STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Sekunda ljubezni

V letu 2021 bomo ob dva priljubljena dirkača. Andrea Dovizioso in Cal Crutchlow bosta ostala brez rednega sedeža.

David Letterman je v pogovoru z Georgom Clooneyem v zadnji Netflix seriji govoril tudi o očetovstvu. Clooney je namreč v svojem 56 letu starosti prvič okusil kaj to pomeni očetovstvo, David Letterman pa je postal prvič oče pri 57. "Najbrž bi si želel več otrok. Občutek imam, da je povsem drugačna ljubezen, kot jo lahko občutiš pri partnerju, sorodnikih in prijateljih. To gre prek tebe".
In očitno je res. Trenutno so v MotoGP karavani trije očetje: Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso in Aleix Espargaro. Tudi Aleix Espargaro ima dvojčka, Maxa in Mio (kot George Clooney), Dovi in Cal pa imata vsak po eno hči. Medtem, ko Italijan svoje hčerke Sare ne kaže veliko in jo tudi malo krat pripelje v Paddock, je Willow med dirkalniki doma. Ima celo svoj Paddock Pass.

V tem tednu sta Dovizioso in Crutchlow izdala svoje plane za 2021. Oba se bosta oddaljila od rednega dirkanja. Nista se poslovila, kot so v preteklosti to naredili Stoner, Pedrosa in Lorenzo. Medtem, ko je Dovizioso odločil, da bo vzel leto pavze, je Crutchlow podpisal pogodbo pri Yamahi kot testni voznik. Nista še rekla "to je moja zadnja sezona dirkanja", vrata sta pustila priprta. Če bo, bo. Več sreče s sedeži v letu 2022.

V njunih besedah ni bilo grenkobe. Ker ju je gnala ljubezen do družine, do svojih hčera. Cal Crutchlow je povedal celo ozadje njegovega sporočila, ko je doma povedal, da naslednje leto ne bo dirkal. Willow ga je vprašala: "A to pomeni, da boš naslednje leto več doma?". Ko ji je potrdil, je Willow od sreče zajokala.

Nekoč so rekli, da "vsak otrok pomeni sekundo na krog". Morda res. Otrokom dirkačev, pa vsaka sekunda s svojim očetom pomeni več kot sekunda sreče.

.