STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

VRAČILOMAT: Nova pridobitev za Knjižnico Ankaran

V Knjižnici Ankaran se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo, ki bo strankam omogočala varen in zanesljiv brezstični način vračila knjig. Novi vračilomat, ki bo stal tik pred vhodom ankaranske knjižnice, bodo v družbi dramaturginje, urednice, publicistke, kritičarke in Beletrinine trubadurke Petre Pogorevc, javnosti predstavili 8. junija, ob 18. uri, ko praznujemo dan Primoža Trubarja. Dogajanje bo z glasbeno točko popestrila tudi vsestranska umetnica Nika Solce.


V obdobju, ko nas je presenetila covid resničnost, smo se bili primorani prilagoditi razmeram. V Knjižnici Ankaran so delo ves čas prilagajali tako, da so se čim bolj približali uporabnikom in jim ob tem omogočali varno, brezstično izposojo, z novim vračilomatom, pa jim bodo omogočili tudi popolnoma varno in brezstično vračilo knjig. Ob tem so v Ankaranski knjižnici izpostavili, da bo vračilomat uporabnikom na voljo vsak dan v tednu, 24 ur na dan.

»Hvaležni smo, da nam je občina Ankaran omogočila nakup vračilomata, ki bo našim uporabnikom zagotovo omogočil lažji in za današnje razmere, ko živimo v covid resničnosti, predvsem varen način vračila knjig,« nam je zaupal direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja David Runco.


Kot so nam še zaupali v ankaranski knjižnici, je nova pridobitev izjemno dobrodošla, uporaba pa hitra in preprosta, saj bodo uporabniki knjige enostavno spustili skozi režo vračilomata, medtem ko bodo knjižničarji vsak delovni dan poskrbeli, da bodo knjige redno in dosledno vrnjene na knjižne police. Vabljeni torej v torek, 8. junija, ob 18. uri, na otvoritev novega vračilomata v knjižnici Ankaran.