STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

"Sedaj se ljudje želijo slikati z mano"

Trenutni svetovni MotoGP prvak, Joan Mir, uživa v svojem domu v Andori. Sezona ni več tako daleč, zato se nanje pripravlja tako kot vsako leto.

"Nič drugače se ne pripravljam, edina sprememba je zavedanje, da moram naslednje leto braniti naslov". Če so v preteklih dneh Alexa Rinsa, Mirovega moštvenega soseda, novinarji spraševali predvsem o Davidu Briviu in kaj pomeni njegov odhod iz Suzukija, je Joan prejel bolj barvita vprašanja.

"Mislim, da je največji favorit Marc Marquez, če se vrne. Ima veliko več izkušenj in svetovnih prvenstev od mene. Drugih ne vidim kot favorite." Suzuki se je lani izkazal kot izredno primeren za vsa dirkališča, a ni bilo pritiska v garaži. "Če bom pod pritiskom že od prve dirke dalje, pomeni, da smo že konkurenčni". 

Vprašal sem ga, koliko se je njegovo življenje spremenilo po tem, ko je postal svetovni prvak.

"Da, to je največja sprememba. Ko grem v restavracijo me vsaj ena ali dve osebi prepoznata, prej ni bilo tako. Ponavadi v Andori te prepoznajo, ampak ne sprašujejo za sliko. Ne predstavljam si, kako bi bilo na Malorki, nisem bil še tam od tedaj, zagovoto bi bilo precej drugače. Vse ostalo je enako. Treniram enako, ko grem s krosom trenirati, po treh minutah dobim arm pump. Vedno enako".

"Lani sem dokazal veliko. Da sem konkurenčen, da se znam osredotočiti, da znam razmišljati, tudi, ko gre za prvenstvo." Ključ vsega, pravi Suzukijev dirkač, bo imeti dober paket (dirkalnik-dirkač). Čez dober teden bo povedal tudi ali bo na njegovem Suzukiju številka 1 ali bo ostala 36. "Številke 1 ne moreš izbrati, vsak si jo želi, kmalu boste izvedeli, kaj sem se odločil. Vem, da je marsikomu prinašala nesrečo, ampak, več ne smem povedati, sicer boste kmalu ugotovili".

Glede Davida Brivia pa je povedal povsem enako zgodbo kot Rins. "Bil sem na dopustu, kliče me Brivio in najprej sem mislil, da gre za nek hec, ampak, ko mi je razložil, sem mu povedal, da sem vesel zanj in, da je storil prav.". Zatrjuje tudi, da Suzuki ima že ljudi, ki bi bili povsem sposobni prevzeti njegovo vlogo, najbrž Shinichi Sahara (vodja MotoGP projekta Suzuki).