• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
MALIJA  07:45
poslušate // JUTRANJI PROGRAM
vrti se // RUNAWAY TRAIN   avtor // SOUL ASYLUM
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Najboljša ideja socialnega podjetja prihaja iz vrst istrskih ekoloških kmetov

Na natečaju Naj ideja socialnega podjetja je slavila Zadruga ekoloških pridelovalcev slovenske Istre, v katero se bo povezalo 15 pridelovalcev, predelovalcev in en školjkar. "Izhajali smo iz potreb lokalnih ekoloških kmetijskih pridelovalcev po povezovanju," je dejala predstavnica bodočih zadružnikov Nina Froggatt.

Skupina si prizadeva vzpostaviti skupno blagovno znamko in kratke verige prodaje za istrska ekološka živila, v okviru katerega želijo spodbudili ustvarjanje zelenih delovnih mest. Gre za prvi poskus ustanovitve zadruge ekoloških pridelovalcev v regiji in prve blagovne znamke lokalnih ekoloških živil v regiji, dodajajo v Središču Rotunda, ki sodeluje kot partner pri evropskem projektu Združeni pri razvoju novih zaposlitvenih možnosti s pomočjo socialnega podjetništva - SloHra SOCIONET, v okviru katerega je bil razpisan natečaj. Nagrada je mentorstvo pri pripravi poslovnega načrta, svojo idejo bodo zmagovalci lahko predstavili s kratkim filmom, obenem pa bodo imeli možnost dodatne promocije v okviru projekta tako v Sloveniji kot na Hrvaškem.

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno