STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Knjižnica Koper beleži uspešno delo in je "močna kot Martin Krpan"

V preteklem letu, ko nas je zaznamovala epidemija, so se mnogi poleg kuhanja in sprehodov v domačem kraju, zatekli k branju knjig. Številnim je bila ravno knjiga pomembna sopotnica v času popolnega zaprtja in najboljša dovoljena bližnja družba v času, ko je razdalja nujna ter druženje celo prepovedano. Kljub temu pa je v leto 2021 Osrednja knjižnica Srečka Vilharja zakorakala "močna kot Martin Krpan" in pod črto leta, ki je za nami, zapisala številne uspehe. Ob jubileju, ko praznujejo 70 let, se v Osrednji knjižnici Koper osredotočajo na povezovanje in sodelovanje z lokalnimi ustanovami ter organizacijami. Posebno pozornost namenjajo predstavitvi domačih avtorjev in skrbijo za utrjevanje sodelovanj z zavodi, društvi in organizacijami na področju kulture.

Dovolj iztočnic, da smo pred Caprisov rumeni mikrofon povabili direktorja knjižnica gospoda Davida Runca. Prisluhnite pogovoru...

    Za nami je posebno leto, tudi kar se tiče vaše knjižnice. Da ne vprašamo "Kakšno je bilo leto 2020?", bi raje postavili vprašanje: Kaj ste se naučili v tem letu?

    Praznujete jubilejno leto, predstavili ste tudi novo spletno stran. Kakšno leto vas čaka?

    V enem intervjuju ste dejal, da želite knjižnico peljati na pot uspeha. Danes verjamete, da vam je to skupaj s sodelavci uspelo?

    Če bi lahko Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper označili od poljubno izbranih knjižnih junakov. Kateri bi to bil?