STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Street Art Fest Koper bo konec maja povezal ljubitelje uličnih poslikav

V letošnjem letu se Center mladih Koper ki deluje v okviru Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, s svojimi aktivnostmi pridružuje akciji Odmev mladosti! Aktivnosti in projekti mladinskega dela skupaj z mladimi v ospredje postavljajo pomen in vpliv, ki ga imata mladinsko delo in neformalno učenje na mlade v kraju in širše.

Mladost bo odmevala tudi na Street Art Festu Koper, ki bo v obliki celotedenskega festivala med 25. in 31. majem ponudil raznolike aktivnosti za vse generacije. Več o programu in dogajanju pa Ylenia Loredan z Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper.

V zadnjem obdobju je v Kopru nastalo kar nekaj zanimivih grafitov, ki so grafično obogatili podhode in druge površine. V sklopu lanskega festivala so slovenski in tuji umetniki poslikali stene na Cankarjevi ulici, v mandraču ob Badaševici, v podhodu pri nekdanjih Slavnikovih garažah, novo podobo pa so dobili tudi stebri v pasjem parku in pod semedelskim nadvozom.

Street Art Fest Koper ponudi mladim možnost pridobivanja novih znanj in izkušenj, ki jih z njimi delijo umetniki in mentorji, hkrati pa je tudi odlična priložnost za ustvarjanje novih poznanstev in kontaktov, mreženje ter delitev idej in mnenj.

Festival bodo letos omogočili Mestna občina Koper, Luka Koper, Inštitut za urbana vprašanja, Mreža Mama, Movit, Mladinski svet Slovenije ter Urad RS za mladino.