STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

FOTOGALERIJA: Na koncertu Istra za Slovenijo zbranih več kot 30.000 evrov

04. september 2023

Na včerajšnjem dobrodelnem koncertu, poimenovanem Istra za Slovenijo, ki so ga pripravile tri medijske hiše - Radio Capris, Radio Koper in Primorske novice - skupaj z glasbeniki in agencijo Koda Events, se je zbralo nekaj več kot 30.699 evrov. Celoten izkupiček bo namenjen reševanju stisk otrok in mladostnikov na poplavljenih območjih.

“Lepo je pomagati, a najlepše je pomagati ob glasbi,” je na sinočnjem koncertu završalo med množico, zbrano na Titovem trgu v Kopru. Da je povezovanje ključ do uspeha je dokazalo 25 glasbenikov, ki so nastopili na velikem humanitarnem koncertu in tako zbirali sredstva za prizadete v poplavah.

Zbralo se je dobrih 30 tisoč evrov, ki bodo namenjeni Zvezi prijateljev mladine Slovenije za reševanje stisk otrok in mladostnikov na poplavljenih območjih. »Prav vsi se zavedamo, da moramo skupaj poskrbeti za prihodnost teh mladih, da bodo čim manj pod vtisom vsega, kar se jim je zgodilo in da se bo njihovo vrnilo v običajne tirnice«, je zbrano občinstvo pod odrom nagovorila predsednica ZPMS Darja Groznik.

Na koncertu so nastopili: Anika Horvat, Aleksander Novak, Booom!, Drago Mislej Mef, Drill, Easy, Faraoni, Gedore, Gregor Ravnik, Klapa Semikanta, Lara Baruca, Lean Kozlar Luigi, Lea Sirk, Ne me jugat, Paul Grem, Platana, Primorski fantje, Rudi Bučar, Samuel Lucas, Slavko Ivančić, Tinkara Kovač, Tulio Furlanič, Zmelkoow, Žiga Rustja in Žavbi brothers.

Dogodek, ki se je zgodil pod budnim očesom organizacijske ekipe Koda Events, smo medijsko podprle kar tri istrske medijske hiše. Neposredni prenos koncerta sta ponudila Radio Koper in Radio Capris, svoj pisker pa so v svetu tiska pristavile tudi Primorske novice.

Pomembno je poudariti, da so se vsi akterji na koncertu Istra za Slovenijo odpovedali svojim honorarjem. Ja, popolnoma vsi - od glasbenikov, organizatorjev, ozvočevalcev in lučkarjev, pa tja do varnostnikov in natakaric. Istranke in Istrani so tako na včerajšnjem dogodku dokazali, da je solidarnost v Istri še zmeraj vrednota. Ne samo z nakupom vstopnice, temveč tudi s pošiljanjem SMS sporočil ENOSRCE5 in ENOSRCE10 na številko 1919.

Foto: Jaka Ivančič in Jakob Bužan