• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
STAROD  18:25
vrti se // ALANE   avtor // ROBIN SCHULZ & WES
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Odpravili nesmiselno prepoved prevažanja psov na avtobusih

Kjer je volja, je pot. Tega se očitno dobro zaveda Gašpar Gašpar Mišič, novi direktor občinskega podjetja Okolje Piran, ki je odpravil nesmiselno prepoved prevažanja psov na avtobusih. Z današnjim dnem potnike na brezplačnih avtobusih, ki vozijo po samem mestu Piran tako čaka obvestilo, da je prevažanje s psi po novem dovoljeno. Spomnimo. Že nekaj let na našem portalu aktivno poročamo tudi o psom neprijaznem javnem potniškem prometu - posebej tukaj izstopa Obala. Veliko neprijetnosti so bili deležni tako domačini, kot turisti, ki so s svojimi psi vselej naleteli na hladen tuš. Na Obali namreč ni bilo mogoče najti niti enega samega avtobusa, ki bi sprejel tudi pasjega potnika. In vse to je pogosto razburilo marsikaterega turista, o čemer smo podrobno pisali tudi letos.Na brezplačne avtobuse podjetja Okolje Piran smejo po novem vsi psi, za katere skrbnik prevzame polno odgovornost. Biti morajo čisti in ne smejo motiti ostalih potnikov v vozilu. Biti morajo seveda tudi na povodcu. Prepoved vožnje s psi pa še vedno velja na avtobusih podjetja Arriva, ki Piran povezujejo z Lucijo, Izolo in Koprom. Na piranski občinski seji je svetnica Meira Hot že spomladi na podjetje naslovila pobudo, da to odločitev pri Arrivi spremenijo. Pri podjetju so se obvezali, da bodo pogoje prevozov spremenili na način, da bo prevoz psov z njihovimi vozili možen. To naj bi se zgodilo še letos.


Prepoved prevozov z avtobusi za pse še vedno velja tudi v Kopru, Kranju, Novem mestu, Celju in Mariboru, svetla izjema je zgolj Ljubljana. Povsem drugače pa je v tujini. Iz leta v leto število psom prijaznih destinacij (s tem pa tudi javnih prevozov) narašča. Sosednji Trst se že od leta 2015 lahko pohvali s posebnim odlokom, po katerem avtobusni prevozniki ne smejo prepovedati vstop osebi, ki je v družbi psa, seveda pod pogojem, da je pes lepo vzgojen, čist in na povodcu. Podobne odloke ali pravila je sprejela večina turističnih krajev v sosednji Italiji, vedno več psom prijaznih lokacij pa imajo tudi naši južni sosedje.

Foto: Depositphotos

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno