• IZOLA 91.7 MHz
  • PORTOROŽ 107.9 MHz
  • ANKARAN 91.7 MHz
  • KOZINA 105.1 MHz
  • KOPER 91.7 MHz
  • ILIRSKA BISTRICA 106.3 MHz
  • PIRAN 106.2 MHz
  • KOPER IN OKOLICA 95.6 MHz
  • KOPER 107.9 MHz
RAKITOVEC  11:03
z vami // Žiga Rustja   
v oddaji // Obalne štorije
vrti se // LET YOU LOVE ME   avtor // RITA ORA
STUDIO 05-6680-800
SMS 031-533-288
RADAR 080 107 9

Parlamentarne volitve dobila SDS, v DZ skupno devet strank

Po skoraj vseh preštetih glasovnicah so volivci na predčasnih državnozborskih volitvah največ glasov namenili SDS, in sicer 25,03 odstotka. Drugouvrščena LMŠ je dobila 12,63 odstotka glasov, v državni zbor pa se je skupaj uvrstilo devet strank.


SDS bo po trenutnem izračunu dobila 25 poslanskih sedežev, drugouvrščena LMŠ pa 13. Na tretjem mestu je SD, ki so ji volivci namenili 9,95 odstotka glasov oziroma deset državnozborskih mandatov. Enako število poslanskih mest bo imela SMC, ki je prejela 9,74 odstotka volilnih glasov.

Levico bo v naslednjem sklicu DZ zastopalo devet poslancev, saj jo je obkrožilo 9,21 odstotka volivcev, za NSi pa se je odločilo 7,14 odstotka volivcev in bo torej dobila sedem poslanskih sedežev.

Stranka Alenke Bratušek je dobila 5,12 odstotka glasov in bo v DZ imela pet poslancev. Prav tako DeSUS, ki ga je volilo 4,91 odstotka volivcev. V parlament se je vrnila SNS, ki ji je svoj glas namenilo 4,20 odstotka volivcev in bo imela v DZ štiri poslance.


Ostale stranke po delnih neuradnih izidih niso dosegle parlamentarnega praga.

Po zadnjih podatkih je bila volilna udeležba 51,5-odstotna. Sicer gre za delne neuradne izide po 98,98 odstotka preštetih glasovnic. V ponedeljek jim bodo prišteli še glasovnice, ki bodo prispele po pošti iz Slovenije, teden dni pozneje pa še tiste iz tujine. Tedaj bodo znani končni rezultati volitev in struktura novega sklica DZ.

Galerija fotografij iz novinarskega središča:

A
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov

Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno