STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Ples, glasba in grafiti konec maja v Kopru

V maju se že tretje leto zapored vrača festival uličnih umetnosti, ki bo Mestni občini Koper prinesel sveže poslikave zidov priznanih uličnih umetnikov. Festival, ki bo trajal od srede, 22., do nedelje, 26. maja, obljublja pester program, ki med drugim vključuje koncerte, voden ogled koprskih uličnih umetnin in delavnice za otroke ter odrasle.

Sedaj že tradicionalni festival Street Art Fest Koper, ki ga organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, bo v letošnjem letu prinesel dve poslikavi. Pod naslovom LIFT UP Libertas bo od 22. do 26. maja, med 10. in 18. uro potekala skupinska poslikava, na kateri bo sodelovalo več priznanih uličnih umetnikov. Kreativno bodo poslikali drugi in tretji prekat skladišča Libertas. Od 22. do 23. maja bo med 13. in 18. uro na razgledni točki za markovškim gradom nad Koprom mlad umetnik Svit Pregelj, ustvarjal poslikavo “Z morjem”.

Glasbeni program

Ljubitelji sodobne elektronske glasbe bodo lahko pričetek festivala slavili v sredo, 22. maja, ob 20. uri. V Center mladih Koper prihaja italijanski mediator neoklasičnega eksperimentiranja ter serijske umetnosti, Bad Pritt. V četrtek, 23. maja, bosta na markovški izpostavi mladinskega centra potekali delavnici uličnih umetnosti in sicer v dveh sklopih. Prvi sklop je namenjen otrokom med 9. in 15. letom starosti in prične ob 17. uri. Zainteresirani so lepo vabljeni, da se na delavnice prijavijo na povezavi. Drugi sklop je namenjen posameznikom od 16. leta dalje. Vsi interesenti so vabljeni k prijavi tukaj.

Voden ogled grafitov

V petek, 24. maja, bo ob 17. uri pričel voden ogled grafitov ter ostalih koprskih uličnih umetnosti, Koper Graffiti Tour. Ogled traja približno dve uri v obliki daljšega sprehoda po ključnih uličnih točkah. Zbirno mesto je stopnišče za skladiščem Libertas. Navdušenci se lahko prijavijo tukaj.

Vrhunec festivala za vikend: ples, glasba in grafiti

Sklepni večer festivala bo v soboto, 25. maja, ob 20.30. Na odru Taverne se bodo istočasno pomerile plesne šole Hip Hopa in »Beat makerji«. Slednji se bodo pomerili v pripravljanju zibajočih in plesnih podlag. Za vrhunec večera bosta poskrbela velemojstrski DJ ter producent SunnySun ter raperka in pevka, Sahareya. Festival se bo zaključil v nedeljo, 26. maja, ko bo na trgu pri nekdanji Luški kapitaniji med 17. in 20. uro potekal »Graffiti session & showcase«. Številni umetniki bodo ustvarjali na velika bela platna, mimoidoči jih bodo lahko opazovali in tudi glasovali za najboljši grafit.

 

Lepo vabljeni na Street Art Fest Koper 2024! Za več informacij o festivalu kliknite tukaj.