STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Na Caprisu so v ospredju lokalne - avtorske zgodbe, ki jih ustvarjamo skupaj s poslušalci!

29. oktober 2021

Jana Pogačnik, Jan Slapar in Žiga Pangos so tisti sodelavci Radia Capris, ki jih vsakodnevno poslušate v t. i. "resnejšem delu" programa Radia Capris. Novinarska ekipa, ki se ji bo prihodnjo pomlad po enem letu pridružila tudi Manca Hribovšek, se vsako uro za vas trudi zbrati najpomembnejše novice in na ta način v programu predstaviti celovit pregled dogajanja v štirih obalnih občinah. Med poslušalci posebej priljubljen informativni sklop se imenuje "Obala v 60 sekundah", vsako jutro in popoldan pa ga lahko poslušate že od leta 2015. Danes je najbolj poslušan informativni program v regiji.

"Kot najbolj poslušan radio v regiji se zavedamo svoje vloge, nenazadnje pa tudi odgovornosti do poslušalk in poslušalcev. Veliko bolj kot agencijske novice, so za nas v ospredju lokalne - avtorske zgodbe, ki jih ustvarjamo skupaj s poslušalci," pravi Jana Pogačnik, vodja informativnega programa na Radiu Capris. Na Caprisu poslušalci slišite kratke, a najbolj pomembne informacije s področja štirih obalnih občin in še dveh občin, kjer je Capris daleč najbolj poslušan radio, to sta Hrpelje-Kozina in Ilirska Bistrica.

"Na Radiu Capris čutimo veliko odgovornost do poslušalcev in to je v dobi čedalje večjega števila lažnih novic ključega pomena. Ne pristajamo na plačane 'novinarske' prispevke, ki so se tudi v lokalnem okviru, sploh v zadnjem obdobju, zelo razbohotili. Naše vodilo so objektivno poročanje, verodostojne informacije, prikaz vseh dejstev in posredovanje zgodb, ki so za prebivalce štirih občin ključnega pomena," pa je za medij Obala Plus pred dnevi povedal naš odgovorni urednik Mitja Čehovin.

Dodal je, da sta senzacionalizem in poročanje brez preverjanja dejstev postala nova realnost, sploh v primeru nekaterih spletnih medijev. Radio Capris pa ostaja zvest konceptu, ki se skozi leta ni spreminjal. "Uvedli smo sicer nekoliko bolj moderen in zgoščen način podajanja informacij. Ves čas pa se trudimo, da smo natančni, korektni in čimbolj razumljivi. To so prepoznali tudi poslušalci, ki nam po uradnih raziskavah med vsemi radijskimi postajami namenjajo najvišjo stopnjo zaupanja in zvestobe," je povedal urednik.