STUDIO: 05 6680 800
|
|
PROMET: 080 107 9

FOTO & AUDIO: Najdimo zaslužen dom kosmatemu voditelji mačkonu Rafaelu

Naša srca je danes ogrel mačkon Rafael. Skupaj z Žigo je pogumno prebujal vse vas! Je sicer varovanec Obalnega društva proti mučenju živali, kjer mu nudijo brezpogojno ljubezen, vso potrebno oskrbo in pomoč. 

Rafael je star približno 15 let, je lastniški muc, ki je bil v prešnjem domu izredno zanemarjen. Garje so mu razžrle ušesa in polovico glave, saj ni bil deležen ustreznega zdravljenja. Neprimerno ravnanje skrbnikov je pripeljalo do stanja, da je moral prenašati velike bolečine.

K sreči je s pomočjo prostovoljcev ODPMŽ počutje zdaj drugačno. Stanje se mu iz dneva v dan izboljšuje in kmalu bodo zaceljene vse rane. Rafael ne mara družbe drugih mačjih samcev ali psov, ima pa zelo rad otroke. Potrebuje izredno ljubeč dom, kjer mu bodo "penzijo" polepšali z zvrhanim košom ljubezni. 

Žiga, ki ima sicer doma psa, je bil obiska v studiu več kot vesel. "Žalostno, kako lahko človek škodi nič krivemu živemu bitju. Res je pomembno, da se ljudje odločamo za žival samo v primerih, ko bomo zanjo res sposobni poskrbeti in ji nuditi ustrezno nego, po potrebi pa tudi zdravljenje," je povedal danes zjutraj. Svojega radijskega sovoditelja pa je razvajal s priboljški iz trgovine Mr. Pet Koper.

V studio je darilo prinesel Mitja Banovšek vodja poslovalnice Koper. Prisluhnite, kaj je povedal:

Združimo moč in ponudimo temu mačjemu lepotcu nov varen dom! Skupaj nam lahko uspe! Vse informacije o možnosti posvojitve zapuščene mačke ali psa (tudi kosmatega voditelja) dobite pri Obalnem društvu proti mučenju živali: 031 349 823 ali obalno.dpmz@gmail.com.