STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

OD ANKARANA DO PIRANA: Poletje 2021 v znamenju različnih dogodkov!

Epidemije je konec in letošnje poletje nam bo po dolgem času prineslo kar nekaj zanimivih dogodkov. Vsi od spodaj naštetih bodo seveda potekali ob upoštevanju takrat veljavnih ukrepov. Izbire je res veliko, v nadaljevanju pa izpostavljamo le nekaj od letošnje ponudbe. Tudi Radio Capris načrtuje nekaj dodatnih aktivnosti na prostem, ki jih bomo razkrili v kratkem. :)

ANKARAN

Letošnje poletje bo v Ankaranu potekalo v znamenju mnogih zanimivih dogodkov. Plaža Študent bo od četrtka do nedelje zaživela z DJ in koncertnim programom, dokončni program pa bodo organizatorji objavili v naslednjih dneh. Tudi prizorišče Plaže Valdoltra bo od 3. julija ponujalo pestro dogajanje, med drugim koncerte Jureta Lesarja, Gala Gjurina, Boštjana Narata, Fake Orkestra, dua Marko in Coto ter mnogih drugih. V Valdoltri bodo ob nedeljah potekali tudi dogodki v okviru Primorskega poletnega festivala. Ankaran bo tudi letos gostil največji plažni radijski studio - Caprisova ekipa bo program iz Adrie Ankaran oddajala vsak popoldan od 5. julija naprej.

Podroben program dogajanja v Občini Ankaran bo v kratkem na voljo TUKAJ.

KOPER

Tudi Koper bo za domačine in goste iz drugih delov Slovenije ponujal zanimiv program. Prihodnji vikend prihaja nova kulinarična prireditev Altroke Istra Gourmet Festival, na katerem bodo obiskovalci lahko ves dan na svežem zraku uživali ob istrskih dobrotah. Dogodek se bo kasneje selil še v Marezige in Dekane, septembra pa zaključil na koprskem Titovem trgu. V juliju izpostavljamo večje prireditve: kulinarični dogodek Viva la pasta ter glasbene dogodke: Poletje z biseri, Folkest, Etnohisteria, JEFF ter Fešta kalamarov in Mediterana. Poletje z biseri in JEFF se bosta nadaljevala še v avgustu, avgustovsko dogajanje pa bo popestril še cikel koncertov Od Črnega Kala dol in Čubed pod borovci ter prireditev Marezijazz. Vse ljubitelje latino glasbe in plesov bo razveselil Summer Afro Latin Festival, ki bo potekal v Taverni.

Koper bo gostil tudi večje koncerte, ki bodo organizirani na Ukmarjevem trgu. 23. julija bo nastopil Luka Basi, dan zatem Jan Plestenjak, 6. avgusta bosta nastopila Senidah & Relja Popović, dan kasneje Tony Cetinski, 10. septembra pa bo na velikem zaključnem koncertu nastopil priljubljeni Gibonni.

Podroben program dogajanja v Mestni občini Koper je na voljo TUKAJ.

IZOLA

V Izoli bo pester program organiziran na različnih lokacijah: Letnem kinu Arrigoni, parku Pietro Coppo, na Manziolijevem trgu in drugih zunanjih prizoriščih. Tradicionalni Orange Wine festival se bo zgodil zadnji vikend junija, pravkar pa potekajo Dnevi domačih pedočev, ki se zaključijo 27. junija. Novost letošnjega poletja v Izoli so kulinarični dogodki, ki pričenjajo razvoj koncepta izolske "street food" ponudbe, hkrati pa oživljajo carinski pomol, ki so ga poimenovali "pomol okusov". Ti dogodki bodo predstavljali nekakšno uverturo v že uveljavljene kulinarične projekte v Izoli. Stand up nastopi in program za najmlajše bodo popestrili večere v parku Pietro Coppo, glasbeni program pa se bo odvijal v Arrigoniju - tam bodo med drugimi nastopili Vlado Kreslin, Hamo, Maja Keuc, Elvis Jackson in Mef & NOB. Ob občinskem prazniku se bo odvil tudi koncert mednarodno priznane skupine The frajle iz Novega Sada. Letošnji Praznik vina, oljk in rib je bil zaradi ukrepov prestavljen na konec meseca avgusta.

Podroben program dogajanja v Občini Izola je na voljo TUKAJ.

PORTOROŽ

23. julija se bo v portoroškem Avditoriju odvila prireditev pod imenom Poletna noč v Portorožu, nastopili pa bodo Big Band RTV Slovenija z Nino Strnad, Nušo Derenda, Sašo Lešnjek in gostoma Eldo Viler ter Otom Pestnerjem. V sklopu Portoroških noči 2021 se bodo med 10. in 14. avgustom odvili trije koncerti: Nine Pušlar, Magnifica in Vlada Kreslina. 28. avgusta bo v Avditoriju nastopil Slavko Ivančić s prijatelji. Zanimivo dogajanje bo tudi v zaledju: Šupeter po domače (zadnji junijski vikend), Praznik vina in česna v Novi vasi (drugi vikend v juliju) ter Praznik olja in bledeža v Padni (tretji julijski vikend). Omeniti moramo še razvedrilne poletne večere na plaži, ki se bodo tri vikende v avgustu odvili pri EPI-ju v Luciji, prinašajo pa večere glasbe, filma in komedije.

Podroben program dogajanja v Občini Piran je na voljo TUKAJ.