STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Petra odhaja na prostovoljno delo v Gambijo - pomagate lahko tudi vi

Petra Mežnarc, novinarka in urednica spletne strani Obalaplus, se že od nekdaj navdušuje nad potovanji. Tokrat je družila potovanje z dobrodelnostjo, saj se odpravlja na posebno misijo, na prostovoljno delo v Gambiji. 

Zakaj Gambija? Pred časom se je odločila postati botra 10-letni gambijski deklici in tako finančno podpreti njeno šolanje. Šolanje v Gambiji ni samo po sebi umevno, saj starši velikokrat nimajo dovolj denarja niti za hrano, šolske potrebščine pa so sploh nadstandard. "V Gambiji deluje dobrodelno društvo Za otroke sveta, preko katerih sem postala botra. In preko njih se odpravljam na prostovoljno delo, ki ga bom opravljala v njihovem vrtcu. Odločila sem se, da preden grem skušam zbrati še nekaj denarja za otroke."

Društvo je za gambijske otroke naredilo že veliko dobrega, saj so poskrbeli, da je že več kot 500 otrok dobilo botre. Prav tako zbirajo denar za šolske potrebščine, pred leti pa so se lotili tudi izgradnje karierno-izobraževalnega centra, katerega glavno poslanstvo je izboljšanje možnosti za zaposlovanje vseh otrok, ki so vključeni v projekt botrstev preko njihove organizacije in vseh ostalih otrok in prebivalcev Gambije, ki so dokončali osnovno, srednjo ali visoko šolo. Zaenkrat so zgrajene tri učilnice za vrtec, želijo jih graditi še več, vsaj eno in prostore za delavnice, kjer bi se izvajale praktične vaje. Potrebno je obnoviti tudi zid okrog vrtca, tako da je še precej dela. 

Denar, ki ga zbira ob svojem dobrodelnem potovanju, bo namenjen izključno za otroke v Gambiji. Društvo na svoji Facebook strani sproti obvešča o aktivnostih in porabi denarja. Vsak lahko pomaga. Odločite se pa lahko tudi za botrstvo, kjer s 17 evri na mesec pomagate otroku pri življenju in šolanju.  

"Moja želja je, da bi z denarjem zgradili še več učilnic in omogočili šolanje še preostalih otrok, katerih starši si tega ne morejo privoščiti. Ob tem naj povem, da se bom javila iz Gambije in sporočila, koliko je bilo zbranih prispevkov," pravi Petra in vabi, da pomagate po najboljših močeh.

Prispevke lahko nakažete na:

DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana IBAN: SI 56 2900 0005 0687 692 SWIFT/BIC: BACXSI22

Račun odprt pri Unicredit Banki REFERENCA: SI 99

NAMEN NAKAZILA: OBALA POMAGA OTROKOM V GAMBIJI

KODA NAMENA: CHAR