STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Z vrtnim pohištvom do udobnega kotička

Pomlad je tu, z njo pa čas, ko vse večji del dneva preživimo zunaj, bodisi v urejanju okolice, bodisi v uživanju v toplih dneh na domači terasi. Za slednje je premišljeno in kakovostno vrtno pohištvo ključno pri ustvarjanju prijetnega in funkcionalnega zunanjega prostora. Preberite, kako vam lahko pohištvo za domači vrt pomaga ustvariti oazo miru kar na domačem dvorišču.  

Izberite pravo pohištvo za domači vrt

Osrednji element vsake terase so vrtne mize in vrtni stoli. Izbira teh ni preprosta, saj obstaja veliko različic, ki so odvisne od potreb. V grobem ločimo vrtno pohištvo, katerega namen je posedanje in druženje ob klubski mizici ter vrtne jedilne garniture, katerih namen je prehranjevanje za mizo. Če imate dovolj prostora, si lahko privoščite oboje, v nasprotnem primeru pa morate dobro razmisliti, za kaj želite uporabljati vašo teraso. Če jo boste uporabljali kot zunanjo jedilnico v toplejem delu leta, je vrtna jedilnica mogoče bolj smotrna izbira, za poležavanje pa še vedno lahko uporabite vrtni ležalnik ali udoben vrtni fotelj.

Velikost in material vrtnega pohištva

Pri izbiri velikosti mize imejte v mislih, za koliko gostov kupujete. Praviloma so vrtne mize tiste, za katerimi gostimo piknike in druženja, tako da prostora ni nikoli preveč. Morda vam pride prav tudi modularno vrtno pohištvo, ki se ga da prilagoditi glede na potrebe. Kar se tiče materialov, izberite kakovostne in trajne materiale, ki uspešno kljubujejo najrazličnejšim vremenskim pogojem. Priljubljene so lesene in kovinske vrtne mize, pa tudi materiali kot so tikovina, aluminij in poliratan. Ti ne le da zagotavljajo dolgotrajnost in odpornost, temveč dodajo tudi estetsko vrednost.

Ne varčujte na vrtnih stolih

Pri izbiri vrtnih stolov je udobje ključnega pomena. Ergonomsko oblikovani vrtni stoli, ki omogočajo pravilno podporo hrbtu, in stoli z dodatnimi blazinami zagotavljajo, da bodo vaši trenutki na prostem resnično sproščujoči. Priročni so tudi stoli, ki jih je mogoče zložiti ali shranjevati enega na drugega, ponujajo dodatno praktičnost, saj jih lahko enostavno shranimo in uporabimo po potrebi.

Ležalniki za vrt kot prostor za sprostitev

Ležalniki za vrt so nepogrešljiv kos pohištva vsake terase. Na njih lahko počivamo, beremo knjigo, se nastavljamo sončnim žarkom, srkamo svoj najljubši koktajl ... Da boste uživali kolikor se da, izberite takšen model, ki omogoča nastavitev naklona, da boste lahko našli idealen položaj za različne aktivnosti. Pomembno je tudi udobje. Čeprav najbolj prijetni delujejo tisti z debelo blazino, pa je v poletni vročni bolj udoben kakšen bolj zračen material.

Kako izbrati postavitev vrtnega pohištva?

Za dobro počutje na domačem vrtu ne rabimo veliko prostora, veliko bolj pomembna je premišljena postavitev pohištva. Središče dogajanja naj bo miza, okoli katere razporedite stole na način, ki spodbuja druženje in pogovarjanje. Poskrbite, da bo nad mizo ustrezna senca, ležalnike ali vrtne garniture pa postavite v bolj zasebne dele vrta ali ob rob bazena. Za čudovito vzdušje ne rabite zapravljati premoženja, tudi cenovno ugodno vrtno pohištvo s smislom za oblikovanje lahko vnese dušo na vašo poletno teraso.

Poskrbite za udobje

Poleg vrtnega pohištva poskrbite tudi za dodatke, ki bodo popestrili vašo teraso in ji dodali poseben pečat. Ne pozabite na senčnike, ki so še kako dragoceni, mehke blazine za dodatno udobje, zunanjo razsvetljavo za preživljanje romantičnih večerov, zelenje, zunanje kuhinje ali shranjevalne prostore, kurišča ipd.