STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Pravno obvestilo

Politika zasebnosti na spletni strani Radia Capris

IZJAVA

Radio Capris d.o.o. se zavezuje, da bo spoštoval zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov. Področje varstva osebnih podatkov v Sloveniji sistemsko urejata Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/04) in od 25. maja 2018 tudi Splošna uredba o varstvu podatkov GDPR (General Data Protection Regulation – Final legal text of the Regulation (EU) 2016/679 (EU GDPR).

Radio Capris kot upravljalec spletne strani www.radiocapris.si se zavezuje, da skladno z zakonodajo ne prodaja in ne razkriva nobenih osebnih podatkov tretjim osebam.

Odgovornost nosi podjetje Radio Capris d.o.o., Pristaniška 4, 6000 Koper. Z uporabo naše spletne strani soglašate, da smemo zbirati določene osebne podatke. V zameno se zavezujemo, da bomo vselej varovali vaše osebne podatke.

PIŠKOTKI

Z uporabo spletne strani se strinjate z zbiranjem in shranjevanjem osebnih podatkov s piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki omogočajo ponovno prepoznavanje uporabnika in analizo vaše uporabe naše spletne strani. Ob obisku naše spletne strani se uporabljajo le takšni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani ali za omogočanje storitve, ki ste jo izrecno želeli.

Da bi se na splošno izognili uporabi piškotkov, morate svoj brskalnik nastaviti tako, da se piškotki ne shranjujejo na vašem računalniku. Tudi že shranjene piškotke lahko pobrišete v vašem brskalniku. Informacije o tem kako to naredite najdete v »pomoči« brskalnika. V kolikor teh informacij ne najdete se obrnite neposredno na proizvajalca brskalnika. Vendar vas opozarjamo, da je brez uporabe piškotkov določene dele spletnih strani mogoče uporabljati le v omejenem obsegu ali pa jih sploh ni mogoče uporabljati.

Več o piškotkih objavljamo v posebnem zavihku na naslovnici naše spletne strani.

KATERE INFORMACIJE ZBIRAMO?

Pri vsakem dostopu uporabnika do naše spletne strani, tj. pri vsakem priklicu ali poskusu priklica določene datoteke na tem strežniku se shranijo podatki o tem postopku v dnevniški datoteki (log file). Ti podatki niso osebni podatki; torej ne moremo ugotoviti, kateri uporabnik je priklical katero datoteko. Prav tako ne poskušamo zbirati teh informacij.

Ko stopite v stik z nami, zberemo in obdelamo nekatere vaše osebne podatke. V tem primeru gre za informacije, ki nam jih posredujete tako, da izpolnite obrazce na naši spletni strani (denimo obrazec, v katerem vpišete čestitko za rojstni dan) ali prek telefona, elektronske pošte ali kako drugače. Posebnih vrst osebnih podatkov (denimo informacij o vašem zdravstvenem stanju, spolni usmerjenosti, rasi ali etnični pripadnosti) v nobenem primeru ne zbiramo in obdelujemo.

Če je za obdelavo in uporabo vaših osebnih podatkov potrebno soglasje, jih bomo obdelovali ali uporabljali šele potem, ko pridobimo vaše izrecno soglasje. Svoje soglasje lahko vselej prekličete na info@radiocapris.si. V primeru preklica svojega soglasja bodo podatki, shranjeni o vas doslej, izbrisani.

Vselej imate pravico do informacij, popravka, izbrisa, omejitve in prenosa svojih shranjenih osebnih podatkov. V tem primeru lahko stopite v stik z nami prek elektronskega naslova info@radiocapris.si.

Osebni podatki se zbirajo, če nam jih sporočite denimo v okviru organizirane nagradne igre oz. ko z uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. V primeru organiziranih nagradnih iger se mora vsak sodelujoči strinjati s pravili in pogoji nagradne igre, kjer se nedvoumno in jasno strinja, da bo v primeru sodelovanja v nagradni igri, njegov osebni podatek (ime, priimek, kraj bivanja, včasih tudi fotografija) javno objavljen ob zaključku nagradne igre, v kolikor bo nagrajenec. Izven okvirov točno določene nagradne igre se osebni podatek ne bo uporabljal, razen ko nam za drugačno uporabo vaših osebnih podatkov podelite svoje izrecno soglasje.

DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV

V podjetju ima le omejeno število zaposlenih dostop do vaših osebnih podatkov. To so programski urednik radia, vodja projektov, izjemoma tudi oddelek marketinga in radijski moderator (za potrebe izvedbe nagradne igre ali radijskih čestitk). Ti zaposleni so zavezani k zaupnosti v zvezi z osebnimi podatki.

Osebne podatke lahko delimo z vladnimi organi oziroma organi pregona, če to zahteva veljavna zakonodaja ali če je to potrebno za uveljavljanje nekaterih zakonitih interesov. Vsi osebni podatki se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo skladno z vsakokratnimi veljavnimi določili za varstvo osebnih podatkov.

V okviru organizacije raznih programskih akcij, kjer se na tej spletni strani uporabljajo posebni kontaktni obrazci (čestitke ...) zagotavljamo, da bodo osebni podatki uporabljeni v skladu z veljavno zakonodajo. Pridobljeni osebni podatki se uporabijo zgolj in samo v namen posamezne programske akcije. Po preteku akcije se podatki izbrišejo in jih Radio Capris d.o.o. ne uporablja v druge namene, niti ne posreduje tretjim osebam, razen če sodelujoči poda posebno privolitev.

POVEZAVE NA DRUGE SPLETNE STRANI

Spletni portal uporablja vtičnik Facebook za namen prikaza in deljenja vsebin. Na spletni portal smo vključili videe omrežja Facebook in kanala YouTube. Naš portal lahko vsebuje povezave na spletna mesta, ki niso pod našim nadzorom. Ko kliknete na povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na njeno spletno stran. Če obiščete katerokoli od teh povezanih spletnih mest, preberite njihova obvestila o zasebnosti. Nismo odgovorni za politike in prakse drugih podjetij.

KONTAKT

Če imate kakršna koli vprašanja ali dvome glede obdelave vaših osebnih podatkov ali če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic, stopite v stik z nami po telefonu na 05 6680 802, po elektronski pošti na info@radiocapris.si ali z dopisom, naslovljenim na Radio Capris d.o.o., Pristaniška 4, 6000 Koper.

POSODOBITVE

Prosimo, redno preverjajte to obvestilo z vidika morebitnih sprememb.

Koper, 1. 9. 2022 (dopolnitev)