STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Za gimnastičarke SK Salto kar 59 medalj

Po dolgem koronskem premoru so se na državnem prvenstvu v Novem mestu ponovno pomerili najboljši slovenski gimnastičarji. Gimnastičarke iz Športnega kluba Salto iz Kopra so si prislužile kar 59 medalj.

Koprske gimnastičarke iz Športnega kluba Salto so presegla vsa pričakovanja, na stopničkah so stala njihove članice v vseh starostnih kategorijah. Tekmovanje je potekalo tako ekipno kot posamično, dekleta iz Salta pa so domov prinesla neverjetnih 59 medalj. Tekmovanje je potekalo v dveh dneh, prvi dan so bile na sporedu športnice, ki trenirajo vrhunski program. Pod vodstvom Vesne Stavrev in Špele Vasić Stepančič je državni naslov med mlajšimi deklicami osvojila Ilari Vršič. Tik za njo se je uvrstila Sofia Marsič, tretja pa je bila Maša Jurkovič. V kategoriji starejših deklic je slavila Ema Akrapović, drugo mesto je pripadlo Nelly Čuček. Med kadetinjami je suvereno zmagala Luna Babić, medtem ko je Luana Lubinić zasedla drugo mesto na orodju vrtalica.

Drugi dan tekmovanja pa so dodatno veselje prinesli nastopi deklet v stopenjskem programu. Zlate so v mnogoboju postale Sofija Šmitran, Aleksandra Vulić, Anja Zornada in Naja Homec. Na drugo mesto so se uvrstile Hana Kovačič, Korina Benkič, Naja Vinčec, Kaja Kocjančič, Maja Rušnjak, trretjo mesto pa so si prislužile Ema Urbančič, Vita Gombač, Karin Cerkvenik, Diti Kljun in Ronja Pražnikar. Odlični rezultati so vijolično obarvali zmagovalne stopničke in potrdili, da Salto Koper kraljuje v ženski športni gimnastiki.