STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Nov projekt Ljudske univerze Koper: projekt Nekstep

Ljudska univerza Koper predstavlja nov projekt: Nekstep – Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih in je namenjen mladim med 14. in 29. letom, ki prehajajo od izobraževanja v zaposlitev, in mentorjem oz. svetovalcem, ki delajo z njimi. "V projektu želimo mlade povezati z lokalnim okoljem, sočasno pa lokalnemu okolju predstaviti mlade. Projekt je za vse udeležence brezplačen.", pojasnujejo na Ljudski univerzi Koper.

 Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje. Ta prehod želimo narediti kakovosten in mlade opremiti z znanji in veščinami, da ga bodo lahko samostojno in suvereno izpeljali. Povezati jih želimo z lokalnim okoljem in deležniki v njem – ne le z delodajalci, temveč tudi z institucijami, ki jim lahko pomagajo.

 V četrtek, 9. marca 2023, bomo gostili najboljši karierni dogodek daleč naokoli – Karierijado. Namenjen je spoznavanju delodajalcev z mladimi v sproščenem okolju. Verjamemo, da lahko eni in drugi spletejo vezi, ki se jim bodo v prihodnosti obrestovale. Dijake zaključnih letnikov in študente vabimo, da se nam pridružijo na zabavnih delavnicah za pripravo na karierni razgovor in se v nadaljevanju tudi udeležijo hitrih kariernih zmenkov s sodelujočimi podjetji. Kdo ve, mogoče si pa odprejo kakšno možnost za (študentsko) zaposlitev. Mladi pa lahko sodelujejo tudi pri hekatonu, kjer bodo reševali zanimive izzive, s katerimi se soočajo sodelujoča podjetja. Z nami bodo Luka Koper, KZ Agraria, Makro 5 gradnje, Regionalni razvojni center Koper, Kempinski Palace Portorož in druga uspešna podjetja. Prijave mladih sprejemamo na TUKAJProjekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma.