STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Sladka Istra letos prinaša kar nekaj novosti

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra bo staro mestno jedro Kopra posladkal v soboto in nedeljo, 24. in 25. septembra. Sladke stojnice bodo letos zavzele Titov trg, trg ob Garibaldijevi ulici in trg Brolo, obiskovalci prireditve pa se bodo tudi letos od jutra do večera lahko na več kot osemdesetih stojnicah sladkali z najrazličnejšimi dobrotami iz Istre, Slovenije, pa tudi drugih držav. Več o novostih pa Ylenia Loredan iz Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper:

Nadgradili pa so tudi strokovni del:

Poleg raznolike ponudbe na prodajnih mestih Sladka Istra ponuja tudi bogat spremljevalni program s slaščičarskimi delavnicami in kuharskimi šovi, vodenimi degustacijami in predavanji, bogat kulturni in otroški program ter številne druge spremljevalne dejavnosti.

Strokovno najpomembnejši del festivala so trije sladki natečaji, in sicer natečaj za Najizvirnejšo sladico Istre, Muškat Sladke Istre in Naj torto Sladke Istre.

Sladka Istra je tako odlična priložnost, da korak od morja spoznate tako rekoč vse, kar je povezano s svetom sladkega. Več si lahko preberete na njihovi spletni strani.