STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

FOTOGRAFIJE: To je bila naša dobrodelna pravljica! Hvala vsem!

01. januar 2024

ZAKLJUČENO! Pred nekaj trenutki se je zaključila dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca, ki je letos prinesla dva nova rekorda. Zbranih je bilo neverjetnih 10,8 ton dobrin in dodatno še osupljivih 75.934 € donacij za otroke iz socialno ogroženih družin, ki živijo pod pragom revščine. Podrobnosti najdete tukaj.

FOTOGRAFIJE IZ DOBRODELNEGA STUDIA NAJDETE NA DNU

Letos že osmič odpiramo vrata Hladilnika toplega srca, največje dobrodelne pravljice v Obalno-kraški regiji. Letošnja je prinesla tudi nekaj novosti, predvsem pa nove zbirne točke - letos Hladilnik toplega srca prvič odpirajo v vseh štirih istrskih občinah! Caprisovo dobrodelnost so kot ambasadorji podprli številni znani glasbeniki, športniki in druge znane osebnosti iz našega kraja.

V središču dobrodelnega decembra bodo tudi letos otroci iz socialno ogroženih družin, ki živijo na področju naših občin. Ponovno bomo povezovali posameznike, klube, podjetja, šole in številne druge organizacije z željo, da za socialno ogrožene družine, predvsem otroke, zberemo kar se da največje število dobrin in finančnih sredstev. Zbrane dobrine bodo v obliki prekrasnih prazničnih paketov k družinam prihajale skozi ves mesec, za to pa bodo poskrbeli pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije ter društvih prijateljev mladine Izola, Piran in Sežana

Pomagate lahko na sledeče načine:

- Z darovanjem dobrin v Hladilnik toplega srca (spodaj vse lokacije in kaj točno zbiramo);

- Z doniranjem preko sms sporočila na 1919, z uporabo ključne besede OBALA10;

- Z doniranjem poljubnega zneska z uporabo QR kode, ki je objavljena spodaj (enostavno nakazilo preko spletne banke);

- Z internim dogovorom za zbiranje v šoli, podjetju, klubu, organizaciji, zbrano se nato dostavi v naš studio;

- Podjetja lahko finančne donacije izvedete z donatorsko pogodbo, neposredno na račun ZPMS (pred tem nas kontaktirajte na info@radiocapris.si).

Zbirne točke, kamor lahko letos prinesete svoje prispevke v obliki prazničnih dobrin so:

- Caprisova dobrodelna studia v Fantazimi (Taverna Koper in Pristaniška 4);

- Ledeni otok v Izoli (ob vhodu na drsališče);

- drsališče v Portorožu (označena točka ob vhodu);

- drsališče v Ankaran (označena točka ob vhodu);

- trgovine Eurospin v Kopru, Izoli, Luciji, Sežani, Kozini in Ilirski Bistrici (košare pri izhodu za blagajnami).

V Hladilnik toplega srca sprejemamo hrano z daljšim rokom trajanja (moko, olje, kis, pašto, pelate v konzervi, paštete, riž, ječmen, ovseni kosmiči, leča, fižol, grah, …), vse kar rabimo ljudje za osebno higieno ter čiščenje in pranje. Prav tako bomo veselih novih šalov, kap, rokavic ali copat ter družabnih iger.

V dobrodelni pravljici Hladilnik toplega srca je mogoče pomagati tudi na sledeče načine:

- ZAKLJUČENO: z nakupom dobrodelnega koledarja Jake Ivančiča (klikni tukaj za podrobnosti);

- ZAKLJUČENO: z nakupom dobrodelne pice 22. decembra v Piceriji Vesuvio;

- ZAKLJUČENO: z oddanim pismom ali risbico božičku v Park Centru Koper (v nabiralnik, ki je v 1. nadstropju, za vsakega bodo v Park Centru v sklad namenili 5 evrov do višine skupnega sklada maximalno 1.500 EUR - DOSEŽENO!);

- ZAKLJUČENO: s sodelovanjem v dobrodelnem meditacijskem večeru, ki bo 12. decembra (klikni tukaj za podrobnosti);

- ZAKLJUČENO: z udeležbo na dobrodelni večerji v restavraciji Rizibizi, ki bo 14. decembra (klikni tukaj za podrobnosti);

Samo v lanskem letu je bilo čarobnosti obdarovanja s pomočjo Caprisove akcije deležnih preko 800 otrok. Z zbranimi finančnimi sredstvi so pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije otrokom pomagali pri štipendijah in nabavi opreme za šolanje, njihovim staršem pa s plačevanjem nujnih položnic. V letošnjem letu je Hladilnik toplega srca otrokom s posebnimi potrebami omogočil tudi določene terapije, na letovanje pa je v poletnih mesecih odšlo 50 otrok.

Dobrodelni radijski studio bo v koprski Fantazimi odprt vse dni decembra, v njem pa se bo poleg dobrodelnih odvijalo še veliko drugih aktivnosti, nastopov znanih glasbenikov in zabavnih točk. Studio bo ob delovnikih odprt med 14. in 20. uro, ob sobotah med 8. in 20. uro, ob nedeljah in praznikih pa od 12. do 20. ure.

FOTOUTRINKI IZ DOBRODELNEGA STUDIA:

PRIJATELJI CAPRISOVEGA DOBRODELNEGA DECEMBRA:

Dobrodelnega decembra ne bi bilo brez Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. V Kopru tudi letos občanom ter številnim domačim in tujim gostom omogočajo krasna doživetja – sprehod po pravljično okrašenih ulicah in trgih, drsališče ob morju, pestra gostinska ponudba in pestro prireditveno dogajanje v Taverni. Vse to je Fantazima 2023! Preveri podroben program na tej povezavi.

Zvesti prijatelj dobrodelnosti je tudi Eurospin. V šest njihovih trgovin so postavili zbiralne košare, v katere lahko njihovi kupci odložite prispevek za našo dobrodelno akcijo. Eurospin tudi sicer podpira vrsto projektov Zveze prijateljev mladine Slovenije, kanček čarobnosti pa so ob praznikih pričarali že na stotine družinam.

Prijatelji iz Hisense Gorenje studia Koper, nasproti stadiona Bonifika, so tudi letos v naš praznični studio postavili velik rdeč "retro" hladilnik, ki je glavna faca našega decembrskega dogajanja na terenu. Seveda pa ponujajo še številne ostale izdelke kot so: televizorji, hladilne naprave, veliki in mali gospodinjski aparati ter nepogrešljive kuhinje.

Naš studio v koprski Fantazimi je letos opremila IKEA. Naši voditelji so se kar težko odločili, katere kose bi postavili v dobrodelni studio, saj je izbire res ogromno. Ikeo pa preprosto obožujemo vsi! Kaj smo izbrali, se lahko prepričate v dobrodelnem studiu v Taverni, presrečni pa smo tudi, da bo Ikea ob koncu akcije Hladilnik toplega srca, vse pohištvene in dekorativne elemente iz studia donirala eni od družin v stiski iz naše regije. Hvala!

Dobrodelne akcije si ne predstavljamo brez zvestih prijateljev iz Trgo ABC, kjer so nam letos za lažji, hitrejši in bolj udoben prevoz dobrin do družin prijazno odstopili novega Clia. Če boste tega lepotca srečali na cesti, nam pomahajte! V tem mesecu bomo s Trgo ABC pripravili kar nekaj zanimivih vsebin, zato nas spremljajte.

CPK je naš prijatelj skozi vse leto. Skrbijo za urejene ceste po vsej Obali in za to, da bo naša pot varna. So pa tudi letos ponosni podpornik akcije Hladilnik toplega srca, saj bodo družinam v stiski podarili ček z donacijo. Prepričani so namreč, da se dobro z dobrim vrača.