STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

To je zgodba o Caprisu

Radio Capris je z oddajanjem pričel konec leta 1993 in danes je radio s sodobnim radijskim formatom, namenjen poslušalcem, ki živijo v Slovenski Istri ali imajo ta kraj radi. Radijski program ponuja preplet zabavnih in lokalnih vsebin ter največjih glasbenih hitov zadnjih let. Radijski koncept se je skozi leta večkrat prilagodil okolju in času. Nikoli pa se ni spremenilo osnovno vodilo: ostati blizu poslušalcem v lokalnem okolju. S sloganom "Obala je zakon" in modernim pristopom se je dodobra usidral v slovenski medijski prostor in je danes ena od najbolj priljubljenih radijskih postaj v Sloveniji.

Jeseni 2022 se je Radio Capris po 23 letih iz obrobja Kopra preselil v sam center mesta, v najsodobnejše radijske studie, tik pred koncem leta pa je pričel oddajati tudi v digitalnem omrežju DAB+. Capris je zdaj slišen po celotni Primorski, v Ljubljani, Kranju, Postojni in na celotni avtocesti od Kopra proti prestolnici. Oddajanje Radio Capris zagotavlja v najboljši kvaliteti med vsemi komercialnimi radijskimi postajami, kar pomeni, da pri sprejemanju poslušalci ne zaznavajo prekinitev.

Novi poslovni prostori in širitev sprejemanja preko DAB+ prinašajo nekoliko drugačen in posodobljen koncept, ki bo naši ekipi omogočal razvoj številnih novih vsebin in uresničitev svežih zamisli. Radijski studii se zdaj nahajajo na naslovu Pristaniška 4 (ob avtobusni postaji pri baru in restavraciji Atlantida) - v objektu nekdanje blagovnice Soča.

Radio Capris je konec minulega leta dopolnil 30. obletnico delovanja in danes raste bolj kot kdajkoli. S 53 % poslušanosti v ciljni skupini, z vse višjo poslušanostjo v drugih slovenskih regijah, z največjimi socialnimi omrežji na Primorskem in največjimi projekti v regiji, ki pogosto premikajo meje, smo zdaj pripravljeni na nove zgodbe. Radio Capris je od konca leta 2022 dostopen tudi na DAB+, kar pomeni, da je naš radijski program prek radijskih sprejemnikov po novem slišen tudi v Postojni, Ljubljani, Kranju in Novi Gorici.

Radio Capris je daleč najbolj poslušana radijska postaja v slovenski Istri (v vseh starostnih skupinah). V lanskem letu ga je po uradnih podatkih poslušanosti Mediane vsak dan poslušalo že 37.000 poslušalcev. Takega rezultata Radio Capris ni imel nikoli v zgodovini raziskav poslušanosti Mediane. V nekaj letih je Radio Capris število svojih poslušalcev podvojil. Ponosni smo, da lokalno prebivalstvo Radio Capris prepoznava kot najbolj zaupanja vrednega dnevnega sopotnika – tako doma kot v službi ali na plaži.

Zelo pa smo ponosni tudi na odzive iz drugih delov Slovenije - številna sporočila in nenazadnje tudi podatki poslušanosti kažejo, da nas vse pogosteje preko spleta spremljajo tudi prebivalci iz številnih drugih regij, ki radi rečejo, da jih navdušuje sproščen in pozitiven pristop našega radijskega programa, ki jih (četudi preko zvočnikov) popelje bliže morju in mediteranski klimi.

USPEHE USTVARJAMO S POSLUŠALCI …

- ker pri delovanju zasledujemo vodilo, da so del nas,

- ker ne želimo biti radijske zvezde, ampak njihov vsakdanji sopotnik in prijatelj,

- ker jih rade volje vključujemo v vse radijske projekte in z njimi snemamo tudi različne spote,

- ker z njimi ustvarjamo najlepše in največje zgodbe, v katerih pomagamo ljudem v različnih stiskah!

ZAKAJ SMO DRUGAČNI?

- ker smo blizu ljudem, ki živijo v tem prekrasnem kraju,

- ker ustvarjamo projekte, ki so edinstveni in samo naši - Boat Party, El Panino, Kamijončin, Caprisov koncert, dobrodelnost ...

- ker poslušalcu ne znamo reči "NE",

- ker živimo življenje naših poslušalcev - z enakimi težavami in tudi radostmi,

- ker sprejmemo kritiko in skušamo biti vedno boljši, vedoč, da nikoli ne bomo zares na cilju,

- ker smo veseli, ampak nikoli povsem zadovoljni,

- ker smo tudi pri "poslu" in delu s strankami vedno prilagodljivi in ... ljudje.

Radio Capris je ponosni pokrovitelj mnogih domačih športnih klubov, izdatno podpira lokalne dobrodelne prireditve, domače kulturne akterje in nenazadnje tudi lokalno gospodarstvo. Radijska ekipa se vedno odzove na klice na pomoč, ko je nekdo v stiski. Tako smo denimo leta 2019 soorganizirali edini uradni koncert za pomoč malemu Krisu, vsako leto decembra tradicionalno izpeljemo največjo dobrodelno akcijo "Hladilnik toplega srca" za otroke v stiski, podpremo prireditve za pomoč živalim, ki potrebujejo pomoč …

V letu 2020 smo s posebnim projektom brezplačnega oglaševanja podprli lokalne podjetnike, ki so se zaradi epidemije Covid-19 znašli v hudih težavah. Prav tako smo novembra 2020 na vrhuncu Covid krize podprli lokalne gostince, s slastnimi pozornostmi pa tako presenetili tudi zdravstveno osebje v vseh ustanovah ter osebje v domovih za starejše občane. Decembra 2022 smo s pomočjo poslušalcev in različnih organizacij iz lokalnega okolja za otroke iz socialno ogroženih družin zbrali rekordnih 64.147 evrov in preko 8,5 ton dobrin, tako pa polepšali praznike preko 800 otrokom!

CAPRIS IMA NAJVEČJE DOGODKE NA PROSTEM

Radijska ekipa na terenu poslušalcem večkrat pripravlja različna presenečenja. Bodisi »jutranje zajtrke na prostem« ali popoldanske afterworke kot tudi poletna oddajanja s plaž in "Caprisov kamjončin", ki se vozi po istrskih vaseh. Leta 2019 se je prvič zgodil Caprisov boat party, ki še danes, po četrti ponovitvi velja za prvi in edini tovrstni večji dogodek na morju v Sloveniji.

Najbolj seveda odmeva Caprisov koncert, ki je postal sinonim za največjo koncertno zabavo v regiji. Med nastopajočimi so doslej najbolj izstopali Parni Valjak, Gibonni, Plavi Orkestar, Dan D, Siddharta, Big Foot Mama, Jan Plestenjak, Queen Symphony, Vlado Kreslin, Šank Rock in Elisa, najbolj popularna italijanska pevka zadnjih let, zmagovalka sanremskega festivala, ki je na Caprisovem koncertu nastopila junija 2006. Poletni koncert se je po treh letih na osrednji koprski trg znova vrnil 10. junija 2022, ko je 3.000 glavo množico razgrel Magnifico.

CAPRIS SO HITI ZA OBALO

Radio Capris predvaja skrbno izbrano paleto hitov, ki so v ciljni skupini najbolj priljubljeni. Vsako uro se vrtijo trenutno najbolj priljubljeni aktualni hiti, začinjeni z nepozabnimi uspešnicami zadnjih tridesetih let. V programu se predvajajo zgolj pesmi, ki so v mesečnih raziskavah najbolje ocenjene med prebivalci istrskih občin.

Radio Capris zagotavlja daleč največ glasbe, kar pomeni, da se v eni uri odvrti tudi do 15 hitov, kar je za približno 20 % več kot na drugih radijskih postajah

CAPRIS IMA 12 TEMATSKIH GLASBENIH POSTAJ

Radio Capris se lahko pohvali s pestrim naborom tematskih glasbenih postaj na spletu, ki so po novem uvrščene tudi na sporede nekaterih kabelskih operaterjev. Poslušalci lahko izbirajo med 14 glasbenimi postajami, med katerimi sta najbolj priljubljeni "Radio Capris HITS" in "Radio Capris DALMACIJA".

CAPRIS JE PROMET ZA OBALO

Radio Capris ima najbolj ažuren in točen prometni servis v Slovenski Istri. S pomočjo klicev poslušalcev na brezplačno številko 080 1079 in sodelovanja v Facebook skupini Promet za Obalo, ki ima že preko 20.000 članov, dvakrat na uro v radijskem programu ponudimo kratek in jasen pregled prometnih posebnosti na obalnih cestah, pri tem pa se omejujemo zgolj na tiste informacije, ki so relevantne za prebivalce v naši regiji. Capris je tudi edina komercialna radijska postaja v Sloveniji, ki je slišna v predoru. Že od odprtja predora Markovec lahko poslušalci Radio Capris brez težav poslušajo tudi na poti med Koprom in Izolo, in sicer na dobro znani frekvenci 107,9 MHz.

CAPRIS IMA NAJBOLJ PRILJUBLJENA SOCIALNA OMREŽJA

Z 81.000 sledilci na Facebooku in preko 12.000 sledilci na Instagramu ima Capris tudi najbolj priljubljena družbena omrežja na Primorskem.

CAPRIS IMA NAJBOLJ POSLUŠAN INFORMATIVNI PROGRAM

Med poslušalci posebej priljubljen informativni sklop se imenuje "PIKA v 60 sekundah" (Piran, Izola, Koper, Ankaran v 60 sekundah). Danes je najbolj poslušan informativni program v regiji. Na Caprisu vsak dan slišite kratke, a najbolj pomembne informacije s področja štirih istrskih občin in še dveh občin, kjer je Capris daleč najbolj poslušan radio, to sta Hrpelje-Kozina in Ilirska Bistrica. Ves čas se trudimo, da smo natančni, korektni in čimbolj razumljivi. To so prepoznali tudi poslušalci, ki nam po uradnih raziskavah med vsemi radijskimi postajami namenjajo najvišjo stopnjo zaupanja in zvestobe.

VI IN MI SMO CAPRIS

Vsako jutro se za vas prebujajo Žiga Rustja, Manca Hribovšek in Aljaž Udovič, za največ glasbe med delovnim dnevom skrbi Tine Ugrin, Žiga Pangos vas pospremi po zadnjih opravkih pred odhodom domov, čez vikend pa je vaša družba Lara Vanessa Voler. Da vse informacije pravočasno prispejo do vas, skrbijo še Jana Pogačnik, Ajda Troha in Mark Djuraševič. Nič manj pomembna ni ekipa, ki je v radijskem etru ne slišite. Jaka Ivančič skrbi za socialna omrežja in produkcijo, v administraciji se s "papirologijo" ukvarja Mojca Robin, za projekte skrbi Klara Beltram, s poslovnimi partnerji pa stik vzdržujeta Irena Hribar in Tilen Pajek. Nad vsemi naštetimi bdi odgovorni urednik Mitja Čehovin. Vaše radijske prijatelje boste podrobneje spoznali tukaj.