STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Radio Capris podrl nov mejnik

10. avgust 2020

Radio Capris je že leta najbolj poslušan radio v Obalno-kraški regiji, v letošnjem juliju pa je po raziskavah, ki jih za Mediapool izvajajo pri agenciji Ninamedia, prvič postal tudi najbolj poslušana radijska postaja na Primorskem. "Rekordnih rezultatov poslušanosti, ki jih naša radijska postaja beleži v zadnjih mesecih, smo seveda zelo veseli. Glede na to, da naša radijska postaja z običajnim signalom dobro pokrije zgolj južni del Primorske, smo posebej veseli, da nas očitno radi spremljajo tudi v ostalih primorskih občinah, čeravno preko interneta," je zadovoljen Mitja Čehovin, odgovorni urednik radia.

Radiu Capris je po podatkih Ninamedie vsak dan zvestih že 40.000 poslušalcev, tedensko pa Caprisov program spremlja tudi do 74.000 poslušalcev. Takega rezultata Radio Capris ni imel nikoli v svoji zgodovini. "Navedeni podatki le še potrjujejo, da je pot, ki smo si jo začrtali pred dvema letoma, prava. Preplet zabavnih in kakovostnih informativnih vsebin po meri lokalnega prebivalstva ter osebni stik s poslušalci je tisto, kar Capris ločuje od drugih medijev. Ponosni smo, da nas lokalno prebivalstvo prepoznava kot najbolj zaupanja vrednega dnevnega sopotnika - tako doma kot v službi ali pač na plaži," dodaja Čehovin.

Kot pravi, so minuli meseci korenito spremenili tudi njihovo delo. "Že takoj ob razglasitvi epidemije smo se aktivno usmerili predvsem v obveščanje javnosti, okrepili smo delež informativnih vsebin, velik del radijskega programa pa so sodelavci oddajali od doma. Rekorde smo sicer zabeležili tudi na spletu. Skoraj dva meseca smo poslušalcem vsak večer pripravljali zanimive vsebine, posamezni video prenos si je ogledalo tudi do 30.000 različnih ljudi. Bili smo tudi eni prvih, ki smo pričeli s t.i. "koncerti s kavča," pravi Čehovin. Koncertni radijski dogodki bodo nekaj časa v mirovanju. Tradicionalni Caprisov koncert, ki bi se moral zgoditi pred nekaj tedni, je bil odpovedan, a vseeno je v načrtu kar nekaj velikih presenečenj: "Caprisovo poletje je prineslo nekaj manjših aktivnosti na terenu, svoj program bomo oddajali s plaž. Z mislimi smo tudi že v naslednjem letu. Upamo, da bo takrat mogoče izpeljati dogodek, ki je bil predviden za letošnji junij. Gre za prav poseben glasbeni projekt, ki bi te dni zagotovo odmeval, ne samo na Obali, ampak še veliko širše," pravi urednik.