STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

Luka Koper vabi na Pristaniški dan

16. maj 2024

V soboto, 25. maja, bo Luka Koper ponovno odprla vrata za obiskovalce na že tradicionalnem Pristaniškem dnevu. Že vrsto let je dogodek priložnost, da obiskovalci od blizu in daleč pobližje spoznajo delovanje edinega slovenskega tovornega pristanišča, ki ga običajno opazujejo le izza ograje. Poleg organiziranih vodenih ogledov bo na potniškem terminalu poskrbljeno za pester celodnevni program, v katerem bodo mlajši in odrasli obiskovalci izvedeli več o pristanišču, delu ob morju in varovanju okolja. Eden od vrhuncev dogajanja bo zagotovo obisk slovenskih smučarskih skakalcev.

Priljubljeni dogodek Pristaniški dan bodo nekaj pred 10. uro na potniškem terminalu otvorili Pihalni orkester Koper in Kulturno društvo Mažorete Koper, ki se jim bodo pridružili še akrobati na hoduljah. To pa bo le uvod v atraktivno dogajanje za predstavitev številnih luških presežkov in zanimivosti, med katerimi bo tudi predstavitev poklica luškega pilota in luškega gasilca.

Na najrazličnejših delavnicah bodo lahko otroci spoznavali Lego robotiko, si poslikali obraz, se preizkušali v zanimivih eksperimentih, barvali pobarvanko velikanko, se podučili o varovanju okolja in skupaj čarali. Odrasli obiskovalci se bodo lahko pomerili v ekipnem nagradnem luškem kvizu, poskrbljeno bo tudi za pestro kulinarično ponudbo na štirih kolesih. Da bodo spomini na dan, preživet ob morju, še dolgo živi, bo tudi letos poskrbljeno s foto stojnico. Prihod v Koper pa so napovedale tudi glavne zvezde letošnje nordijske tekmovalne sezone - slovenski smučarski skakalci, ki svoje uspehe dosegajo tudi ob podpori Luke Koper.

Več o dogajanju pa Mateja Dominko, ki nas je obiskala v studiu:

Radio Capris je tudi letos uradni radio Pristaniškega dne Luke Koper. Obiščite nas v soboto, 25. maja, med 10. in 18. uro. Čaka nas pester program v živo s Caprisovega avtobusa, zanimivi gostje in ogromno dogajanja. Skupaj bomo spoznali naše domače pristanišče - Luko Koper.

Vstop na vse dejavnosti na potniškem terminalu, ki se zaključijo ob 18. uri, je prost.

Za brezplačne vodene oglede z avtobusom, ladjo, kolesom ali turističnim vlakcem, je obvezna predhodna prijava na spletnem naslovu www.zivetispristaniscem.si, kjer je na voljo tudi podrobnejši program in urnik dogajanja. Zbiranje prijav se bo začelo v torek, 21. maja, ob 10. uri.

Se želite peljati z vlačilcem? Sestavite ekipo, obiščite Pristaniški dan in sodelujte v LUŠKEM KVIZU!

Luški kviz se bo na potniškem terminal (zraven koprske marine) pričel ob 16.00 uri. Vsaka ekipa bo lahko štela od 4 do 5 polnoletnih oseb. Vprašanja bodo zabavna, poučna, raznovrstna, čakali pa vas bodo tudi zabavni izzivi kot so pantomima, špagetni stolp in še in še. Bodite najboljši in si prislužite nepozabno nagrado!

Ekipa, ki zmaga Luški kviz prejme:

- ekskluzivno vožnjo z vlačilcem do ladje, manever vleke in prihod v pristanišče (cela ekipa)

IN (!)

- vsak član ekipe dobi še brezplačni vikend najem apartmaja na izbrani lokaciji (v Kranjski Gori, na Pokljuki ali Čezsoči).

Prijave ekip bodo potekale na Pristaniškem dnevu in sicer to soboto, 25. maja, od 10.00 do 15.00 na INFO TOČKI.