STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Poletno branje: Vi izbirate knjigo meseca julija!

Knjižnici Koper vam knjižničarji že drugo leto predstavljajo in priporočajo knjige v okviru projekta 52 knjig, ki jih morate prebrati. 52 tednov letu, 52 knjig, ki jih boste našli na prav posebni polici v njihovi knjižnici.

Na Caprisu kot veste damo tudi vam možnost, da izberete knjigo, ki bi jo najraje prebrali. Julij = počitnice, plaža in vaša najljubša knjiga. Tudi tokrat so knjižničarji koprske knjižnice za vas predlagali knjige, ki se jih splača prebrati. Vi pa ste tisti, ki boste z glasovanjem odločili katera naj postane NAJ KNJIGA tega meseca. Glasujete lako v spodnjem obrazcu ali na našem Instagramu. Tista, ki prejme največ glasov, bo zmagovalna. Med vsemi pa bomo izbrali tudi nekoga, ki bo dobil letno članarino v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper.

V predel ODOGOVOR zapišite naslov knjige za katero glasujete. 

Knjige vam v zvonči obliki predstavlja Tina Saražin iz Knjižnice Koper.

Marina priporoča: Boris Furlan in Staša Furlan Seaton - Skozi gosto noč


Dopisovanje pravnika, profesorja in politika Borisa Furlana s hčerko Stašo, živečo v Ameriki, ko je bil kaznjenec na pogojni prostosti. Druži ju ljubezen do knjig in filozofije. Zbirka pisem obuja spomin na eno tistih osebnosti, katerih usode so ostale zamolčane. Intimna zgodba, hkrati pa zanimiva in prepričljiva slika petdesetih let, kot jo je doživel človek, ki je pristal na dnu in dostojanstveno vztrajal pri preganjanju in revščini, obenem pa ostal profesor in učil hči filozofijo.

Andreja priporoča: Charles Martin - Ko črički jokajo

V knjigi spremljamo zgodbo o boleči preteklosti moškega in deklice z negotovo prihodnostjo. Ob branju tega romana se globoko zamisliš o tem, kaj je v življenju zares pomembno. V zgodbi se prepletajo ljubezen, duhovnost, naključja in usoda. Če želite zvedeti, zakaj črički jokajo, vzemite to knjigo v roke.


Barbara priporoča: Marina Fiorato - Beneško naročilo

Roman, ki temelji na resničnih zgodovinskih dejstvih iz 16. stoletja, razstira zgodbo mlade in lepe Freye, ki ubeži usodi sultanove priležnice, tako da se vkrca na ladjo in kot slepa potnica pripluje v Benetke. Z ladje pa se v mesto prikrade tudi smrtonosna kuga, ki ohromi življenje vseh ljudi in je le prva izmed nadlog, ki doleti Benetke. Roman je primeren za ljubitelje zgodb, v katerih se prepletajo resnična zgodovinska dejstva, spletke in ljubezen, napetost pa narašča z vsako obrnjeno stranjo.

Urša priporoča: D. H. Lawrence – Ljubimec lady Chatterley

Lawrenca sem spoznala precej pozno, vsekakor po študiju. V roke mi je prišel kot knjiga, ki jo človek enkrat v življenju mora prebrati in med branjem sem ugotovila, zakaj je temu tako. Prvič sem dejansko razumela, da se ljudje kar naprej ukvarjamo z enakimi eksistencialnimi vprašanji – vprašanje ljubezni in seksualnosti, preživetja in živetja. Vprašanje odločitev. Svet vladajočih in svet vladanih, urbanega in ruralnega; razlika med preprosto izrečenim in intelektualiziranjem. Vse to so svetovi, ki nam jih v bogatem in prožnem jeziku orisuje Lawrence v pripovedovanju dogodivščine gospe Chatterley.