• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
BAREDI  10:45
vrti se // ROAR   avtor // KATY PERRY
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

v letošnje poletje stopite pripravljeni

Tik pred poletjem, ko se temperature že počasi dvigajo, na televiziji lahko zasledimo kup reklam, kako se znebiti odvečnih kilogramov in na plažo zakorakati s popolno postavo. Ob tem pa se nekoliko zanemarja, da je poleti bolj kot izguba kilogramov pomembna zaščita pred soncem. Med boleznimi, ki so povezane s čezmernim izpostavljanjem soncu bi lahko izpostavili predvsem poškodbe imunskega sistema, sončne opekline, vnetja kože, vročinsko sončno kap, vročinski kolaps in rakava obolenja kože. Kako se pred temi boleznimi zaščititi je povedala dr. Marina Sučić Vuković iz Zavoda za zdravstveno varstvo Koper:


In ravno pri kremah se največkrat zatakne. Koliko časa kreme pravzaprav trajajo je povedala dermatologinja dr. Nastja Lazar:


Torej bi v eni sezoni mogli porabiti celo kremo, kar seveda pomeni, da se moramo pred sončenjem namazati na debelo in to čez dan čimvečkrat ponoviti. Še posebej je to pomembno na južni polovici zemeljske poloble, kamor Slovenci, kot je povedala Matejka Delfar iz Turistične agencije Palme, še kako radi potujemo:


Kot svetuje dr. Boris Kopilovič, epidemiolog na Zavodu za zdravstveno varstvo Koper je poleg sončenja potrebno paziti tudi na prehrano, še posebej, če se odpravljate v Egipt, Turčijo ali na Djerbo:


Za konec pa le še nekaj besed o kremah za sočenje. Med ljudmi velja prepričanje, da je dražja krema boljša, kar je dermatologinja dr. Nastja Lazar zanikala. Pomembno je predvsem to, da izberete kremo z dovolj visokim faktorjem in se med najhujšim soncem, torej med 12.00 in 16.00 uro zadržujete v senci. Le tako bo tudi to poletje minilo brez hujših opeklin.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno