STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Hvala, Cal. Pridi kmalu nazaj!

Vikend v Portimau bo zadnji za najbolj posebnega dirkača v paddocku. Brez dlake na jeziku, brez zadržkov, brez meja. Cal Crutchlow se poslavlja od rednega dirkanja.

Popolnoma v njegovem slogu. Odšel bo brez tiskovnih konferenc, brez dviganja prahu. Brez nepotrebne drame. Cal je v svoji MotoGP karieri prinesel veliko nasmehov, še več izrednih dogodkov, brez katerih bo malo bolj dolgčas. Kako pozabit njegovo primerjavo med WSBK in MotoGP “MotoGP je Formula 1, SBK je … Ford Focus”. Vse njegove kretnje, čebela v kombinezonu v Jerezu. Njegov odnos do navijačev. Koliko tega je še. Vsak ima svojo najljubšo.

Imel sem možnost, da sem z njim nekoč pokramljal. Ves dan sem vadil, kaj mu bom povedal, da bom kolikor se da razločen, jasen in prijazen. S sprintanim listkom pridem v LCR motohome, kjer me pričaka takratnja predstavnica za stike z javnostmi in mi reče, da naj mu kar povem sam. Sedem poleg njega ob štirih velikanih angleških medijev. Najprej me Cal čudno pogleda – hja, nova faca, pač – in najprej odgovori na nekaj vprašanj, kjer na svoj slikovit način pove, da mu Honda ne daje materiala kot Marquezu in, da je to vse kar lahko naredi v tem trenutku. Ko se vprašanja končajo, s tresočo roko pomolim listek z napisanim stavkom, ki bi rad, da pove. Pogleda me čudno. In, logično, začne se njegov show.
Hello, Mr. Crutchlow, I’m Žiga Rustja from Radio Capris and I’d like to record you saying this”. Pogleda me in reče “No.”

Ok, si mislim, sem vsaj prebil led. Nato vzame listek in na najbolj depresiven način reče “Hi, I’m Cal”. Posnetek še vedno hranim. Novinarji so se seveda smejali, ker so vedeli koliko je ura, jaz pa sem se kar naprej tresel. Potem pa začne znova, veliko bolj nasmejano “Hi, I’m Cal Crutchlow and this is MotoGP on Radio Capris”. Top. Se zahvalim in grem. Še nekaj krat sem šel na njegove tiskovne konference, ampak meni je takrat podaril svet.

Cal je dal občutek, da je mož, ki ima situacijo zelo pod nadzorom. Dobro razume, kaj lahko iztrži iz danega prostora in časa. Ob tem ve, kako nasmejati, kako narediti, da bo njegova beseda tista, ki bo imela najmočnejši vpliv. Zato so ga tudi neprestano vlekli po četrtkovih konferencah, ker je venomer poskrbel za smeh. Njegov trenutek si komaj čakal. In zato ga bomo pogrešali. Ni imel poslovilne konference, pred meseci je poskušal pri Apriliji – to so dobri znaki, da ga mogoče še kdaj dobimo nazaj na grid.