STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

DVA REKORDA! Kar 10,8 ton dobrin in 75.934 evrov za otroke iz naše regije!

Pred nekaj trenutki se je zaključila dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca, ki je letos prinesla dva nova rekorda. Zbranih je bilo neverjetnih 10,8 ton dobrin in dodatno še osupljivih 75.934 € donacij za otroke iz socialno ogroženih družin, ki živijo pod pragom revščine. Znesek se je po uradni razglasitvi še povišal, saj je prišlo v zadnjem trenutku še do treh donacij.

Vse družine, ki so in še bodo prejemniki donacij prihajajo iz Obalno-kraške regije.

Letošnjega rekorda nismo pričakovali: "To je neverjetno! Moram priznati, da me je letos malo skrbelo, da ne bomo dosegli lanskih številk, sploh glede na to, da je bilo to leto res naporno v vseh pogledih," navdušenja ni skrivala Breda Krašna, generalna sekretarka pri Zvezi prijateljev mladine. Podobnega mnenja je tudi Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris: "Tudi radijci smo letošnjo akcijo začeli z zavedanjem, da bomo lanske številke težko dosegli, sploh zato, ker je tudi naša radijska postaja že poleti pripravila dobrodelno akcijo za poplavljene, dobrodelnost pa je bila po vsej državi v ospredju pravzaprav neprekinjeno od avgusta dalje. Zato so letošnji rekordi za nas res presenečenje. To pot se še enkrat zahvaljujem čisto vsem, ki so 31 dni dihali z nami in nam pomagali ustvarjati ta čudovit in srčen projekt."

Izredno zadovoljni smo, da so letos poslušalci sledili prošnjam radijcev in da je med 10,8 tonami zbranih dobrin letos manj sladkarij in več izdelkov za osebno nego, čistil, plenic in nepokvarljivih živil, ki bodo družinam prišli prav tudi v naslednjem letu. Samo lani je bilo čarobnosti obdarovanja s pomočjo Caprisove akcije deležnih preko 800 otrok, letos bo ta številka bržkone precej višja. Zbirne točke, kamor so poslušalci prinašali prispevke so sicer bile v dobrodelnem studiu Radia Capris v koprski Fantazimi, ob drsališčih v Izoli, Portorožu in Ankaranu ter v lokalnih poslovalnicah trgovine Eurospin.

Rekorden je tudi znesek zbranih finančnih donacij, za katerega so zaslužni poslušalci, ki so pošiljali sms sporočila in sodelovali v različnih aktivnostih Radia Capris ter lokalna podjetja in klubi. Finančna sredstva bodo v letu 2024 družinam pomagala pri plačevanju položnic za elektriko, vodo in ogrevanje ter šolanja, letovanja in različne terapije.

31-dnevno dobrodelno pravljico smo tako pripeljali do konca. Osma dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca je presegla vsa pričakovanja!

Ekipa Radia Capris se iz srca zahvaljuje vseh poslušalcem, posameznikom, organizacijam, šolam, vrtcem, društvom in podjetjem iz celotne Obalno-kraške regije, ki so z nami soustvarili najpomembnejšo dobrodelni akcijo v regiji. Z njihovo pomočjo bo otrokom iz družin v socialnih stiskah iz matičnih občin vsaj nekoliko lažje tudi v naslednjem letu. Hvala!

Akcija Hladilnik toplega srca je potekala skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in v partnerstvu z Mestno občino Koper, Občino Izola, Občino Piran, Občino Ankaran, lokalnimi poslovalnicami trgovin Eurospin in Hisense Gorenje studiem Koper.

VSE FOTOGRAFIJE LETOŠNJIH DONATORJEV SO NA VOLJO TUKAJ