STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Pršut, pedoči, tartufi, vino in vse ostalo, kar paše k Istri

Ta četrtek bo v Kopru prvi Altroke Istra Gourmet Festival – nova kulinarična prireditev, na kateri boste lahko okušali pristne istrske jedi, lokalna vina in druge pijače. 

Ste ljubitelj kulinarike Istre? Potem ne smete zamuditi prvega Altroke Istra Gourmet Festivala, ki se bo zgodil ta četrtek na dvorišču Vinakoper na Šmarski cesti 1 v Kopru.  Na dogodku bodo sodelovali gostinci in drugi ponudniki lokalnih dobrot iz slovenske Istre, ki bodo na stojnicah ponujali domače jedi, kot so pedoči, bobiči, tortelini, ravioli, domači štruklji in druge jedi, ki so značilne za Istro. 

Med ponudniki pa boste lahko srečali tudi različne vinske kleti iz slovenske Istre, ki bodo obiskovalce razvajale z odličnimi vini, med katerimi ne bosta manjkala refošk in malvazija, ki se odlično podata k istrskim jedem. Na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji piva in drugih pijač, pa tudi vsi ljubitelji sladkega. In to istrskega seveda.

Od kod pa samo ime festivala? Beseda altroke v istrskem narečju pomeni »še več« in »še bolje«, zato bo tudi festival, tako kot njegovo pomenljivo ime, »še več« kot običajna kulinarična tržnica. Na enem mestu bo namreč združil najbolj okusno kulinarično ponudbo od Ankarana do Pirana.

Altroke Istra Gourmet Festival je tako odlična priložnost za gurmanski začetek podaljšanega konca tedna, ki je pred nami. Vstop na prireditev, ki se bo odvijala med 11. in 22. uro, bo prost, ponudba jedi pa bo na voljo po dostopnih cenah.

Manjkal ne bo niti glasbeni program, za pristno istrsko večerno vzdušje bosta namreč poskrbeli klapa Semikanta` in Oktet Aljaž. 

Več na: www.visitkoper.si

Foto: Jaka Ivančič