STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Naši jadralci optimistično na OI

Na potniškem terminalu sta se dopoldan predstavili slovenski olimpijski jadralni posadki Tina Mrak - Veronika Macarol in Žan Luka Zelko. Dekleti na OI v Tokyo odhajata z novo jadrnico, Zelko pa podaljšuje priprave na Portugalskem. Na dolgo pot do olimpijskega prizorišča v Enoshimi na Japonskem gre tudi poseben panožni kontejner, v katerem bo klimatiziran bivalni prostor z opremo za fitnes.Dogodka, ki je potekal na potniškem terminalu Luke Koper (slednja podpira Jadralno zvezo Slovenije že več kot 10 let) smo se udeležili tudi Caprisovci.

Vsebino kontejnerja je predstavil Samo Lozej, predsednik Jadralne zveze Slovenije, ki se je uvodoma zahvalil generalnemu sponzorju Luki Koper, ki jadralcem omogoča udeležbe na vrhunskih tekmovanjih in nudi vso podporo razvoju jadranja:

Vodja slovenske odprave je Mitja Margon, tudi sam odličen jadralec, dvakratni olimpijec v razredu 470, ki je v posadki skupaj s Tomažem Čopijem Sloveniji prijadral prve medalje z evropskih in svetovnih prvenstev v tem razredu:

Nad kontejnerjem pa navdušenja nista skrivali tudi Tina Mrak in Veronika Macarol:

Kaj imajo skupnega jadralci in Luka Koper? Enostaven odgovor ponuja Dimitrij Zadel, predsednik uprave Luke Koper:

Pot kontejnerja je opisal Gracijan Necmeskal, direktor agencije TPG Agent:

Foto: Luka Koper (prve tri) in Uroš Kekuš Kleva (ostale)