STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

To je zgodba o Caprisu

Radio Capris je z oddajanjem pričel konec leta 1993 in danes je radio s sodobnim radijskim formatom, namenjen poslušalcem, ki živijo na Obali ali imajo Obalo radi. Radijski program ponuja preplet zabavnih in lokalnih vsebin ter največjih glasbenih hitov zadnjih let.

Radijski koncept se je skozi leta večkrat prilagodil okolju in času. Nikoli pa se ni spremenilo osnovno vodilo: ostati blizu poslušalcem v lokalnem okolju. S sloganom "Obala je zakon" in modernim pristopom se je dodobra usidral v slovenski medijski prostor in je danes ena od najbolj priljubljenih radijskih postaj v Sloveniji.

Radio Capris je s 50 % deležem poslušanosti v ciljni skupini daleč najbolj poslušana radijska postaja na Obali (v vseh starostnih skupinah), od leta 2020 pa tudi najbolj poslušana radijska postaja na Primorskem. V istem letu je Capris podrl še en velik mejnik. Septembra ga je po uradnih podatkih poslušanosti Ninamedie vsak dan poslušalo že 50.000 poslušalcev, tedensko pa neverjetnih 90.000 poslušalcev. Takega rezultata Radio Capris ni imel nikoli v svoji zgodovini. V petih letih je Radio Capris število svojih poslušalcev skoraj potrojil. Ponosni smo, da lokalno prebivalstvo Radio Capris prepoznava kot najbolj zaupanja vrednega dnevnega sopotnika – tako doma kot v službi ali na plaži.

BREZ POSLUŠALCEV NI CAPRISA …

… in tega se dobro zavedamo, zato poslušalce vključujemo v vse radijske projekte, pripravljamo odmevne nagradne igre in dogodke, rade volje jih povabimo k nam na kavo, z njimi pa ustvarjamo tudi samopromocijske spote. Posebej ponosni pa smo tudi na to, da si je našo nalepko zvestobe do danes na svoj avtomobil nalepilo že 16.000 ljudi!

CAPRIS DIHA Z LOKALNIM OKOLJEM

Radio Capris je ponosni pokrovitelj mnogih domačih športnih klubov, izdatno podpira lokalne dobrodelne prireditve, domače kulturne akterje in nenazadnje tudi lokalno gospodarstvo. Radijska ekipa se vedno odzove na klice na pomoč, ko je nekdo v stiski. Tako smo denimo leta 2019 soorganizirali edini uradni koncert za pomoč malemu Krisu, vsako leto decembra tradicionalno izpeljemo največjo dobrodelno akcijo "Hladilnik toplega srca" za otroke v stiski, podpremo prireditve za pomoč živalim, ki potrebujejo pomoč … V letu 2020 smo s posebnim projektom brezplačnega oglaševanja podprli lokalne podjetnike, ki so se zaradi epidemije Covid-19 znašli v hudih težavah.

CAPRIS IMA NAJVEČJE DOGODKE NA PROSTEM

Radijska ekipa na terenu poslušalcem večkrat pripravlja različna presenečenja. Bodisi »jutranje zajtrke na prostem« kot tudi poletna oddajanja s plaž in "Caprisov kamjončin", ki se vozi po istrskih vaseh. Leta 2019 se je prvič zgodil Caprisov boat party. V bližini Izole se je zbralo okrog 60 plovil in 60 odgovornih kapitanov. Gre za prvi tovrstni večji dogodek na morju v Sloveniji.

Najbolj seveda odmeva Caprisov koncert, ki je postal sinonim za največjo koncertno zabavo na Obali. Med nastopajočimi so doslej najbolj izstopali Parni Valjak, Gibonni, Plavi Orkestar, Dan D, Siddharta, Big Foot Mama, Jan Plestenjak, Queen Symphony, Vlado Kreslin, Šank Rock in Elisa, najbolj popularna italijanska pevka zadnjih let, zmagovalka sanremskega festivala, ki je na Caprisovem koncertu nastopila junija 2006.

CAPRIS SO HITI ZA OBALO

Radio Capris predvaja skrbno izbrano paleto hitov, ki so v ciljni skupini najbolj priljubljeni. Vsako uro se vrtijo trenutno najbolj priljubljeni aktualni hiti, začinjeni z nepozabnimi uspešnicami zadnjih tridesetih let. V programu se predvajajo zgolj pesmi, ki so v mesečnih raziskavah najbolje ocenjene med prebivalci obalnih občin.

Posebej priljubljeni so tudi "Retro 6-packi", v katerih se odvrtijo hiti, na katere smo v 90-tih letih plesali v obalnih diskotekah in na katere so mnogi že pozabili. Radio Capris zagotavlja daleč največ glasbe, kar pomeni, da se v eni uri odvrti tudi do 15 hitov, kar je za približno 20 % več kot na drugih radijskih postajah

CAPRIS IMA 12 TEMATSKIH GLASBENIH POSTAJ

Radio Capris se lahko pohvali s pestrim naborom tematskih glasbenih postaj na spletu, ki so po novem uvrščene tudi na sporede nekaterih kabelskih operaterjev. Poslušalci lahko izbirajo med 12 glasbenimi postajami, med katerimi sta najbolj priljubljeni "Radio Capris HITS" in "Radio Capris DALMACIJA".

CAPRIS JE PROMET ZA OBALO

Radio Capris ima najbolj ažuren in točen prometni servis na Obali. S pomočjo klicev poslušalcev na brezplačno številko 080 1079 in sodelovanja v Facebook skupini Promet za Obalo, ki ima že preko 13.000 članov, dvakrat na uro v radijskem programu ponudimo kratek in jasen pregled prometnih posebnosti na obalnih cestah, pri tem pa se omejujemo zgolj na tiste informacije, ki so relevantne za prebivalce na Obali. Capris je tudi edina komercialna radijska postaja v Sloveniji, ki je slišna v predoru. Že od odprtja predora Markovec lahko poslušalci Radio Capris brez težav poslušajo tudi na poti med Koprom in Izolo, in sicer na dobro znani frekvenci 107,9 MHz.

CAPRIS IMA NAJBOLJ PRILJUBLJENA SOCIALNA OMREŽJA

S 70.000 sledilci na Facebooku in preko 7.000 sledilci na Instagramu ima Capris tudi najbolj priljubljena družbena omrežja na Primorskem.

VI IN MI SMO CAPRIS

Vsako jutro se za vas prebujata Suzana Srdić in Nejc Špeh, vaš najljubši sodelavec ostaja Žiga Rustja, domov pa vas dobre volje pospremita nasmejani Klara Beltram in Manca Hribovšek. Da vse informacije pravočasno prispejo do vas, skrbita še Jana Pogačnik in Mia Škodič. Nedeljsko kosilo kuhate z Janom Veljakom, nič manj pomembna pa ni ekipa, ki je v radijskem etru ne slišite. Jaka Ivančič skrbi za socialna omrežja in produkcijo, v administraciji se s "papirologijo" ukvarja Mojca Robin, s poslovnimi partnerji pa stik vzdržujejo Lina Kaldana, Irena Hribar in Tilen Pajek. Nad vsemi naštetimi bdi odgovorni urednik Mitja Čehovin. Vaše radijske prijatelje boste podrobneje spoznali tukaj.