STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

S ponedeljkom ustavitev avtobusnega prometa - parkirišča postajajo brezplačna!

Vlada je v četrtek sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. S tem tudi javni potniški promet od ponedeljka ne bo obratoval. Za 14 dni bodo tako obstali tudi vsi avtobusi v koprskem in piranskem mestnem prometu, brezplačni avtobus, ki povezuje Fornače in Piran, koprske "kurjerce" in avtobusi, ki povezujejo Koper in Piran, Ankaran in Koper ter zaledje vseh štirih občin. Normalno bodo delovale taksi službe.

Do preklica bodo vsa parkirišča v Mestni občini Koper (v upravljanju Marjetice Koper) brezplačna. Tudi zunanja javna parkirišča v Občini Piran so brezplačna. Od ponedeljka bo v starem mestnem jedru Pirana prebivalcem in obiskovalcem starejših občanov omogočena ena ura brezplačnega parkiranja. Brezplačno bo mogoče parkirati tudi na javnih plačljivih parkiriščih v Občini Izola (izjema so le parkirišče Lonka, Veliki trg in za Pošto, kjer ostaja parkirni režim nespremenjen).

Občine sicer s posebnimi programi omogočajo ranljivim skupinam nemoten dostop do trgovine, lekarne in zdravstvenih storitev. Podrobnosti preverite v arhivu na naši spletni strani ali na spletnih straneh obalnih občin.