STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Caprisovi koncerti pomenijo vrhunec glasbenega dogajanja na Obali!

Caprisovi dogodki so od nekdaj sinonim za vrhunec koncertnega leta na Obali. V minulih letih se je v Kopru odvilo že nešteto razprodanih koncertnih spektaklov – in vsak je bil zelo poseben. Na koncertne odre smo povabili najbolj zveneča imena domače in tuje glasbene scene.

Če so v začetku novega tisočletja Caprisovi koncerti pogosto zamenjali lokacije, se je v zadnjih petih letih koncert usidral v srce Kopra. Leta 2015 je Radio Capris po 7-letnem premoru ponovno organiziral veliki koncert z največjim odrom, ki ga je Titov trg kdajkoli gostil. Na 18 metrov dolgem in 12 metrov širokem odru se je zvrstilo ogromno odličnih glasbenikov, med drugimi tudi Parni Valjak.

Že takoj v naslednjem letu je Caprisov koncert le še potrdil status največje glasbene zabave na Obali. Na velikem odru so se najprej zvrstili znani primorski glasbeniki, nato pa dve največji slovenski rock zasedbi, Big Foot Mama in Siddharta.

Leta 2017 se je na trgu ponovno zbrala več tisoč glava množica. "Med 10.000 koncerti gre ta v TOP 10," je bil navdušen Loša iz skupine Plavi Orkestar, navdušeni so tudi Šank Rock, Tržaški Partizanski Pevski Zbor Pinko Tomažič in vsi drugi naši.

Vsi našteti koncerti so bili tudi dobrodelni. Za nakup novih EKG aparatov, zdravljenje deklice Danay in nakup nujno potrebnega aparata za astmo smo uspeli zbrati 10.000 evrov.

Leto 2019 je bilo v znamenju skupine Queen. Na osrednji koprski trg smo zato pripeljali zasedbo Queen Real Tribute s 55-članskim simfoničnim orkestrom. Obiskovalcem so pričarali edinstven koncert svetovnih rock klasik, večer pa je po mnenju prisotnih ponudil fantastičen približek tistega, kar je pred desetletji na odrih predstavljala izvirna zasedba Queen.

Ker so zabave željni Primorci pogosto »neučakani«, smo pred leti sklenili, da koncert organiziramo tudi v zimskem času. Tako se je porodila ideja, da bi v Areni Bonifika priredili »Caprisov božični koncert«. Arena je bila leta 2017 prvič v zgodovini razprodana, na koncertu Gibonnija se je namreč družilo preko 3.000 poslušalcev. Med eno od uspešnic se je pevec pomešal med občinstvo in naredil obhod po vsej dvorani - trenutek, ki ga nihče od prisotnih zagotovo ne bo pozabil nikoli.

Že naslednje leto so na božičnem koncertu nastopili Lea Sirk, Danilo Kocjančič Friends in Jan Plestenjak. Tudi ta koncert je minil v duhu dobrodelnosti.

Po treh letih od razprodanega Caprisovega koncerta na trgu je prišel čas za »bis« - tokrat v Areni Bonifika. Skupaj sta na Caprisov (božični) oder ponovno stopili skupini Siddharta in Big Foot Mama. Tudi Caprisov božični koncert 2019 je bil razprodan!

Če pa gremo nekoliko bolj v preteklost, se zagotovo spominjamo leta 2006, ko je v Koper prišla ena najbolj popularnih italijanskih pevk – Elisa. Na Caprisovem koncertu je skupaj s 4.000 glavo množico odpela tudi zmagovalno pesem Sanrema 2001 »Luce«.

Kaj sledi? V letošnjem »korona« letu si bomo malce odpočili, a že za leto 2021 napovedujemo nekaj zelo velikega!