STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

DIGITALNO: Radio Capris odslej v DAB+ z najboljšim zvokom!

17. marec 2023

Radio Capris je vstopil v omrežje DAB+. Odslej nas boste brez motenj lahko slišali kjerkoli, tudi na avtocesti med Koprom in prestolnico. Poskrbeli smo tudi za vrhunsko kvaliteto zvoka (najboljšo med vsemi komercialnimi radijskimi postajami v Sloveniji), ki zagotavlja sprejem brez kakršnihkoli motenj in to res kjerkoli - v Kopru, Piranu, Postojni, Bovcu, Novi Gorici, Ljubljani, Kranju ... Te novosti se bodo razveselili tudi naši prijatelji iz notranjosti države, ki jih je po raziskavah poslušanosti vse več in so do sedaj Capris lahko poslušali samo preko interneta oz. različnih aplikacij.

Zakaj pomeni DAB+ velik preskok za Radio Capris?

Ker občutno izboljšuje pokritost naše radijske postaje, omogoča boljši zvok, brez šumenja in prekinjanja. Ker smo v digitalno omrežje vstopili z največjo kvaliteto zvoka, v primerjavi z drugimi komercialnimi radijskimi postajami. Slednje pa pomeni, da prekinitev pri sprejemanju programa, denimo med vožnjo proti Ljubljani, ne boste zaznali.

Kaj sploh pomeni DAB+?

Gre za kratico za Digital Audio Broadcasting.

Kje lahko sprejemam DAB+?

Imajo ga vsi avtomobili, ki niso starejši od dveh let (zakonsko obvezno), pred tem pa so DAB+ sprejemnike vgrajevali kot dodatno opremo. Domače sprejemnike z DAB+ ponujajo vsi trgovci z elektroniko v Sloveniji (npr.: Harvey Norman in Big Bang), prav tako pa tudi nekatere trgovine z živili (trenutno denimo v Lidlu na voljo osnovni digitalni radijski sprejemnik za 26,99 €).

Kaj če ne želim imeti takega sprejemnika?

Nič hudega. Program najbolj poslušanega radia v regiji bo še naprej na voljo preko navadnih FM frekvenc, spletne strani, različnih aplikacij (npr.: TuneIN, myTuner ...) ter v programskih shemah Telekoma, Telemacha, T2 in A1.

Najboljša kvaliteta za najboljše poslušalce:

Frekvenca multipleksa DAB+ R2 Zahod je 227.360 MHz (kanal 12C). Oddajanje Radio Capris zagotavlja z 80 Kbps v zaščitnem razmerju 3A, kar je največ med vsemi komercialnimi radijskimi postajami (z 80 Kbps oddaja samo še ena radijska postaja, vsi ostali komercialni radii oddajajo z nižjim bitnim pretokom). 

SPREJEM RADIA CAPRIS V FM in DAB+:

Želiš izvedeti več? Klikni na to spletno stran, kjer najdeš vse o digitalnem radiu v Sloveniji.