STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Zakaj je pesem "Jutro je" čez noč postala hit v Italiji?

Ob 2.45 se je zaključil 71. sanremski festival. Eden največjih glasbenih dogodkov na svetu se je letos zgodil kljub epidemiji, čeprav je to organizatorjem prineslo veliko organizacijskih preglavic. Prvič v zgodovini je festival potekal brez občinstva, je pa pred televizijske ekrane vendarle pritegnil na milijone gledalcev.

Zmago so domov odnesli Måneskin s pesmijo Zitti e buoni. Gre za mladi bend, ki je zaslovel v oddaji X Factor. Italijo bodo predstavljali tudi na letošnji Evroviziji.

Posebno presenečenje pa je bil letošnji posebni gost - nogometaš bosansko-hercegovskih korenin Zlatan Ibrahimović, ki je gledalce zabaval vseh pet sanremskih večerov. Ko sta ga na oder poklicala voditelja Amadeus in Fiorello, je prihod vedno pospremila posebna melodija. V celem tednu se je menda odvrtela več kot desetkrat. Zato ne čudi, da je bil 20 sekundni avizo, ki je napovedoval nastop nogometaša, med najbolj iskanimi tudi na glasbeni platformi Shazam. Lestvica TOP 200 danes pokaže, da je skladba "Jutro je", ki jo izvaja srbska pevka folk glasbe, 68-letna Nada Topčagić, danes že 4. najbolj iskana pesem v Italiji. Pevka je seveda doživela šok: "Doživela sem nekaj, o čemer nisem upala niti sanjati. V najavi za Zlatana Ibrahomovića je orkester odigral mojo pesem "Jutro je". Mislim, da je to vrhunec moje kariere. Da se na takem festivalu zasliši melodija iz našega prostora, se še ni zgodilo," je vse skupaj na socialnih omrežjih pokomentirala pevka.