bile povabljene osnovne in srednje šole iz regije, polovico udeležencev pa so na veselje organizatorjev predstavljali dijaki. To po besedah Kljunove pomeni, da želja po participaciji, sodelovanju v procesih odločanja obstaja. Ob tem so sicer dijaki opozorili, da jih starejši ne jemljejo za resne sogovornike, poudarili pa so tudi nujnost vključitve predmeta državljanske vzgoje v vse srednje šole.

 

Slika je simbolična. 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno