STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Aprila se začenja Altroke Istra by Sladka Istra

Istrski sladki ponudniki bodo od aprila pa do konca leta v ospredju promocijske kampanje Altroke Istra by Sladka Istra. Čas za prijavo za sodelovanje je do te srede, 24. marca.


Mednarodni festival sladic Sladka Istra je najslajša prireditev pri nas, ki se tradicionalno izvaja septembra. A ker bi za številne istrske dobrote bilo žal čakati na september, saj ima Istra za ponuditi in predstaviti veliko odličnih sladic, so se v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper odločili, da bodo v sklopu kampanje Altroke Istra by Sladka Istra promovirali sladke izdelke lokalnih ponudnikov skozi vse leto. K sodelovanju zdaj vabijo slaščičarje, gostince in druge sladke ponudnike iz slovenske Istre, da pristopijo k akciji. Sodelovanje je zanje brezplačno, izpolniti je treba le prijavnico, ki je dostopna tukaj in seveda pripraviti »altroke« sladice.

Altroke Istra je blagovna znamka, s katero želijo ob letošnjem letu gastronomije v destinaciji Koper izpostaviti odlično lokalno gastronomsko ponudbo. V sodelovanju z različnimi lokalnimi ponudniki bodo do konca leta izpeljali številne aktivnosti. Uvod v slednje je velikonočno čokoladno jajce z vinsko spremljavo Altroke Istra by Vinakoper, aprila se začenja Altroke Istra by Sladka Istra, med majem in septembrom bodo organizirali Altroke Istra gourmet festival in številne druge.

Več na www.visitkoper.si in Facebook strani Visit Koper.

Foto: Jaka Ivančič