STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Capris odslej z razgledom na morje in še bliže poslušalcem!

04. november 2022

Radio Capris oddaja z nove lokacije! Že v začetku poletja se je v centru Kopra začelo odvijati nekaj zanimivega ... nekaj, kar je vzbudilo pozornost marsikaterega mimoidočega. Ugibanj je konec. Nastajali so novi, večji in najbolj sodobni poslovni prostori našega in vašega Radia Capris, ki bo odslej še bliže vam, poslušalkam in poslušalcem.

Najpomembnejšo prelomnico za našo radijsko postajo smo s prijatelji in poslovnimi partnerji obeležili na posebnem dogodku v petek, 4. novembra. Seveda pa nismo pozabili na vse vas! Nove radijske studie, veliko večje od "starih" in edine z razgledom na morje, boste poslušalci lahko videli že čez nekaj tednov, ko bomo pripravili "Dan odprtih vrat".

Novi poslovni prostori Radia Capris prinašajo nekoliko drugačen in posodobljen koncept, ki bo naši ekipi omogočal razvoj številnih novih vsebin in uresničitev svežih zamisli. Zanimivi so tudi hodniki radia, na katerih bodo obiskovalci občudovali vinilne plošče, cd-je in kasete, pretežko istrskih in italijanskih izvajalcev ter plakate s citati največjih istrskih uspešnic.

"Kot največji radijski medij v regiji, nenazadnje pa tudi vodilni medij na spletu in družbenih omrežjih, smo želeli narediti velik korak naprej, predvsem v vizualnem in prostorskem smislu. Čedalje več vsebin gre tudi na splet, prejšnja lokacija pa nam tako prostorsko kot tudi tehnično že nekaj časa ni ustrezala več. Zdaj imamo, za primer, studio opremljen z večjim številom kamer in manjšim odrom za nastope glasbenih skupin. To seveda prinaša dodatne možnosti - poslušalci bodo lahko koncert v živo poslušali na poti v službo, zvečer pa si ga ogledali še na tablici ali TV sprejemniku," pravi naš urednik Mitja Čehovin.

"Pri načrtovanju novih prostorov smo z ožjo ekipo mislili tudi na počutje zaposlenih. Slednje prinaša več sproščenosti, posledično večjo učinkovitost in dobre razultate. Gugalnica, vreče za sedenje, kavč za gledanje TV, odlično opremljena 'domača kuhinja', ne ravno klasični pisarniški prostori, različne barve stenskih elementov ... na vse smo pomislili, da bi se le naši zaposleni počutili kar se da najboljše. Vrata smo odprli tudi štirinožnim kosmatincem, kar pomeni, da lahko zaposleni na radio prihajajo tudi s svojim psom. Za to se je zaenkrat odločila ena sodelavka in ta izkušnja je prinesla same pozitivne učinke, predvsem še več veselja, še boljše počutje vseh sodelavcev in krepitev 'timskega duha'."

Radio Capris je z oddajanjem leta 1993 pričel v garderobah ob nogometnem igrišču v Šmarjah, dobro leto kasneje je domovanje dobil v stavbi RIžanskega vodovoda Koper, leta 2000 pa se je preselil v novo zgrajeno stavbo na Ulici 15. maja v Kopru. Ta ulica je skozi leta postala pomembno obrtno-poslovno stičišče različnih dejavnosti, a Radio Capris se zadnja leta tu ni "videl" več.

"Z ekipo smo 'sanjali' o sodobnejših prostorih, ki bodo bliže centru mesta in poslušalcem. Priložnost za uresničitev te želje se je pokazala v začetku tega leta, dokončna odločitev pa je, zaradi tehničnih vprašanj in rešitev, padla šele pozno spomladi. Nato se je vse odvijalo zelo hitro, tako da so bili prostori nared za delo v pičlih treh mesecih. Prvi dan oddajanja na novi lokaciji se je zgodil 5. septembra, potem pa so prišle še malenkosti, ki so uradno odprtje nekoliko zavlekle," dodaja naš urednik.

Radijski studii se zdaj nahajajo na naslovu Pristaniška 4 (ob avtobusni postaji pri baru in restavraciji Atlantida) - v objektu nekdanje blagovnice Soča.

Radio Capris kmalu vstopa v 30. leto delovanja in danes raste bolj kot kdajkoli. S 53 % poslušanosti v ciljni skupini, z vse višjo poslušanostjo v drugih slovenskih regijah, z največjimi socialnimi omrežji na Primorskem in največjimi projekti v regiji, ki pogosto premikajo meje, smo zdaj pripravljeni na nove zgodbe. Že čez nekaj mesecev bo Radio Capris dostopen tudi na DAB+, kar pomeni, da bo naš radijski program prek radijskih sprejemnikov po novem slišen tudi v Postojni, Ljubljani, Kranju in Novi Gorici, v letu 2023 pa se vračata tudi Caprisov Boat Party in največji Caprisov koncert.