STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Kako izbrati moderno pohištvo za dnevno sobo?

Nedvomno je dnevna soba eden najbolj priljubljenih prostorov v hiši ali stanovanju. Pomembno je, da ta prostor nudi udobje in ugodje, saj se v njem odvijajo razne družinske dejavnosti. Običajno prav ta prostor odraža našo osebnost.

Dnevne sobe sestavlja pohištvo za dnevno sobo, med katerim je nujna sedežna garnitura, klubske mizice, udobni stoli, naslanjači ali tabureji in drugo. Oprema bo tudi odvisna predvsem od želja in pričakovanj lastnikov, pa vendar osnovno pohištvo ne sme manjkati.

Skupni imenovalec vsake dnevne sobe, je sedežna. Tudi brez mize je skorajda nemogoče si predstavljati udobne dnevne sobe in so tako klubske mize najboljša rešitev za ta prostor.

Kakovostno pohištvo za dnevno sobo bo služilo vrsto let, vsekakor pa je pomembno, da izbiri posvetite nekaj pozornosti.

Kaj je potrebno upoštevati pri izbiri?

Natančno izmerite prostor

Zelo pomembno je načrtovanje. Preden se odločite za vsak kos, prostor razdelite na manjše dele in načrtujte, kje bo kateri kos pohištva stal. Natančno izmerjen prostor bo omogočil, da se izognete dodatnim zapletom. Mere naj bodo točne.

Določite osrednjo točko dnevne sobe

Če želite dnevno sobo poživiti in ji dati posebno vzdušje, določite osrednjo točko dnevne sobe in vanjo postavite poudarek. Dovolj bo le ena takšna točka, ki bo pomembno vplivala na celoten videz. Ne pretiravajte s poudarki, ker lahko dosežete obraten učinek.

Izbira barve, materialov, elementov

Za vsako družino ali gospodinjstvo je značilen drugačen slog. Barva izbranega pohištva bo vplivala na celotno podobo dnevne sobe. Izberite odtenke, ki bodo uporabni še lep čas, vedno pa jih lahko poživite s poljubnimi barvnimi dodatki po svojem okusu. Dnevna soba mora biti v istem duhu kot preostali del hiše. Izberite temu primerno pohištvo, material in elemente, ki so za vašo dnevno sobo in vaše želje najbolj primerni.

Kako postaviti pohištvo?

Vsak kos pohištva se mora ujemati z drugim kosom. Vsi kosi skupaj morajo tvoriti popolno celoto. Bistveno je, da je prostor harmoničen, ne glede na slog dnevne sobe, za katerega se odločite. Tudi postavitev je pomembna, upoštevati morate, da je velikokrat manj več, kar pomeni, da prostora ne obremenite s preveč elementi ter jih postavite tako, da vam omogočajo nemoteno gibanje in uporabljanje pohištva.

Izbira sedežne garniture je pomembna

Sedežne garniture so sestavni del vsake dnevne sobe in je izbira tako pestra, da ne glede na želje in zahteve, obstajajo modeli, ki bodo zadovoljili še najbolj zahtevne uporabnike. Udobne sedežne garniture služijo svojemu namenu predvsem takrat, kadar zagotavljajo dobro počutje. Upoštevajte tudi mere sedežne, saj boste le tako poskrbeli, da se bo v celoti skladala s prostorom.

Ideje za opremo dnevne sobe

V prvi vrsti mora biti pohištvo udobno. Kakovostnejši materiali zagotavljajo vzdržljivost, udobje in privlačen videz.

Vsi se strinjamo, da za glavno opremo dnevne sobe štejemo moderne klubske mizice in mizice pod televizorjem, sedežne garniture, vsekakor so nujni tudi regali za dnevno sobo. Pogosto pa pozabljamo, da so pomembni dodatki, kot so preproge, tabureji, svetila, zavese in drugi dodatki, ki ustvarjajo celoten vtis dnevne sobe.

Izbiri vsakega kosa posvetite dovolj pozornosti, saj bo le tako doseženo pričakovano udobje. Na voljo je veliko kombinacij, da lahko dosežete želen videz.